Formulieren maken met Dreamweaver

Opmerking:

De gebruikersinterface van nieuwere versies van Dreamweaver is vereenvoudigd. Daarom zijn sommige opties die in dit artikel worden beschreven, niet beschikbaar in nieuwere versies van Dreamweaver. Zie dit artikel voor meer informatie.

Wanneer een bezoeker informatie invoert in een webformulier dat in een webbrowser wordt weergegeven, en op de verzendknop klikt, wordt de informatie verstuurd naar de server waar deze wordt verwerkt door een script of toepassing op de server. De server antwoordt door de verwerkte informatie weer naar de gebruiker (of client) terug te sturen of door een andere actie uit te voeren op basis van de inhoud van het formulier.

U kunt Dreamweaver gebruiken om formulieren maken waarmee gegevens worden verzonden naar de meeste toepassingsservers, zoals PHP, ASP en ColdFusion. Als u ColdFusion gebruikt, kunt u ook specifieke ColdFusion-formulierbesturingselementen aan uw formulieren toevoegen. Uw formulieren kunnen tekstvelden, wachtwoordvelden, keuzerondjes, selectievakjes, pop-upmenu's, knoppen waarop u kunt klikken en andere formulierobjecten bevatten. In Dreamweaver kunt u ook code schrijven waarmee de informatie die een bezoeker invoert, wordt gecontroleerd. U kunt bijvoorbeeld controleren of het e-mailadres dat een gebruiker invoert, een '@'-symbool bevat, of dat een vereist tekstveld een waarde bevat.

Opmerking:

Ondersteuning voor ColdFusion en ASP is verwijderd in nieuwere versies van Dreamweaver.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account