הדפסת הפרדות צבע

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

למדו כיצד ליצור לוחות צבע נפרדים לתמונות CMYK להדפסת אופסט מסחרית ב-Adobe Photoshop במחשב שולחני.

הפרדות צבע מפצלות את התמונה לכמה לוחות נפרדים – אחד לכל ערוץ צבעים CMYK ואחד לכל ערוץ צבע מיוחד (spot color) – שספק שירותי ההדפסה שלכם משתמש בהם כדי ליצור לוחות הדפסה להדפסת אופסט מסחרית.

המסמך שלכם צריך להיות במצב CMYK Color,‏ Multichannel או Duotone (דואוטון). לפני שתתחילו, בדקו עם ספק שירותי ההדפסה שלכם מה הדרישות לפורמט הקובץ, לטיפול בצבע ולזוויות הרשת.

פתק

הפרדות שמודפסות במדפסות שאינן PostScript עשויות להיות שונות מהפרדות שמודפסות במדפסות PostScript.

הדפסת הפרדות מ-Photoshop.

בדקו שהמסמך שלכם במצב CMYK Color,‏ Multichannel או Duotone (דואוטון) על ידי בדיקת Image > Mode.

בחר File > Print.

בחרו באפשרות Separations מהתפריט הנפתח Color Handling.

בדקו שכל ערוץ צבעים מופיע כעמוד נפרד בתצוגה המקדימה.

בחרו Print.

ב-Windows, בחרו Properties כדי לגשת לאפשרויות נוספות של מנהל ההתקן של המדפסת. ב-macOS, השתמשו בתפריט הנפתח בתיבת הדיאלוג Print Settings.

להכין תמונות של ערוצי צבע נקודתי ליישומים אחרים

אם התמונה שלכם היא Duotone (דואוטון), בחרו Image > Mode > Multichannel.

בחרו File > Save As.

בחרו באפשרות Photoshop DCS 2.0 מהתפריט הנפתח Format.

בתיבת הדיאלוג DCS 2.0 Format, בטלו את הבחירה באפשרויות Include Halftone Screen ו-Include Transfer Function.

בוחרים ב-Save.

ייבאו את הקובץ שנשמר ליישום הפריסה שלכם.

עצה

הציבו קובצי PSD שמכילים spot colors ישירות ב-Adobe InDesign או ב-Adobe Illustrator בלי להמיר אותם לפורמט DCS 2.0. DCS 2.0 מיועד בעיקר ל-QuarkXPress וליישומים ישנים.