Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Creative Cloud-updates na CS6

12.1-update, 24 september 2012:

Zie Nieuwe functies | Creative Cloud voor informatie over de nieuwe functies van deze versie.

12.2-update, 14 februari 2013:

Zie Nieuwe functies | Creative Cloud | februari 2013 voor informatie over de nieuwe functies van deze versie.

Videozelfstudies

De videozelfstudies voor nieuwe functies in Dreamweaver CS6 zijn nu beschikbaar op Adobe TV (http://www.adobe.com/go/learn_dwcs6_adobetv_nl).

HTML5-video-inhoud invoegen

HTML5-video-inhoud invoegen
In deze video wordt uitgelegd hoe eenvoudig het is om in Adobe Dreamweaver CS6 video-inhoud in te voegen in op HTML5 gebaseerde webpagina's.
Chad Chelius

Nieuwe functie voor sitebeheer

Het dialoogvenster Sites beheren (Sites > Sites beheren) heeft een nieuw uiterlijk, hoewel veel van de functionaliteit hetzelfde blijft. De aanvullende functionaliteit omvat onder andere het maken of importeren van Business Catalyst-sites.

CSS-lay-outs op basis van dynamische rasters

Gebruik de krachtige, nieuwe Dreamweaver-functie voor dynamische rasterlay-outs (Nieuw  > Nieuwe dynamische rasterlay-out) om adaptieve CSS-lay-outs te maken die op verschillende schermgrootten reageren. Wanneer u met een dynamisch raster een webpagina maakt, worden de lay-out en de inhoud van de pagina automatisch aangepast aan het apparaat waarmee de gebruiker de pagina weergeeft, ongeacht of dit een bureaubladcomputer, tablet of smartphone is.

CSS3-overgangen

Gebruik het nieuwe deelvenster CSS-overgangen om vloeiend wijzigingen toe te passen op eigenschappen van de pagina-elementen die gebeurtenissen activeren, zoals aanwijzen, klikken en focus plaatsen. (Een algemeen voorbeeld hiervan is een menubalkitem dat geleidelijk van de ene kleur overgaat in een andere kleur als u de muisaanwijzer op het item plaatst.) U kunt nu CSS-overgangen maken met de ondersteunde code en via het nieuwe deelvenster CSS-overgangen (Venster > CSS-overgangen).

Meerdere CSS-klassen selecteren

U kunt nu meerdere CSS-klassen toepassen op één element. Selecteer het element, open het dialoogvenster Meerdere klassen selecteren en selecteer de klassen. Als u meerdere klassen toepast, maakt Dreamweaver een nieuwe multiklasse op basis van de selecties. De nieuwe multiklasse is vervolgens beschikbaar vanaf andere plaatsen waar u CSS-selecties maakt.

U kunt het dialoogvenster Meerdere klassen selecteren open vanaf verschillende locaties:

• De HTML-eigenschappencontrole (kies Meerdere klassen toepassen in het menu.)
  • Het pop-upmenu Doelregel van de CSS-eigenschappencontrole
  • Het contextmenu in de tagkiezer onder aan het documentvenster (klik met de rechtermuisknop op een tag en kies Klasse instellen > Meerdere klassen toepassen.)

Integratie met PhoneGap Build

Dreamweaver CS6-gebruikers kunnen dankzij de rechtstreekse integratie met de nieuwe, geavanceerde PhoneGap Build-service hun huidige HTML-, CSS- en JavaScript-vaardigheden gebruiken om systeemeigen toepassingen voor mobiele apparaten samen te stellen. Nadat u zich hebt aangemeld bij PhoneGap Build via het deelvenster PhoneGap Build (Site > PhoneGap Build), kunt u uw webtoepassing rechtstreeks samenstellen op de PhoneGap Build-service. Vervolgens kunt u de systeemeigen mobiele toepassingen downloaden naar uw lokale bureaubladcomputer of mobiele apparaat. De PhoneGap Build-service beheert uw project en biedt u de mogelijkheid systeemeigen toepassingen samen te stellen voor de populairste mobiele platformen, waaronder Android, iOS, Blackberry, Symbian en webOS.

jQuery Mobile 1.0 en jQuery Mobile-stalen

jQuery Mobile 1.0

Dreamweaver CS6 wordt geleverd met jQuery 1.6.4 en jQuery Mobile 1.0-bestanden. jQuery Mobile-starterpagina's zijn beschikbaar via het dialoogvenster Nieuw document (Bestand > Nieuw > Pagina uit voorbeeld > Mobiele starters). Wanneer u jQuery Mobile-pagina's maakt, kunt u nu ook kiezen uit twee soorten CSS-bestanden: volledige CSS-bestanden of CSS-bestanden die zijn opgedeeld in structuur- en themacomponenten.

jQuery Mobile-stalen

U kunt alle stalen (thema's) in een CSS-bestand voor jQuery Mobile voorvertonen met het nieuwe deelvenster jQuery Mobile-stalen (Venster > jQuery Mobile-stalen). Gebruik het deelvenster om stalen toe te passen op of te verwijderen uit de verschillende elementen in uw jQuery Mobile-webpagina. Gebruik deze functie om stalen afzonderlijk toe te passen op kopteksten, lijsten, knoppen en andere elementen.

Integratie met Business Catalyst

Nieuwe Business Catalyst-sites

U kunt nu rechtstreeks vanuit Dreamweaver een nieuwe proefversie van een Business Catalyst-site maken. Zo kunt u experimenteren met de gevarieerde functies van Business Catalyst die u kunt inzetten voor uw klanten en projecten.

Deelvenster Business Catalyst

Nadat u zich hebt aangemeld bij uw Business Catalyst-site, kunt u Business Catalyst-modules rechtstreeks invoegen en aanpassen via het deelvenster Business Catalyst (Venster > Business Catalyst) in Dreamweaver. U krijgt toegang tot rijke functionaliteit, zoals productcatalogussen, blogs, integratie van de sociale media, winkelwagentjes en meer. De naadloze integratie zorgt ervoor dat u probleemloos kunt werken in uw lokale bestanden in Dreamweaver en in uw database met site-inhoud op de Business Catalyst-site.

Weblettertypen

U kunt nu creatieve weblettertypen (zoals Google- of Typekit-weblettertypen) gebruiken in Dreamweaver. Gebruik eerst de functie Weblettertypen beheren (Wijzigen > Weblettertypen) om een weblettertype te importeren uw Dreamweaver-site. Vervolgens kunt u het weblettertype gebruiken in uw webpagina's.

Vereenvoudigde PSD-optimalisering

Het dialoogvenster Voorvertoning van afbeelding van Dreamweaver CS5 heet nu Afbeelding optimaliseren. Als u het dialoogvenster wilt openen, selecteert u een afbeelding in het documentvenster en klikt u in de eigenschappencontrole op de knop Afbeeldingsinstellingen bewerken.  Enkele opties van het CS5-dialoogvenster Voorvertoning van afbeelding zijn nu opgenomen in de eigenschappencontrole.

Als u instellingen wijzigt in het dialoogvenster Afbeelding optimaliseren, wordt direct een voorvertoning van de afbeelding weergegeven in de ontwerpweergave.

Verbeteringen voor FTP-overdracht

Dreamweaver gebruikt meerkanaalse overdracht om geselecteerde bestanden gelijktijdig via meerdere kanalen over te brengen. In Dreamweaver kunt u ook de bewerkingen Ophalen en Plaatsen gelijktijdig gebruiken om bestanden over te brengen.

Als er voldoende bandbreedte beschikbaar is, kunt u met asynchrone, meerkanaalse FTP-overdracht het overdrachtsproces aanzienlijk versnellen.

Zie http://blogs.adobe.com/dreamweaver/2012/06/ftp-improvement-in-dreamweaver-cs6.html voor meer informatie.