De functie Apparaatvoorvertoning is verwijderd uit de Photoshop CC-versie van oktober 2017. Daarnaast kan de iOS-app Preview CC niet langer worden gedownload en wordt de app niet meer onderhouden vanaf oktober 2017. U kunt eerder gedownloade versies van Preview CC op uw toestel als zodanig blijven gebruiken met eerdere versies van Photoshop.

De informatie op deze pagina is van toepassing op eerdere versies van Photoshop.

Apparaatvoorvertoning op verschillende apparaten

Bekijk realtime-voorvertoningen van uw Photoshop-ontwerpen op meerdere iOS-apparaten met de nieuwe functie Apparaatvoorvertoning in Photoshop en de Adobe Preview CC mobiele app. Wijzigingen die u aanbrengt in Photoshop CC, worden in realtime weergegeven in Preview CC. U kunt meerdere iOS-apparaten op betrouwbare wijze met Photoshop verbinden via USB of WiFi.

Als u een document met tekengebieden hebt, wordt met Apparaatvoorvertoning geprobeerd het juiste tekengebied weer te geven op basis van de afmetingen en positie van het tekengebied en het schermformaat van het aangesloten apparaat. U kunt de navigatiebalk ook gebruiken om een voorvertoning van een specifiek tekengebied op het apparaat weer te geven of door tekengebieden met overeenkomende breedte te vegen.

Preview CC met Photoshop verbinden

Verbind meerdere iOS-apparaten via USB of WiFi met Photoshop. Creative Cloud verbindt uw apparaten naadloos met Photoshop.

WiFi

wi-fi-free-icon

Controleer het volgende voordat u Preview CC via WiFi met Photoshop verbindt:

• U bent zowel in Photoshop als in Preview CC bij Creative Cloud aangemeld.

•De computer waarop Photoshop wordt gebruikt en het apparaat waarop Preview CC draait, zijn met hetzelfde wifi-netwerk verbonden.

• Het deelvenster Apparaatvoorvertoning in Photoshop is geopend. Selecteer Venster > Apparaatvoorvertoning in Photoshop om dit deelvenster te openen.

USB

usb-icon-free

Controleer het volgende voordat u Preview CC via een USB-poort met Photoshop verbindt:

• Preview CC werkt op uw toestel.

• De USB-kabel is aangesloten op de computer waarop Photoshop wordt gebruikt.

• Het deelvenster Apparaatvoorvertoning in Photoshop is geopend. Selecteer Venster > Apparaatvoorvertoning in Photoshop om dit deelvenster te openen.

Opmerking:

Als u een apparaat waarmee u verbinding wilt maken niet ziet staan in het dialoogvenster Apparaatvoorvertoning, klikt u op Controleren op apparaten.

Opmerking:

Kunt u geen verbinding maken met uw apparaat? Zie Problemen met WiFi-connectiviteit bij Voorvertoning van apparaat oplossen

Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, wordt in het deelvenster Apparaatvoorvertoning in Photoshop de naam van het aangesloten apparaat weergegeven. Veranderingen die u nu maakt in het ontwerp in Photoshop worden in de voorvertoning op het apparaat weergegeven. Als u het apparaat roteert, wordt de inhoud waarvan u een voorvertoning weergeeft automatisch geroteerd.

Opmerking:

De eerste keer dat u met Photoshop verbinding maakt, vraagt Preview CC of het deelvenster Apparaatvoorvertoning in Photoshop geopend is. Bij volgende verbindingen hoeft dit deelvenster niet geopend te zijn.

Controleren op apparaten

Als u een apparaat waarmee u verbinding wilt maken niet ziet staan in het dialoogvenster Apparaatvoorvertoning, klikt u op Controleren op apparaten.

Tabblad Apparaatvoorvertoning - geen apparaten verbonden in Photoshop
Controleren op apparaten wanneer geen apparaten verbonden zijn

Tabblad Apparaatvoorvertoning - apparaat al verbonden in Photoshop
Controleren op apparaten wanneer een apparaat al verbonden is

Ondersteuning voor tekengebieden

U kunt bladeren om tussen verschillende tekengebieden te navigeren en ze op de huidige apparaten als voorvertoning weer te geven. U kunt bijvoorbeeld een voorvertoning van een iPhone-tekengebied op een iPhone weergeven terwijl u tegelijkertijd een grotere versie van dat tekengebied op een iPad bekijkt. Zo kunt u ontwerpen sneller op verschillende schermen testen.

Preview CC selecteert en geeft automatisch het gewenste tekengebied weer op basis van de schermgrootte van het apparaat.

Algemene vragen

Is Preview CC voor Android beschikbaar?

Preview CC is nog niet voor Android beschikbaar.

Met welke versie van Photoshop CC werkt Preview CC?

Preview CC werkt met Photoshop CC 2015 dat beschikbaar is als een gratis update voor Creative Cloud-abonnees. U kunt Photoshop CC 2015 als update downloaden via de Creative Cloud-bureaubladapp. Zie dit Help-artikel voor meer informatie over het installeren van of bijwerken naar Photoshop CC 2015.

Welke apparaten worden door Preview CC ondersteund?

Preview CC werkt met iOS-apparaten met iOS 8 of hoger:

• iPad Pro
  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPod Touch (5e generatie)
  • iPad 2
  • iPad (3e generatie)
  • iPad (4e generatie)
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Mini
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3

Meer informatie over Preview CC

In Veelgestelde vragen over Adobe Preview CC vindt u antwoorden op diverse andere veelgestelde vragen over Preview CC.

Wifi-pictogram van Creative Commons met toestemming van: Canopus49