ניהול רכיבי נתיב ב-Photoshop

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

השתמשו בכלי בחירת נתיב ובכלי בחירה ישירה כדי להזיז, להעתיק, ליישר ולארגן רכיבים וקטוריים לעריכה מדויקת.

רכיבי נתיב הם צורות או מקטעים נפרדים בתוך נתיב, שאותם אפשר להזיז, להעתיק, לשנות צורה, ליישר ולארגן בנפרד בלי להשפיע על רכיבים אחרים באותו נתיב. טכניקות אלה חלות על נתיבים שמורים, נתיבי עבודה וצורות בשכבות צורה.

הבנה של ניהול רכיבי נתיב עוזרת לכם לבנות גרפיקה וקטורית מורכבת, ליצור קומפוזיציות מדויקות, לשכפל רכיבים עבור דפוסים ולשמור על מבני נתיב מאורגנים לאורך כל הפרויקטים שלכם.

הזזת רכיב נתיב

בחרו את שם הנתיב בלוח Paths כדי להציג אותו.

בחרו בכלי Path Selection בסרגל הכלים.

לחצו על רכיב הנתיב שברצונכם להזיז.

גררו את הרכיב למיקום החדש שלו.

פתק

אם תגררו רכיב נתיב כך שהמצביע יעבור מעל תמונה פתוחה אחרת, הרכיב יועתק לתמונה הזו.

העתקת רכיב נתיב

בחרו את שם הנתיב בלוח Paths.

בחרו בכלי Path Selection ולחצו על רכיב הנתיב שברצונכם להעתיק.

גררו תוך לחיצה על Alt ‏(Windows) או על Option ‏(macOS) את הרכיב שנבחר כדי ליצור עותק.

אפשר גם להעתיק רכיבים בין קובצי Photoshop על ידי גרירת רכיב שנבחר מחלון תמונה אחד לאחר, או באמצעות Edit > Copy ו-Edit > Paste.

שינוי צורה של רכיב נתיב

בחרו את שם הנתיב בלוח Paths.

בחרו בכלי בחירה ישירה מתוך סרגל הכלים.

לחצו על נקודת עוגן ברכיב הנתיב שברצונכם לשנות את צורתו.

גררו את הנקודה או את ידיות הכיוון שלה כדי להתאים את הצורה.

מחיקת רכיב נתיב

בחרו את שם הנתיב בלוח Paths.

בחרו בכלי Path Selection ולחצו על הרכיב שברצונכם להסיר.

הקישו על Backspace ‏(Windows) או על Delete ‏(macOS).

יישור רכיבי נתיב

בחרו בכלי Path Selection.

לחצו על הרכיב הראשון, ולאחר מכן לחצו עם המקש Shift על רכיבים נוספים כדי לבחור כמה פריטים.

בחרו באפשרות יישור מהתפריט הנפתח Path Alignment בשורת האפשרויות כדי ליישר קצוות שמאליים, מרכזים, קצוות ימניים, קצוות עליונים, אמצע או קצוות תחתונים.

פתק

כדי ליישר צורות ב-Layers (שכבות) נפרדות, השתמשו בהכלי Move (העברה) במקום.

פיזור רכיבי נתיב

בחרו בכלי Path Selection.

בחרו לפחות שלושה רכיבי נתיב על ידי לחיצה על הרכיב הראשון, ולאחר מכן לחיצה עם המקש Shift על רכיבים נוספים.

בחרו באפשרות פיזור מהתפריט הנפתח Path Arrangement בשורת האפשרויות כדי לפזר את הרכיבים במרווחים שווים.

שינוי מצב החפיפה של הנתיב

בחרו בכלי Path Selection וגררו מסגרת בחירה כדי לבחור את אזורי הנתיב שברצונכם לשלב.

בחרו באפשרות מהתפריט הנפתח Path Operations בשורת האפשרויות:

אפשרויות הפעולה על הנתיב כוללות את Combine Shapes (מוסיפה את האזורים זה לזה), Subtract (החסרה) From Shape Area (מסירה את האזור הנבחר), Intersect Shape Areas (שומרת רק על החפיפה), ו-Exclude Overlapping Shape Areas (מסירה את החפיפה).

מיזוג רכיבים חופפים לרכיב אחד

בחרו בשם הנתיב בלוח Paths.

בחרו בכלי Path Selection.

בחרו Merge Shape Components מהתפריט הנפתח Path Operations בשורת האפשרויות כדי לשלב את כל הרכיבים החופפים לרכיב אחד.

הצגה או הסתרה של נתיבים

בחרו View > Show > Target Path כדי להציג או להסתיר את הנתיב הנבחר.

לחלופין, בחרו View > Extras כדי להציג או להסתיר נתיבים לצד מדריכים, רשת קולאז', ואלמנטים חזותיים נוספים.

שכפול נתיב

בלוח Paths, בחרו בנתיב שברצונכם לשכפל.

גררו את הנתיב אל לחצן New Path בחלק התחתון של הלוח.

Alt-גררו (Windows) או Option-גררו (macOS) את הנתיב אל לחצן New Path כדי לתת לו שם במהלך השכפול.

שינוי סדר הנתיבים בלוח Paths

בלוח Paths, בחרו בנתיב שברצונכם להעביר.

גררו את הנתיב מעלה או מטה למיקום הרצוי.

עצה

אפשר לשנות את הסדר של נתיבים שמורים, אבל לא של נתיבי צורה, טקסט או מסכת וקטור. ב-Photoshop אפשר לבחור ולגרור כמה נתיבים בו-זמנית על ידי לחיצה עם המקש Shift או Ctrl (ב-Windows) או Command (ב-macOS) לבחירתם.

למידע מפורט על עבודה עם קטעי נתיב בודדים ונקודות עוגן, ראו עריכת קטעי נתיב.למידע נוסף על בחירת נתיבים וקטעי נתיב, ראו בחירת נתיבים וקטעי נתיב.לסקירה כללית של מושגי הנתיבים ולוח הנתיבים, ראו נתיבים ב-Photoshop.