Functieoverzicht | Dreamweaver | 2018-versies

Dreamweaver-versies van maart 2018 (18.1) en oktober 2017 (18.0)

De Dreamweaver-versie van maart 2018 (versie 18.1) biedt ondersteuning voor Bootstrap 4.0.0. Lees verder voor meer informatie over deze functie.

Zie Functieoverzicht | Eerdere versies voor een overzicht van functies die in eerdere versies van Dreamweaver zijn geïntroduceerd.

Ondersteuning voor Bootstrap 4.0.0

Nieuwe functies in de versie van maart 2018

De nieuwste versie van Dreamweaver biedt ondersteuning van Bootstrap-versie 4.0.0. Met Bootstrap 4.0.0 kunt u profiteren van alle nieuwe functies van het populaire CSS-framework terwijl u responsieve sites bouwt in Dreamweaver. 

Met Bootstrap 4.0.0 in Dreamweaver kunt u componenten zoals Kaarten, Badges en Formulieren gebruiken. Verder hebt u toegang tot de nieuwe map 4.0.0 in het deelvenster Fragmenten onder Bootstrap-fragmenten.

Bootstrap 4.0.0-componenten in het deelvenster Invoegen
Bootstrap 4.0.0-componenten in het deelvenster Invoegen

Bootstrap 4.0.0-fragmenten
Bootstrap 4.0.0-fragmenten

Wanneer u een site maakt, wordt standaard versie 4.0.0 geselecteerd. U kunt echter een site maken met de vorige versie door 3.3.7 te selecteren via Site-instellingen > Geavanceerde instellingen > Bootstrap > Bootstrap-versie.

De versie van Bootstrap wijzigen in 3.3.7
De versie van Bootstrap wijzigen in 3.3.7

Als u meer wilt weten over het maken van responsieve sites in Dreamweaver met Bootstrap 4.0.0, raadpleegt u Responsieve sites in Dreamweaver ontwerpen met Bootstrap.

Dreamweaver biedt ook eenvoudige sjablonen ter ondersteuning van Bootstrap 4.0.0. Als u toegang wilt tot de nieuwe eenvoudige sjablonen, klikt u op Bestand > Nieuw > Eenvoudige sjablonen > Bootstrap.

Ondersteuning voor HiDPI-schermen in Dreamweaver (Windows)

Nieuwe functies in de versie van oktober 2017

Dreamweaver ondersteunt nu HiDPI-schermen voor Windows en detecteert de DPI per monitor. Dat wil zeggen dat de schaal van de toepassing wordt aangepast aan de schaalset van de monitor.

Voorheen werd de schaal van interface-elementen in Dreamweaver niet goed aangepast op 4K-schermen. Items zoals menu's, lettertypen en pictogrammen waren korrelig, klein en onscherp. Met de ondersteuning voor HiDPI biedt Dreamweaver nu een verbeterde gebruikerservaring. De interface-elementen zijn scherper, zonder zichtbare pixels. Bovendien treden er geen problemen op zoals overloop van interface-elementen.

Ondersteuning van meerdere monitoren in Dreamweaver (Windows)

Nieuwe functies in de versie van oktober 2017

Dreamweaver ondersteunt nu meerdere monitoren in Windows. De schaal van de toepassing wordt automatisch aangepast aan de resolutie van de monitor.

Ondersteuning van meerdere monitoren biedt diverse voordelen. U kunt bijvoorbeeld een document uit een tabblad verwijderen en weergeven op een andere monitor. Zo kunt u eenvoudig versies van een document of twee verschillende documenten openen en vergelijken.

Het is ook mogelijk om verschillende soorten Dreamweaver-documenten op meerdere monitoren te bekijken en te bewerken. U kunt bijvoorbeeld een HTML-document bewerken op de ene monitor, terwijl u een CSS-document weergeeft of bewerkt op een andere monitor.

Ondersteuning van meerdere monitoren in Dreamweaver
Ondersteuning van meerdere monitoren in Dreamweaver

Verbeteringen in Git-ondersteuning

Verbeteringen in de versie van oktober 2017

De volgende verbeteringen voor Git-ondersteuning zijn geïntroduceerd in deze versie:

De verbinding met externe opslagplaatsen testen

U kunt de verbinding met uw externe Git-opslagplaats nu testen vanuit Dreamweaver. Klik op Testen in het dialoogvenster Site-instelling of het dialoogvenster Nieuwe externe site toevoegen. Dreamweaver test of de URL van de externe opslagplaats geldig is.

Externe verbinding testen voor externe Git-opslagplaatsen
Externe verbinding testen voor externe Git-opslagplaatsen

Opmerking:

De aanmeldingsgegevens die u invoert wanneer u een externe opslagplaats toevoegt of er verbinding mee maakt, worden echter niet gecontroleerd.

Referenties opslaan

U kunt in Dreamweaver nu uw referenties (aanmeldingsgegevens) opslaan wanneer u een opslagplaats kloont. U kunt uw referenties opslaan wanneer u ze invoert in het dialoogvenster Site-instelling. U hoeft uw aanmeldingsgegevens dan niet opnieuw in te voeren wanneer u externe Git-bewerkingen uitvoert, zoals push of pull.

Voorheen was de optie Referenties opslaan beschikbaar in het dialoogvenster Externe site toevoegen en Externe site beheren. Telkens wanneer u uw aanmeldingsgegevens moest bijwerken, moest u naar deze dialoogvensters gaan om ze opnieuw in te voeren. U kunt uw referenties nu rechtstreeks opslaan wanneer u een opslagplaats kloont.

Selecteer Referenties opslaan om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan
Selecteer Referenties opslaan om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan

Bestanden zoeken in het deelvenster Git

In Dreamweaver kunt u bestanden zoeken in het deelvenster Git. Wanneer uw opslagplaats een groot aantal bestanden bevat, kunt u bestanden zoeken op basis van de bestandsnaam.

Terwijl u de bestandsnaam in het zoekvak typt, worden alle bestanden die de zoekwoorden bevatten, direct weergegeven. U kunt ook de status van deze bestanden in de zoekresultaten zien, zodat u voorbereide, gewijzigde en niet-gevolgde bestanden kunt bijhouden.

Bestanden zoeken in het deelvenster Git
Bestanden zoeken in het deelvenster Git

Aanduiding van samenvoegconflict

Wanneer u vertakkingen samenvoegt in Git en er een conflict optreedt, wordt de aanduiding van het samenvoegconflict nu weergegeven in het deelvenster Git. Een uitroepteken naast een bestand geeft aan dat het bestand een conflict heeft.

Pictogram dat een samenvoegconflict in Git aangeeft
Nieuw pictogram dat een samenvoegconflict in Git aangeeft

Raadpleeg het Help-artikel Git gebruiken in Dreamweaver voor gedetailleerde informatie over Git-ondersteuning.

Nieuw welkomstscherm

Nieuwe functies in de versie van oktober 2017

Wanneer u de nieuwste versie van Dreamweaver voor het eerst opent, ziet u een nieuw welkomstscherm.

Nieuw welkomstscherm in Dreamweaver
Nieuw welkomstscherm in Dreamweaver

Het welkomstscherm in Dreamweaver biedt snel toegang tot uw recente bestanden en eenvoudige sjablonen. Tevens bevat het nieuwe scherm de tabbladen Werken en Leren.

Klik op het tabblad Werken om toegang te krijgen tot uw onlangs geopende bestanden. Als u instructievideo's over Dreamweaver wilt bekijken, klikt u op het tabblad Leren en klikt u vervolgens op de gewenste video.

Let op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Wanneer u een zoekopdracht typt, worden in de toepassing uw recente bestanden, Creative Cloud-middelen, Help-koppelingen en stockafbeeldingen weergegeven die voldoen aan de zoekopdracht.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account