בחרו בView מסרגל התפריטים.
גלו איך להתאים את רכיבי הממשק, הגדרות הקבצים והמשאבים הטעונים כדי להפחית את עומס העיבוד ולשפר את הרספונסיביות ב-Adobe Photoshop.
התאמת התכונות ב-Photoshop משפרת את הרספונסיביות של היישום. שיפור רכיבי התצוגה, אפשרויות פורמט הקובץ והמשאבים הטעונים מפחית את עומס העיבוד במשימות נפוצות כמו צביעה, שינוי שכבות ושמירת מסמכים.
ההתאמות האלה פועלות לצד הגדרות ביצועים במערכת, כמו הקצאת זיכרון ודיסקי scratch. החילו אותן אחרי שהגדרתם את העדפות הביצועים. להנחיות על הגדרות זיכרון ומטמון, השתמשו בשיפור המהירות והיציבות של Photoshop עם העדפות ביצועים.
החילו את שיפורי הביצועים האלה לעריכה מהירה ורספונסיבית יותר.
כיבוי סרגלים ושכבות-על
סרגלים גלויים, רשת קולאז', פרוסות וקווי עזר חכמים מצריכים עדכוני מסך מתמידים בזמן Piant (צביעה), Transform (שינוי) או גרירה.
הסירו את הסימון מRulers.
בחרו בView > Show > None כדי לכבות בבת אחת את כל רכיבי שכבת-העל, או כבו פריטים בודדים כמו Grid, Guides או Smart Guides באמצעות View > Show.
מזעור תמונות ממוזערות של תצוגה מקדימה בלוח
Photoshop מעדכן את התמונות הממוזערות של התצוגה המקדימה בלוחות Layers ו-Channels בכל פעם שאתם משנים את המסמך. ריבוי תמונות ממוזערות גלויות עלול להאט את המענה בפעולות מהירות.
לחצו על סמל התפריט של הלוח בLayers או בChannels.
בחרו בPanel Options מהתפריט.
בחרו גודל תמונה ממוזערת קטן יותר, או בחרו בNone כדי לכבות לחלוטין את התצוגות המקדימות.
בחרו בOK כדי להחיל את השינוי.
התאמת הגדרות תאימות הקבצים
אם אינכם זקוקים לתאימות לאחור עם גרסאות ישנות יותר של Photoshop או עם יישומים שאינם תומכים בשכבות, התאמת ההגדרות האלה מזרזת את שמירת המסמכים.
בחרו בPhotoshop > Preferences > File Handling (macOS), או בEdit > Preferences > File Handling (Windows).
בחרו בDisable Compression עבור קבצי PSD ו-PSB במסמכים של 16 סיביות ו-32 סיביות.
בתפריט 'מקסום התאימות של קבצי PSD ו-PSB', לבחור באפשרות לשאול או לעולם לא.
לבחור באישור כדי לשמור את ההעדפות.
בחירה באפשרות לעולם לא מקטינה את גודל הקובץ וחוסכת זמן, אך מונעת מיישומים ישנים יותר לפתוח את הקבצים שלכם.
המרה למצב תמונה של 8 סיביות
תמונות של 16 סיביות ו-32 סיביות דורשות הרבה יותר זיכרון, שטח עבודה זמני וזמן עיבוד מתמונות של 8 סיביות.אם תהליכי העבודה שלכם לא מחייבים עומק סיביות מורחב, המרה למצב של 8 סיביות משפרת את הביצועים.
בחרו בImage > Mode > 8 Bits/Channel.
המרה ל-8 סיביות לכל ערוץ מוחקת לצמיתות מידע מהתמונה.מומלץ לשמור עותק של הקובץ המקורי בן 16 הסיביות או 32 הסיביות לפני ההמרה, למקרה שתצטרכו את עומק הסיביות המורחב בהמשך.
ביטול תצוגה מקדימה של גופנים
הצגת תצוגות מקדימות של גופנים בתפריט Type מחייבת עיבוד נוסף בעת עבודה עם טקסט.
בחרו בType > Font Preview Size > None.
הפחתת הרזולוציה של תצוגת המסך
רזולוציה גבוהה יותר מגדילה את השימוש בזיכרון, את הדרישות לשטח דיסק זמני ואת זמן העיבוד.לגבי תמונות המוצגות על המסך, כדאי לחשוב במונחים של מידות px כוללות, ולא ב-DPI.
בחרו בImage > Image Size.
יש לבדוק שהאפשרות Resample מסומנת.
הזינו ערכים חדשים עבור Width או Height בפיקסלים.
בחרו OK כדי להחיל את השינויים.
הפחתת הרזולוציה לפלט הדפסה
בתמונות מודפסות, הגדלת הרזולוציה ליותר מכ-360 DPI בדרך כלל משפרת את האיכות במידה מזערית בלבד ברוב תהליכי העבודה של הדפסה.
לבחור בImage > Image Size.
בחרו בResample.
הזינו ערכים עבור Width ו-Height שמתאימים לגודל ההדפסה הפיזי.
להקטין את ערך Resolution לכ-300–360 DPI.
בחרו OK כדי להחיל את השינויים.
אם עליכם להגדיל את רזולוציית התמונה להדפסה, מומלץ לבצע זאת כאחד השלבים האחרונים לפני ההדפסה, כדי שלא יהיה צורך לעבד את המידע הנוסף בשלבים מוקדמים יותר של תהליך העבודה.
פינוי זיכרון ונתוני לוח הגזירים
במהלך הפעלות עריכה ממושכות, Photoshop צובר נתונים בזיכרון עבור פעולות ביטול, לוח הגזירים ופעולות זמניות אחרות.ניקוי הנתונים האלה מפנה אותם למערכת ויכול לשפר את מהירות התגובה.
כדי לנקות את כל הנתונים שבמטמון בבת אחת, בחרו Edit > Purge > All, או בחרו בנפרד Undo, Clipboard, Histories או Video Cache.
לא ניתן לבטל את הפקודה Purge. אפשר גם להחזיק את Option (macOS) או את Alt (Windows) ולבחור About Photoshop כדי להציג את השימוש הנוכחי בזיכרון.
העברת שכבות בין מסמכים
כשמשלבים תוכן מכמה מסמכים, גרירת שכבות צורכת פחות זיכרון מהעתקה והדבקה כי היא עוקפת את לוח הגזירה של המערכת.
פתחו גם את מסמך המקור וגם את מסמך היעד.
בחרו את השכבה שברצונכם להעביר בלוח Layers של מסמך המקור.
גררו את השכבה מלוח Layers אל בד הציור של מסמך היעד.
כיבוי Export Clipboard
העדפת Export Clipboard מעתיקה נתוני שכבה ללוח של המערכת כשאתם עוברים בין יישומים.כיבוי התכונה הזאת מפחית את העומס על הזיכרון.
בחרו Photoshop > Preferences > General (macOS) או Edit > Preferences > General (Windows).
בטלו את הבחירה ב-Export Clipboard.
בחרו OK.
כיבוי Generator
ה-generator מייצא באופן אוטומטי נכסי תמונה מבוססי שכבות בזמן העבודה. אם אינכם משתמשים בתכונה הזאת, כיבויה מפחית את העיבוד ברקע.
בחרו Edit > Preferences > Plug-Ins.
בטלו את הבחירה ב-Enable Generator.
בחרו OK.
סגירת לוח Assets
לוח Assets (Creative Cloud Libraries) מסנכרן תוכן עם Creative Cloud, ודורש לשם כך משאבי עיבוד ורשת.
לחצו על סמל תפריט הלוח בלוח Assets.
בחרו Close מהתפריט.
הפעילו מחדש את Photoshop כדי שהשינוי ייכנס לתוקף מלא.
הפחתת הגדרות קבועות מראש שנטענו
תבניות, מברשות, צורות ועוד הגדרות קבועות מראש צורכות זיכרון ומקום בדיסק הגרוד, גם כשאינן בשימוש פעיל.
פתחו את הלוח של סוג ההגדרות הקבועות מראש שאתם רוצים לנהל (מברשות, Swatches (דוגמיות צבע), תבניות וכו׳).
לחצו על סמל התפריט של הלוח ובחרו ייצוא הגדרות קבועות מראש נבחרות כדי לשמור את ההגדרות הקבועות מראש שאתם רוצים להסיר באופן זמני.
בחרו את ההגדרות הקבועות מראש שאתם רוצים להסיר ובחרו Delete מתפריט הלוח.
כשתזדקקו שוב להגדרות הקבועות מראש, השתמשו בייבוא הגדרות קבועות מראש מתפריט הלוח כדי לטעון אותן מחדש.
עקבו אחר השיפורים בביצועים באמצעות המחוון יעילות שבתחתית חלון המסמך.ערכים מתחת ל-90% מעידים שה-Photoshop משתמש בדיסק הגרוד במקום בזיכרון ה-RAM, ומרמזים שכדאי לבצע התאמות נוספות או להוסיף זיכרון נוסף למערכת.
צור תמונות מדהימות עם Photoshop
ערוך,Retouch (ריטוש תמונות) והמר תמונות עם כלי היצירה המובילים בתעשייה שאתה מכיר ואוהב.