שחזור קבצי Photoshop פגומים או משובשים

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

למדו כיצד לפתור פגמים בקבצים באמצעות שחזור מגיבוי, פתיחת תמונה מורכבת ואימות סיומת קובץ ב-Adobe Photoshop.

כשקבצי Photoshop נפגמים או מסרבים להיפתח, הבעיה נובעת בדרך כלל מפגם בקובץ, מסיומת קובץ שגויה, או מבעיה בכרטיס המסך. אמנם פגמים בקבצים הם נדירים, אך בדיקה אם הבעיה משפיעה על קובץ בודד או על כמה קבצים מסייעת לזהות את הסיבה ואת שיטת השחזור המתאימה.

בעת ניסיון לפתוח קובץ PSD,‏ PSB או קובץ אחר שתואם ל-Photoshop, אתם עלולים להיתקל בהודעות שגיאה כגון "לא ניתן להשלים את הפעולה המבוקשת מכיוון שזה אינו מסמך Photoshop תקין", "לא ניתן להשלים את הפעולה המבוקשת מכיוון שנמצא סוג סימן JPEG לא ידוע או לא תקין", "לא ניתן להשלים את הפעולה המבוקשת מכיוון שמודול תבנית הקובץ אינו מצליח לנתח את הקובץ", "לא ניתן להשלים את הפעולה המבוקשת עקב שגיאת תוכנה", או "זהו אינו קובץ PDF (Portable Document Format) תקין.לא ניתן לפתוח אותו."הקובץ עלול לא להיפתח כלל, להיות מוצג באופן שגוי על המסך, או להציג סימני פגיעה חזותיים, כגון פיקסלים מעורבבים או תוכן חסר.

לפני שמנסים לשחזר את הקובץ, בדקו אם הפגם משפיע על קובץ בודד או על כמה קבצים. אם כמה קבצים פגומים, חפשו דגמים משותפים – האם הם נשמרו באותו מיקום, נוצרו בקירוב באותו זמן, או נערכו במהלך אירוע מערכת כמו הפסקת חשמל או עדכון תוכנה? כך אפשר לזהות אם הסיבה היא תקלה חד-פעמית או בעיה מתמשכת בחומרה או בתוכנה.

הפתרונות הבאים מתייחסים לסיבות הנפוצות ביותר לפגמים בקבצים, מסודרים לפי סבירות:

שחזור הקובץ מגיבוי

אתרו עותקים מגובים של התמונה שלכם ב-Creative Cloud, ב-Time Machine (macOS), ב-File History (Windows), או במיקומי גיבוי אחרים.

פתחו את הקובץ המגובה כדי לוודא שהוא אינו פגום.

בחרו ב-File > Save As כדי לשמור את הקובץ המשוחזר בשם חדש.

בחרו בכונן קשיח פנימי כמיקום השמירה, במקום בכונן רשת או בכונן נשלף.

פתיחת הקובץ כתמונה מורכבת

נתוני ה-Layer (שכבה) פגומים, אך תצוגה מקדימה של התמונה המורכבת והמשוטחת נשארת תקינה. שיטת שחזור זו פועלת רק אם האפשרות Maximize PSD and PSB File Compatibility הייתה מופעלת בזמן השמירה המקורית של הקובץ.

החזיקו את Shift + Option (macOS) או את Shift + Alt (Windows) לחוצים בזמן הפעלת Photoshop.

בחרו ב-File > Open ובחרו בקובץ הפגום.

המשיכו להחזיק את המקשים לחוצים עד שהקובץ נפתח.

שמרו את התמונה המורכבת המשוחזרת בשם חדש.

פתק

הקובץ ששוחזר ישוטח וכל השכבות ימוזגו. כדי למנוע בעיות בעתיד, הפעילו את Maximize PSD and PSB File Compatibility ב-Preferences > File Handling.

תקנו את סיומת שם הקובץ

אם הקובץ עדיין לא נפתח, ייתכן שסיומת שם הקובץ לא תואמת לפורמט הקובץ בפועל:

סיומת שם הקובץ לא תואמת לסוג הקובץ בפועל, ולכן Photoshop לא מצליח לזהות נכון את פורמט הקובץ.

לחצו לחיצה ימנית על הקובץ ובדקו את שם הקובץ המלא שלו, כולל הסיומת.

אם לקובץ יש כמה סיומות (לדוגמה, filename.pdf.jpg), הסירו את כולן מלבד הסיומת הנכונה.

ודאו שהסיומת תואמת לפורמט הקובץ בפועל – .psd למסמכי Photoshop, ‏.jpg לתמונות JPEG, ‏.png לקובצי PNG.

נסו לפתוח את הקובץ המתוקן ב-Photoshop.

אם זה לא מצליח, נסו לפתוח את הקובץ ב-Preview‏ (macOS) או ב-Photos‏ (Windows), ואז לשמור אותו בפורמט הנכון.

להנחיות לקביעת סוג הקובץ בפועל, היעזרו ב-Determine the file type of a document.

השביתו את המעבד הגרפי

אם התמונה נראית פגומה על המסך אבל מיוצאת או מודפסת כראוי, סביר להניח שכרטיס המסך הוא הגורם:

כרטיס המסך או מנהל ההתקן הגרפי שלכם גורמים לשיבוש תצוגה שלא משפיע על נתוני הקובץ בפועל.

בחרו Photoshop > Preferences > Performance‏ (macOS) או Edit > Preferences > Performance‏ (Windows).

בטלו את הסימון של Use Graphics Processor.

בחרו OK והפעילו מחדש את Photoshop.

פתחו את הקובץ כדי לבדוק אם השיבוש עדיין מופיע.

אם השיבוש נעלם, עדכנו את מנהל ההתקן הגרפי והפעילו מחדש את האצת ה-GPU. לשלבי פתרון בעיות גרפיקה מלאים, היעזרו ב-Troubleshoot Photoshop graphics processor (GPU) and graphics driver issues.

כאשר כמה קבצים פגומים, או ששיטות השחזור לא מצליחות, ייתכן שהגורם הוא בעיות חומרה או תוכנה. בדקו אם יש דפוסים שמצביעים על חומרה משותפת (אותו כונן, מיקום רשת או מדיה נשלפת), הריצו אבחון חומרה כדי לבדוק בעיות ב-RAM או בדיסק הקשיח, ובחנו תוכנות שהותקנו לאחרונה ועלולות להפריע לשמירת קבצים. לפתרון שיטתי של בעיות ברמת המערכת, היעזרו ב-Basic troubleshooting steps to fix most issues.

אם שחזור בשירות עצמי לא מצליח, ייתכן שכלי שחזור של צד שלישי יעזרו להציל את הקובץ שלכם. Adobe לא בודקת או תומכת באופן רשמי בכלים האלה, אבל יש משתמשים ששחזרו קבצים בהצלחה באמצעות PSD Parse Online, ‏PSD Recover או PSD Repair.

כדי למנוע אובדן קבצים בעתיד, הפעילו שחזור קבצים אוטומטי בקטע Preferences > File Handling על ידי הגדרת Automatically Save Recovery Information Every to 5 or 10 minutes.שמרו קבצים במיקומים הבטוחים ביותר וב-Creative Cloud (ששומר על כמה גרסאות גיבוי), בכוננים קשיחים פנימיים מפורמטים כ-APFS/HFS+‎ (macOS) או NTFS (Windows), או כאפשרות אחרונה, בכוננים מסוג USB.הימנעו משמירה ישירה בשרתי רשת או שיתופים, הפגיעים יותר להשחתה במהלך תהליך השמירה.לאסטרטגיות מנע מלאות, השתמשו בהגדרת העדפות שמירת קבצים.

לפתרון בעיות נוסף הספציפי לשגיאות, השתמשו בשגיאת תוכנית בעת פתיחת קבצי ‎.psd ובשגיאת Invalid JPEG Marker.