Gebruik het deelvenster Middelen in Dreamweaver om middelen aan een lijst met favorieten toe te voegen of deze van de lijst te verwijderen. U kunt ook uw favoriete middelen ook een bijnaam geven.

De volledige lijst van alle herkende elementen kan voor bepaalde grote sites erg moeilijk te hanteren worden. U kunt vaak gebruikte elementen toevoegen aan een lijst Favorieten, gerelateerde elementen groeperen, ze bijnamen geven zodat u weet waarvoor ze dienen en ze weer gemakkelijk terugzoeken in het middelendeelvenster.

Opmerking:

Favoriete elementen worden niet als afzonderlijke bestanden opgeslagen op uw schijf. Het zijn verwijzingen naar de elementen in de sitelijst. Dreamweaver houdt bij welke middelen uit de sitelijst moeten worden weergegeven in de lijst Favorieten.

De meeste bewerkingen in het middelendeelvenster zijn in de lijst Favorieten identiek aan die in de sitelijst. Er zijn echter verschillende taken die u alleen in de lijst Favorieten kunt uitvoeren.

Favoriete middelen toevoegen of verwijderen

U kunt op verschillende manieren elementen toevoegen aan de lijst Favorieten voor uw site in het deelvenster Middelen.

Het toevoegen van een kleur of een URL aan de lijst Favorieten vergt een extra stap. U kunt geen nieuwe kleuren of URL's toevoegen aan de sitelijst. De sitelijst bevat alleen elementen die al op uw site worden gebruikt.

Opmerking:

Er zijn geen lijsten met favorieten voor sjablonen en bibliotheekitems.

Elementen toevoegen aan de lijst Favorieten

Voer een van de volgende handelingen uit:

 • Selecteer een of meer middelen bij Sitelijst in het deelvenster Middelen, klik met de rechtermuisknop (Windows) of gebruik Control+klik (Macintosh) en kies vervolgens Toevoegen aan Favorieten.

 • Selecteer een of meer bestanden in het deelvenster Bestanden, klik met de rechtermuisknop (Windows) of gebruik Control+klik (Macintosh) en kies vervolgens Toevoegen aan Favorieten. Dreamweaver negeert bestanden die niet overeenkomen met een categorie in het deelvenster Middelen.

 • Klik met de rechtermuisknop (Windows) of klik terwijl u Control ingedrukt houdt (Macintosh) op een element in de ontwerpweergave van het documentvenster en selecteer in het contextmenu de opdracht om het element toe te voegen aan een categorie Favorieten.

  Het contextmenu voor tekst bevat de optie Toevoegen aan favoriete kleuren of Toevoegen aan favoriete URL's, afhankelijk van het feit of de tekst een koppeling bevat. u kunt alleen die elementen toevoegen die overeenkomen met de categorieën in het middelendeelvenster.

Een nieuwe kleur of URL toevoegen aan de lijst Favorieten

 1. Selecteer in het deelvenster Middelen de categorie Kleuren of URL's.
 2. Selecteer de optie Favorieten boven aan het deelvenster.
 3. Klik op de knop Nieuwe kleur of Nieuwe URL .
 4. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Selecteer een kleur met de kleurkiezer en geef de kleur desgewenst een bijnaam.

   Als u de kleurkiezer wilt sluiten zonder een kleur te selecteren, drukt u op Esc of klikt u op de grijze balk boven aan de kleurkiezer.

  • Geef een URL en een bijnaam op in het dialoogvenster Nieuwe URL toevoegen en klik vervolgens op OK.

Elementen verwijderen uit de lijst Favorieten

 1. Selecteer in het deelvenster Middelen de optie Favorieten boven aan het deelvenster.
 2. Selecteer een of meer elementen (of een map) in de lijst Favorieten.
 3. Klik op de knop Verwijderen uit Favorieten .

  De elementen worden wel verwijderd uit de lijst Favorieten, maar niet uit de sitelijst. Als u een map Favorieten verwijdert, worden zowel de map als de gehele inhoud ervan verwijderd.

Een bijnaam voor een favoriet element maken

U kunt bijnamen (bij voorbeeld PaginaAchtergrondKleur in plaats van #999900) geven aan alleen elementen in de lijst Favorieten. De sitelijst behoudt echter de werkelijke bestandsnamen (of waarden, zoals in het geval van kleuren en URL's).

 1. Selecteer in het deelvenster Middelen (Venster > Middelen) de categorie waarin zich uw element bevindt.
 2. Selecteer de optie Favorieten boven aan het deelvenster.
 3. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik in het middelendeelvenster met de rechtermuisknop (Windows) of klik terwijl u Control ingedrukt houdt (Macintosh) op de naam of het pictogram van het element en selecteer Bijnaam bewerken.

  • Klik eenmaal op de naam van het element, wacht even en klik nogmaals. (Gebruik geen dubbelklik, aangezien dit de items opent voor bewerken.)

 4. Typ een bijnaam voor het element en druk vervolgens op Enter (Windows) of Return (Macintosh).

Elementen groeperen in de map Favorieten

Door een middel in de map Favorieten te plaatsen, verandert u niet de bestandslocatie van het middel op uw harde schijf.

 1. Selecteer in het deelvenster Middelen de optie Favorieten boven aan het deelvenster. Klik met de rechtermuisknop in het deelvenster en selecteer Nieuwe map Favorieten.

 2. Typ een naam voor de map en druk vervolgens op Enter (Windows) of Return (Macintosh).
 3. Sleep elementen naar de map.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid