צביעה ושכפול של פריימים בשכבות וידאו

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

למדו כיצד להשתמש בכלי המברשת ובכלי השכפול כדי לערוך פריימים בודדים של וידאו באופן לא הורסני ב-Photoshop.

עריכת פריימים נפרדים מאפשרת לכם להוסיף תוכן, להסיר פרטים לא רצויים, ליצור הנפשות או לבצע Retouch (ריטוש תמונות) של קטעי תנועה פריים אחר פריים.

הליך זה חל על שכבות וידאו בלוח ציר הזמן. אפשר לצבוע ישירות על פריימים של וידאו או להשתמש בכלי שכפול כדי לדגום ולשכפל תוכן בין פריימים. כל העריכות אינן הורסות – קובץ הווידאו המקורי נשאר ללא שינוי, ואפשר לשחזר כל פריים בכל עת.

לשיקולי ניהול צבע בעת צביעה על שכבות וידאו, ודאו שמרחב הצבע של המסמך תואם למרחב הצבע של קטעי הווידאו שלכם, או הקצו פרופילי צבע מתאימים כדי למנוע שינויי צבע לא צפויים בפלט הסופי.

שכבת וידאו נוספה למסמך שלכם.

הלוח Timeline גלוי (בחרו ב-Window > Timeline).עבור תהליכי עבודה של שכפול: לוח ה-Clone Source גלוי (בחרו ב-Window > Clone Source).

צביעה ישירה על פריימים של וידאו

בלוח Timeline או Layers, בחרו את שכבת הווידאו.

הזיזו את מחוון הזמן הנוכחי אל הפריים שברצונכם לערוך.

אופציונלי: בחרו Layer > Video Layers > New Blank Video Layer כדי לצבוע עריכות בשכבה נפרדת.

בחרו כל כלי מברשת (Brush, Clone Stamp, Pattern Stamp, Healing Brush או Spot Healing Brush) והגדירו את אפשרויות הכלי.

צבעו על הפריים כדי להחיל את העריכות שלכם.

עצה

צביעה על שכבת וידאו ריקה שומרת את העריכות שלכם נפרדות מקטעי הווידאו המקוריים ונותנת לכם גמישות רבה יותר בעת התאמת מצבי Blend (מיזוג) או שקיפות.

שכפול תוכן בין פריימים של וידאו

בחרו בכלי Clone Stamp

או
Healing Brush

ולאחר מכן הגדירו את האפשרויות שלו.

בחרו את שכבת הווידאו המקורית בלוח Layers או Timeline, ואז הזיזו את מחוון הזמן הנוכחי אל הפריים שברצונכם לדגום.

Alt-click (Windows) או Option-click (macOS) על הפריים כדי להגדיר את נקודת הדגימה.

אופציונלי: בלוח Clone Source, בחרו לחצן Clone Source אחר

כדי לשמור נקודות דגימה נוספות (עד חמש בסך הכול).

העבירו את מחוון הזמן הנוכחי לפריים היעד שברצונכם לצבוע.

אופציונלי: בלוח Clone Source, התאימו את הערכים של W (רוחב), H (גובה) או סיבוב כדי לשנות את קנה המידה של התוכן שנדגם או לסובב אותו.

אופציונלי: בחרו Show Overlay בלוח Clone Source כדי להציג תצוגה מקדימה של תוכן המקור לפני הצביעה.

גררו מעל אזור היעד כדי להחיל את התוכן המשוכפל.

הכלי Clone Stamp מעתיק פיקסלים במדויק, ואילו Healing Brush ממזג את התוכן שנדגם עם המרקם והתאורה של פריים היעד. שני הכלים תומכים בכמה מקורות דגימה שנשארים זמינים עד שתסגרו את המסמך.

שינוי היסט הפריים עבור שכפול

בלוח Clone Source, בחרו Lock Frame כדי לצבוע תמיד באמצעות אותו פריים שדגמתם בתחילה.

כדי לדגום מפריים ביחס למיקום הנוכחי שלכם, הזינו מספר חיובי או שלילי בתיבה Frame Offset (ערכים חיוביים דוגמים מפריימים מאוחרים יותר, וערכים שליליים מפריימים מוקדמים יותר).

האפשרות Frame Offset מאפשרת לכם לשמור על יחסים זמניים עקביים בעת שכפול על פני כמה פריימים ברצף.

שחזור פריימי וידאו שנערכו

בלוח Timeline, בחרו את שכבת הווידאו שמכילה את העריכות.

כדי לשחזר פריים מסוים: העבירו את מחוון הזמן הנוכחי לאותו פריים ולאחר מכן בחרו Layer > Video Layers > Restore Frame.

כדי לשחזר את כל הפריימים: בחרו Layer > Video Layers > Restore All Frames.

שחזור פריימים מבטל רק את העריכות שנצבעו או שוכפלו – שכבות התאמה, מסכות ושינויים אחרים המבוססים על שכבות נשארים ללא שינוי.