Tips en trucs: videoconventies

1. Adobe Animate-handboek
  2. Inleiding tot Animate
    1. Nieuw in Animate
    2. Visuele verklarende woordenlijst
    3. Systeemvereisten voor Animate
    4. Animate-sneltoetsen
    5. Werken met meerdere bestandstypen in Animate
  3. Animatie
    1. Grondbeginselen voor animaties in Animate
    2. Frames en hoofdframes gebruiken in Animate
    3. Frame-voor-frame-animaties in Animate
    4. Werken met klassieke tween-animaties in Animate
    5. De tool Penseel
    6. Hulplijnen voor bewegingen
    7. Bewegings-tween en ActionScript 3.0
    8. Informatie over animaties met bewegings-tween
    9. Animaties met bewegings-tweens
    10. Een animatie met bewegings-tween maken
    11. Eigenschapshoofdframes gebruiken
    12. Een positie animeren met een tween
    13. Bewegings-tweens bewerken in de Bewegingseditor
    14. Het bewegingspad van een tween-animatie bewerken
    15. Bewegings-tweens manipuleren
    16. Aangepaste versnellingen toevoegen
    17. Voorinstellingen voor beweging maken en toepassen
    18. Animatietween-reeksen instellen
    19. Werken met als XML-bestanden opgeslagen bewegings-tweens
    20. Bewegings-tweens en klassieke tweens
    21. Vormen tweenen
    22. De tool Bone-animatie gebruiken in Animate
    23. Werken met structuren voor personages in Animate
    24. Maskeerlagen gebruiken in Adobe Animate
    25. Werken met scènes in Animate
  4. Interactiviteit
    1. Knoppen maken met Animate
    2. Animate-projecten converteren naar andere documentindelingen
    3. HTML5 Canvas-documenten maken en publiceren in Animate
    4. Interactiviteit toevoegen met codefragmenten in Animate
    5. Aangepaste HTML5-componenten maken
    6. Componenten in HTML5 Canvas gebruiken
    7. Maken van aangepaste componenten: Voorbeelden
    8. Codefragmenten voor aangepaste componenten
    9. Tips en trucs: Adverteren met Animate
    10. Ontwerp en publicatie van virtual reality
  5. Werkruimte en workflow
    1. Penselen maken en beheren
    2. Google-lettertypen gebruiken in HTML5 Canvas-documenten
    3. Creative Cloud Libraries en Adobe Animate gebruiken
    4. Het werkgebied en het deelvenster Tools voor Animate gebruiken
    5. Workflow en werkruimte in Animate
    6. Weblettertypen gebruiken in HTML5 Canvas-documenten
    7. Tijdlijnen en ActionScript
    8. Werken met meerdere tijdlijnen
    9. Voorkeuren instellen
    10. Deelvensters voor ontwerp in Animate gebruiken
    11. Tijdlijnlagen maken met Animate
    12. Animaties exporteren voor mobiele apps en game-engines
    13. Objecten verplaatsen en kopiëren
    14. Sjablonen
    15. Zoeken en vervangen in Animate
    16. Ongedaan maken, Opnieuw en het deelvenster Historie
    17. Sneltoetsen
    18. De tijdlijn gebruiken in Animate
    19. HTML-extensies maken
    20. Optimalisatieopties voor afbeeldingen en geanimeerde GIF-bestanden
    21. Exportinstellingen voor afbeeldingen en GIF-bestanden
    22. Deelvenster Elementen in Animate
  6. Multimedia en video
    1. Grafische objecten transformeren en combineren in Animate
    2. Symboolinstanties maken in Animate en ermee werken
    3. Afbeeldingen overtrekken
    4. Geluid gebruiken in Adobe Animate
    5. SVG-bestanden exporteren
    6. Videobestanden maken voor gebruik in Animate
    7. Een video toevoegen in Animate
    8. Werken met videoactiepunten
    9. Objecten tekenen en maken met Animate
    10. Lijnen en vormen omvormen
    11. Streken, verlopen en vullingen met Animate CC
    12. Werken met Adobe Premiere Pro en After Effects
    13. Deelvensters voor kleuren in Animate CC
    14. Flash CS6-bestanden openen met Animate
    15. Werken met klassieke tekst in Animate
    16. Illustraties opnemen in Animate
    17. Geïmporteerde bitmaps in Animate
    18. 3D-afbeeldingen
    19. Werken met symbolen in Animate
    20. Lijnen en vormen tekenen met Adobe Animate
    21. Werken met bibliotheken in Animate
    22. Geluiden exporteren
    23. Objecten selecteren in Animate CC
    24. Werken met Illustrator AI-bestanden in Animate
    25. Patronen toepassen met het sproeipenseel
    26. Overvloeimodi toepassen
    27. Objecten rangschikken
    28. Taken automatiseren met het menu Opdrachten
    29. Meertalige tekst
    30. De camera gebruiken in Animate
    31. Animate gebruiken met Adobe Scout
    32. Werken met Fireworks-bestanden
    33. Grafische filters
    34. Geluid en ActionScript
    35. Tekenvoorkeuren
    36. Tekenen met de pen
  7. Platforms
    1. Animate-projecten converteren naar andere documentindelingen
    2. Ondersteuning voor aangepaste platforms
    3. HTML5 Canvas-documenten maken en publiceren in Animate
    4. Een WebGL-document maken en publiceren
    5. Toepassingen verpakken voor AIR voor iOS
    6. AIR voor Android-toepassingen publiceren
    7. Publiceren voor Adobe AIR voor desktop
    8. Publicatie-instellingen voor ActionScript
    9. Tips en trucs: ActionScript organiseren in een toepassing
    10. ActionScript gebruiken met Animate
    11. Tips en trucs: Richtlijnen voor toegankelijkheid
    12. Toegankelijkheid in de Animate-werkruimte
    13. Scripts schrijven en beheren
    14. Ondersteuning voor aangepaste platforms inschakelen
    15. Overzicht van ondersteuning voor aangepaste platforms
    16. Toegankelijke inhoud maken
    17. Werken met plug-in voor ondersteuning voor aangepaste platforms
    18. Foutopsporing in ActionScript 3.0
    19. Ondersteuning voor aangepaste platforms inschakelen
  8. Exporteren en publiceren
    1. Bestanden exporteren uit Animate CC
    2. OAM-publicatie
    3. SVG-bestanden exporteren
    4. Afbeeldingen en video's exporteren met Animate
    5. AS3-documenten publiceren
    6. Animaties exporteren voor mobiele apps en game-engines
    7. Geluiden exporteren
    8. QuickTime-videobestanden exporteren
    9. Afspelen van externe video met ActionScript beheren
    10. Tips en trucs: Tips voor het maken van inhoud voor mobiele apparaten
    11. Tips en trucs: Videoconventies
    12. Tips en trucs: Richtlijnen voor het ontwerpen van SWF-toepassingen
    13. Tips en trucs: Structuur geven aan FLA-bestanden
    14. Beste werkwijzen voor het optimaliseren van FLA-bestanden voor Animate
    15. Publicatie-instellingen voor ActionScript
    16. Publicatie-instellingen opgeven voor Animate
    17. Projectorbestanden exporteren
    18. Afbeeldingen en geanimeerde GIF-bestanden exporteren
    19. HTML-publicatiesjablonen
    20. Werken met Adobe Premiere Pro en After Effects
    21. Snel uw animaties delen en publiceren

Informatie over videoconventies

Er zijn vele opties beschikbaar om video te bewerken voordat u deze in een FLA-document importeert of een FLV-bestand in een SWF-bestand laadt. Animate en Adobe Media Encoder hebben betere besturingselementen voor videocompressie. Het zorgvuldig comprimeren van video is van belang omdat dit de kwaliteit van de videobeelden en de grootte van het bestand bepaalt. Videobestanden zijn groot in vergelijking met de meeste andere elementen in uw SWF-bestand, zelfs wanneer ze zijn gecomprimeerd.

Opmerking:

bied de gebruiker de mogelijkheid de media in een SWF-bestand te beheren. Wanneer u bijvoorbeeld audio toevoegt aan een document met video (of zelfs een herhalend achtergrondgeluid), moet u de gebruiker het geluid laten beheren.

Video gebruiken in een toepassing

Voordat u video in Animate importeert, moet u bedenken welke videokwaliteit u nodig hebt, welke video-indeling u moet gebruiken voor het FLA-bestand en hoe het moet worden gedownload. Wanneer u video in een FLA-bestand importeert (ingesloten video), neemt de grootte van het SWF-bestand dat u publiceert toe. Deze video wordt progressief naar de computer van de gebruiker gedownload, ongeacht of hij of zij de video wel of niet bekijkt.

U kunt de video ook progressief downloaden of streamen bij uitvoering vanaf een extern FLV-bestand op uw server. Wanneer wordt begonnen met downloaden, hangt af van de structurering van uw toepassing.

Opmerking:

video wordt progressief vanaf de server gedownload, net als SWF-bestanden en wordt dus niet gestreamd. Dynamisch laden van inhoud heeft duidelijke voordelen op het opnemen van alle inhoud in een enkel SWF-bestand. U zult bijvoorbeeld kleinere bestanden hebben waardoor sneller wordt geladen, en de gebruiker downloadt alleen wat hij of zij in uw toepassing wil zien of gebruiken.

U kunt externe FLV-video weergeven met behulp van een component of een video-object. Een component maakt het ontwikkelen van toepassingen met FLV-video gemakkelijk, omdat de videobesturingselementen vooraf gebouwd zijn en u alleen maar een FLV-bestandspad hoeft op te geven om de inhoud af te spelen. Geef video weer in een video-object en maak uw eigen elementen en code om de video te besturen om het SWF-bestand zo klein mogelijk te houden. U kunt ook overwegen de component FLVPlayback te gebruiken in Adobe Animate. Dit resulteert in een kleinere bestandsgrootte dan mediacomponenten (MX Professional 2004 en hoger).

Het wordt aanbevolen gebruikers besturingsmogelijkheden te bieden (zoals de mogelijkheid de video te stoppen, te pauzeren, af te spelen, te hervatten en het volume in te stellen) voor de video in een SWF-bestand.

Wanneer u bepaalde flexibiliteit voor uw video wilt, zoals het manipuleren van de video met animatie of het synchroniseren van diverse delen ervan met de tijdlijn, moet u de video in het SWF-bestand insluiten in plaats van deze met ActionScript of een van de mediacomponenten te laden.

Plaats de video in een filmclipinstantie voor meer controle over een video-instantie dan de klasse Video toestaat. De tijdlijn van de video speelt onafhankelijk van een Animate-tijdlijn af en u kunt de inhoud in een filmclip plaatsen om tijdlijnen te beheren. U hoeft de hoofdtijdlijn niet met vele frames uit te breiden om plaats te maken voor de video, hetgeen het werken met het FLA-bestand lastig kan maken.

Problemen met video oplossen

U kunt een toepassing maken en vervolgens problemen ondervinden nadat u deze naar uw server hebt geüpload.

• Controleer of uw Flash Player-versie de juiste is.

Wanneer u bijvoorbeeld uw bestanden met On2-codec hebt gecodeerd, moet Flash Player 8 of hoger zijn geïnstalleerd voordat de browsers die u gebruikt de Animate-inhoud kunnen weergeven.

Opmerking: Zie FLV-video gebruiken in ActionScript 2.0 leren voor informatie over compatibiliteit tussen Flash Player en FLV.

• Controleer of uw server het mime-type ondersteunt voor de videobestanden die u gebruikt, FLV of F4V. Zie Uw server configureren voor FLV-bestanden op ActionScript 2.0 leren voor meer informatie over videobestanden op een server.

• Controleer de beveiligingsrichtlijnen.

Wanneer u FLV-bestanden vanaf een andere server laadt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste bestanden of code hebt om vanaf die externe server te laden. Zie Beleidsbestanden voor servers om gegevenstoegang toe te staan in ActionScript 2.0 leren voor informatie over beleidsbestanden. Zie Beveiliging in ActionScript 2.0 leren voor informatie over laden beveiliging.

• Controleer of de doelpaden naar uw video juist zijn. Wanneer u relatieve paden gebruikt (zoals /video/water.flv), probeer dan absolute paden te gebruiken (zoals http://www.helpexamples.com/flash/video/water.flv). Wanneer de toepassing niet als een relatief pad werkt maar wel als een absoluut pad, moet u het relatieve pad corrigeren.

• Controleer of de versie van Flash Player die u in de Publicatie-instellingen hebt opgegeven, het type videobestanden ondersteunt die u gebruikt, FLV of F4V (H.264).

Verwante informatie