הגדילו תצוגת תמונות ב-Photoshop

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

למדו איך להשתמש בכלי Zoom, בקיצורי מקשים ובפקודות תצוגה כדי לשלוט בהגדלת התמונה ברמות מדויקות.

Photoshop מספקת מספר דרכים להגדיל או להקטין את תצוגת התמונה, מרמות זום מוגדרות מראש ועד להגדלה רציפה.שליטה מדויקת ב-Zoom (זום) עוזרת לכם לעבוד בדיוק בכל קנה מידה, מצפייה בכל בד הציור ועד בחינה של פיקסלים בודדים לעבודת ריטוש מפורטת.

פעולות Zoom (זום) משנות רק את תצוגת התמונה, ולא את המידות או את הרזולוציה של התמונה עצמה. רמת הזום נעה בין מינימום של פיקסל אחד לבין הגדלה מרבית של 3200%.הגדרת Zoom (זום) של 100% מספקת את התצוגה המדויקת ביותר, כי כל פיקסל בתמונה מוצג כפיקסל אחד במסך. כדי להשתמש בתכונות Zoom (זום) רציף, כרטיס המסך שלכם חייב לתמוך ב-OpenGL (בדקו זאת תחת עריכה > העדפות > ביצועים ב-GPU Settings).

רוב פעולות ה-Zoom (זום) פועלות עם הכלי Zoom או באמצעות פקודות תפריט וקיצורי מקשים. הכלי Zoom (זום) מספק שליטה אינטראקטיבית עם משוב חזותי, בעוד שקיצורי מקשים מציעים את הגישה המהירה ביותר במהלך תהליכי עבודה פעילים.אפשר גם לשלוט ברמות ה-Zoom (זום) על ידי הזנת אחוזים מסוימים בשדה ה-Zoom (זום) שבפינה השמאלית התחתונה של חלון המסמך, או באמצעות הלוח Navigator לשליטה משולבת ב-Zoom (זום) ובניווט.

הגדלת תצוגה לרמת הגדלה מוגדרת מראש

בחרו בכלי Zoom בסרגל הכלים, או הקישו Z.

בסרגל האפשרויות, בחרו Zoom In כדי להגדיל או Zoom Out כדי להקטין את התצוגה.

לחצו על האזור שברצונכם להגדיל או להקטין.

כל לחיצה משנה את התצוגה לאחוז המוגדר מראש הבא וממרכזת את התצוגה בנקודה שעליה לחצתם. כדי לעבור במהירות למצב הקטנת תצוגה, החזיקו את Alt ‏(Windows) או את Option ‏(macOS) בזמן הלחיצה.

הציגו תמונות בהגדלה של 100%

לחצו לחיצה כפולה על הכלי Zoom בסרגל הכלים.

אפשר גם לגשת לתצוגת 100% דרך תצוגה > 100% או על ידי בחירה ב-Actual Pixels בסרגל האפשרויות של הכלי Zoom. בהגדלה של 100%, התצוגה מראה איך התמונה תופיע בדפדפן אינטרנט ברזולוציית המסך הנוכחית שלכם.

השתמשו ב-Zoom (זום) רציף עם הכלי Zoom

בחרו עריכה > העדפות > ביצועים ‏(Windows) או Photoshop > העדפות > ביצועים ‏(macOS).

בקטע GPU Settings, ודאו שהאפשרות Enable Native Canvas מסומנת.

בחרו ב-Edit > Preferences > General וודאו שהאפשרות Animated Zoom מסומנת.

בחרו בכלי Zoom (זום), ולאחר מכן הקישו והחזיקו בתמונה כדי לבצע זום פנימה בצורה חלקה.

הקישו על Alt (ב-Windows) או Option (ב-macOS) בזמן ההחזקה כדי לבצע זום החוצה.לשיטת זום רציפה חלופית, בחרו באפשרות Scrubby Zoom בסרגל האפשרויות, ולאחר מכן גררו שמאלה כדי לבצע זום החוצה או ימינה כדי לבצע זום פנימה.

הגדלת אזור מסוים באמצעות מסגרת הזום

בחרו בכלי Zoom (זום).

גררו בחירה מלבנית מסביב לאזור שאתם רוצים להגדיל.

האזור שבתוך מסגרת הזום מוצג בהגדלה המקסימלית האפשרית.כדי להזיז את המסגרת מסביב לתמונה לפני השחרור, החזיקו את מקש הרווח לחוץ בזמן הגרירה.

גרירת הכלי Zoom להגדלת תצוגה של תמונה

ביצוע זום זמני במהלך משימות אחרות

החזיקו את מקש H לחוץ, ולאחר מכן הקישו על התמונה והחזיקו את לחצן העכבר לחוץ.

שחררו את לחצן העכבר ראשית, ולאחר מכן שחררו את מקש H כדי לחזור לכלי ולרמת ההגדלה הקודמים.

אם במקור התמונה התאימה בשלמותה לחלון המסמך, התמונה מתקרבת כדי להתאים לחלון. אם במקור היה גלוי רק חלק מהתמונה, יבוצע זום החוצה כדי להציג יותר הקשר.

גרירת הכלי Hand להצגת אזור אחר של תמונה

התאמת התמונה למסך

הקישו הקשה כפולה על הכלי Hand (יד) בסרגל הכלים או בחרו ב-View > Fit on Screen.

אפשר גם לבחור בכלי Zoom (זום) או בכלי Hand (יד) וללחוץ על Fit On Screen בסרגל האפשרויות.אפשרויות אלה משנות את גודל רמת הזום וגודל החלון להתאמה למרחב המסך הזמין.

הגדרת העדפות זום

בחרו Edit ‏> Preferences ‏> General ‏(Windows) או Photoshop ‏> Preferences ‏> General ‏(macOS).

בחרו כל שילוב של אפשרויות הזום הבאות: Zoom Resizes Windows לשינוי גודל חלון המסמך באופן אוטומטי בעת ביצוע זום, Zoom With Scroll Wheel לאפשור זום באמצעות גלגלת העכבר, או Zoom Clicked Point To Center למירכוז התצוגה במיקומים שעליהם הוקשו.

בחרו OK כדי לשמור את ההעדפות.

שינוי גודל חלונות באופן אוטומטי בעת ביצוע זום

כאשר כלי Zoom (זום) פעיל, בחרו באפשרות Resize Windows To Fit (שינוי גודל חלונות להתאמה) בסרגל האפשרויות.

כאשר אפשרות זו לא מסומנת (זו ברירת המחדל), החלון שומר על גודל קבוע ללא קשר לרמת ההגדלה של התמונה, מה שיכול להיות שימושי בעת שימוש בצגים קטנים יותר או בעבודה עם תצוגות מרוצפות.

הסתרת רשת הפיקסלים בהגדלה גבוהה

בחרו ב-View > Show והסירו את הסימון מהאפשרות Pixel Grid.

בהגדלה של יותר מ-500%, רשת הפיקסלים של התמונה מוצגת כברירת מחדל.השתמשו באפשרות הזו כדי להסתיר את הרשת ולקבל תצוגה נקייה יותר.

עצה

כדי לבצע Zoom (זום) בכל החלונות הפתוחים בו-זמנית, בחרו בכלי Zoom (זום), בחרו באפשרות ‎'Zoom All Windows'‎ בסרגל האפשרויות, ולאחר מכן לחצו על אחת מהתמונות.כל התמונות הגלויות עוברות Zoom (זום) לאותה Level (איזון) הגדלה יחסית.