In dit artikel vindt u meer informatie over de codefragmenten voor aangepaste componenten

U kunt codefragmenten toevoegen aan uw aangepaste componenten om uw interactie met de component te versnellen. Laten we twee voorbeelden in Animate CC evalueren. De nieuwe codefragmenten worden toegevoegd onder de sectie HTML5 Canvas > Componenten.

1. Codefragmenten om een klikhandler aan een knop te koppelen

// Disable multiple handlers, as these may be used in frame scripts
    if(!this.instance_name_here_click_cbk) {
    	function instance_name_here_click(evt) {
    		// Start your custom code
    		console.log("Button clicked");
    		// End your custom code
    	}

// Attach an event handler on the parent with the filter as the
    	// Component instance’s id
    $("#dom_overlay_container").on("click", "#instance_name_here", instance_name_here_click.bind(this));
    	this.instance_name_here_click_cbk = true;
    }

Houd er rekening mee dat de handler aan het bovenliggende item (dom_overlay_container) met de filterset voor de componentinstantie wordt gekoppeld. Dit is belangrijk omdat de componentinstantie mogelijk niet aanwezig is wanneer u probeert de handler te koppelen. Dit zorgt ervoor dat de gebeurtenishandlers op de juiste wijze worden geactiveerd.

U kunt de gebeurtenishandlers voor aangepaste componenten op dezelfde manier opgeven.

2. Codefragment om waarde van een besturingselement voor invoer op te halen

console.log($("#instance_name_here").val());
  3. Codefragment dat moet worden gebruikt wanneer de componentinstantie aan DOM is gekoppeld

// Listen to the attached event, fired by component runtime

$("#dom_overlay_container").on("attached", function(evt, param) {
    // Check the id of the instance
    if(param && param.id == 'movieClip_1') {

$("#movieClip_1").text("My Button");