יצירה וניהול של Layer Comps (קומפוזיציית שכבות)

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

Capture וריאציות עיצוב מרובות בקובץ אחד באמצעות תמונות מצב של נראות השכבה, המיקום והמראה.

Layer Comps מאפשרות לכם להציג ללקוחות וריאציות עיצוב מרובות בלי ליצור קבצים נפרדים לכל גרסה.

קומפוזיציית שכבות היא תמונת מצב של לוח Layers שלכם ברגע מסוים. השתמשו ב-Layer Comps כשאתם צריכים להציג אפשרויות שונות של פריסה, ערכות צבעים או סידורי תוכן בתוך מסמך אחד. כל קומפוזיציה יכולה לתעד נראות של שכבה (הצגה או הסתרה של שכבות), מיקום שכבה, מראה שכבה (סגנונות ומצבי מיזוג) ובחירות קומפוזיציית שכבות של Smart Object.Layer Comps מתאימות במיוחד לבחינת חלופות עיצוב לפני שאתם מסיימים את הקומפוזיציה.

יצירת קומפוזיציית שכבות חדשה

בחרו באפשרות Window > Layer Comps כדי לפתוח את לוח Layer Comps .

סדרו את השכבות כך שישקפו את מצב העיצוב שברצונכם ללכוד.

בחרו בלחצן Create New Layer Comp בתחתית לוח Layer Comps .

הזינו שם תיאורי והערות אופציונליות בתיבת הדו-שיח New Layer Comp .

בחרו אילו מאפייני שכבה לתעד: Visibility, Position, Appearance (Layer Style) או Layer Comp Selection For Smart Objects.

לחץ על OK.

האפשרויות שבחרתם יהפכו להגדרות ברירת המחדל עבור Layer Comps עתידיות.

עצה

שכפלו קומפוזיציה קיימת על ידי גרירתה לאפשרות Create New Layer Comp בלוח Layer Comps.

החלה והצגה של מבנה שכבות

פתחו את לוח Layer Comps על ידי בחירה באפשרות Window > Layer Comps.

בחרו באפשרות Apply Layer Comp מתפריט ההקשר של Layer Comps.

השתמשו בפקדי Previous ו-Next שבתחתית הלוח כדי לעבור בין כל הקומפוזיציות או בין קומפוזיציות מסוימות.

בחרו באפשרות Apply Layer Comp כדי לשחזר את המסמך שלכם.

עדכון של קומפוזיציית שכבות

בחרו את קומפוזיציית השכבות שברצונכם לעדכן בלוח Layer Comps .

בצעו את השינויים שלכם בנראות השכבה, במיקום או במראה בלוח Layers.

בחרו באפשרות Layer Comp Options מתפריט לוח Layer Comps אם אתם צריכים לשנות אילו מאפיינים הקומפוזיציה מתעדת.

בחרו בלחצן Update Layer Comp שבתחתית לוח Layer Comps .

שימוש ב-Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) ב-Smart Objects

כשאתם ממקמים מסמך שמכיל Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) בתור Smart Object במסמך אחר, תוכלו לגשת ל-Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) האלה בלי לפתוח את קובץ המקור. כך תוכלו לעבור בין וריאציות עיצוב ברמת Smart Object.

בחרו את שכבת ה-Smart Object בלוח Layers של המסמך.

פתחו את לוח המאפיינים על ידי בחירה באפשרות Window > Properties.

בחרו את קומפוזיציית השכבות שתרצו להציג מתפריט Layer Comp בלוח המאפיינים.

תפריט Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) בלוח המאפיינים ב-Adobe Photoshop, שמציג רשימה של קומפוזיציות שכבות עם אפשרויות ייעודיות.

ה-Smart Object מתעדכן כדי להציג את הקומפוזיציה שנבחרה, תוך שמירה על כל שינויי ה-Transform או ה-Effects (אפקטים) שהחלתם עליו.

ניקוי אזהרות מבנה שכבות

סמל אזהרה מופיע לצד קומפוזיציית שכבות כשאתם מוחקים, ממזגים או ממירים שכבות שהקומפוזיציה מפנה אליהן. כבר אי אפשר לשחזר את הקומפוזיציה במלואה למצבה המקורי.

בחרו בסמל האזהרה שלצד שם הקומפוזיציה כדי להציג את הבעיה הספציפית.

בחרו באפשרות Clear בהודעה כדי להסיר את האזהרה ולשמור על מאפייני השכבה שנותרו.

לחצו לחיצה ימנית על סמל האזהרה ובחרו Clear Layer Comp Warning כדי לנקות אזהרה אחת, או Clear All Layer Comp Warnings כדי לנקות את כל האזהרות בבת אחת.

תוכלו גם לעדכן את הקומפוזיציה למצב הנוכחי שלה או להתעלם מהאזהרה אם אינכם צריכים את פרטי השכבה החסרים.

מחיקת מבנה שכבות

בחרו במבנה השכבות בחלונית Layer Comps.

בחרו בסמל המחיקה שבתחתית הלוח או גררו את הקומפוזיציה אל סמל המחיקה.

בחרו באפשרות Delete Layer Comp מתפריט הלוח כשיטה חלופית.

ייצוא Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) לקבצים

בחרו File > Export > Layer Comps To Files.

בחרו את תיקיית היעד בתיבת הדו-שיח.

בחרו את פורמט הקובץ עבור הקומפוזיציות שיוצאו.

בחרו Run כדי ליצור קבצים נפרדים לכל קומפוזיציית שכבות.

כל קומפוזיציית שכבות מיוצאת כקובץ נפרד, עם שם הקומפוזיציה המצורף לשם הקובץ.