Uppdaterades i Lightroom Classic CC 7.4 (juni 2018-versionen)

Obs!

Hjälpen för Photoshop Lightroom Classic CC (tidigare Lightroom CC) visas.
Inte din version? Du kan visa hjälpen för nya Photoshop Lightroom CC.

Med Lightroom Classic CC kan du sammanfoga bilder med flera exponeringar till en enda HDR-bild.

Lightroom Classic CC: HDR-fotosammanfogning
Bilder av samma föremål med olika exponeringar (bilder med "-1" och "+1")

1. Kommando-/Ctrl-klicka på bilderna i Lightroom Classic CC för att välja dem.
  2. Välj Foto > Fotosammanfogning > HDR eller tryck på Ctrl+H.
  3. Dialogrutan Förhandsvisa HDR-sammanfogning visas. Avmarkera alternativen Justera automatiskt och Automatisk toning, om det behövs.

Automatisk toning: bra startpunkt för en sammanfogad bild med jämna toner
    Justera automatiskt: användbart om bilderna som sammanfogas har lite rörelse mellan bilderna. Aktivera det här alternativet om bilderna togs med en handhållen kamera. Det är inte säkert att det är nödvändigt att aktivera det här alternativet om bilderna togs med stativ.

Du kan förhandsvisa effekterna av de här inställningarna direkt i dialogrutan.
  1. Ibland när bilder med olika exponeringar sammanfogas kan vissa delar av HDR-bilden se onaturligt halvgenomskinliga ut. Du kan rätta till de felaktigheterna genom att välja ett av följande alternativ för borttagning av fantomskuggor i dialogrutan Förhandsvisa HDR-sammanfogning: Inget, Låg, Medel eller Hög. Använd Låg borttagning av fantomskuggor först för att få en ren sammanfogad bild. Testa med högre inställningar om det behövs.

Låg: justerar mindre rörelser mellan bilder
    Medel: justerar större rörelser mellan bilder
    Hög: justerar stora rörelser mellan bilder

Du kan förhandsvisa effekten av de här inställningarna direkt i dialogrutan. Om det behövs väljer du att visa övertäckningen med borttagning av fantomskuggor.

2. Om du vill gruppera foton med flera exponeringar och HDR-fotot i en hög när fotona har sammanfogats väljer du alternativet Skapa hög. Det sammanfogade HDR-fotot visas längst upp i högen. Alternativet Skapa hög introducerades i Lightroom Classic CC 7.4 (april 2018-versionen)

3. Klicka på Sammanfoga för att skapa HDR-fotot (.dng). Bilden skapas och visas i katalogen i Lightroom Classic CC.

Video: Fånga scener med hög kontrast med HDR-sammanfogning

Video: Fånga scener med hög kontrast med HDR-sammanfogning
Adobe Systems