שיטוח שכבות בתמונה

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

מזגו את כל השכבות הגלויות לשכבת רקע אחת כדי להקטין את גודל הקובץ ולפשט את המסמך.

שיטוח משלב לצמיתות את כל השכבות הגלויות לשכבת רקע אחת, כך שהקובץ שלכם קטן יותר וקל יותר לניהול.

השתמשו בפעולת השיטוח כדי למזג את כל השכבות הגלויות אל הרקע, למחוק שכבות מוסתרות ולמלא אזורים שקופים בלבן. התהליך הזה מקטין משמעותית את גודל הקובץ על ידי ביטול העומס הכרוך באחסון של שכבות מרובות, מצבי Blend (מיזוג) ו-Effects (אפקטים) של שכבות. למדו איך למזג ולהחתים שכבות אם אתם צריכים לשמור על מבנה השכבות תוך שילוב של שכבות מסוימות.

בחרו בשיטוח אחרי שסיימתם את כל העריכות וכבר אין צורך להתאים רכיבים נפרדים. בחרו במיזוג כשאתם רוצים לפשט קבוצות שכבות מסוימות, תוך שמירה על גמישות בשאר הקומפוזיציה.

התראה

השיטוח הוא קבוע וגורם לאובדן נתונים. שמרו עותק של הקובץ עם השכבות לפני השיטוח כדי להימנע מעריכה הרסנית.

שיטוח של תמונה שלמה

בחרו Layer > Flatten Image.

בדקו את הלוח Layers כדי לוודא שכל השכבות הגלויות מוזגו לשכבת Background אחת.

בחרו File > Save או Save As כדי לשמור את התמונה המשוטחת.

שיטוח של כל Effects (אפקטים) השכבה

בחרו File > Scripts > Flatten All Layer Effects.

שיטוח שכבה הופך את ה-Effects (אפקטים) לקבועים וממיר שכבות וקטור לשכבות פיקסל שעברו רסטריזציה. השתמשו באפשרות הזאת כשאתם רוצים לשמור על מבנה השכבות, אבל להטמיע את ה-Effects (אפקטים) בתוכן השכבה.

שיטוח של כל המסכות

בחרו File > Scripts > Flatten All Masks.

שיטוח מסכות מחיל לצמיתות את כל מסכות השכבה על השכבות המשויכות להן, ואי אפשר לבטל את השינוי הזה. האזורים שהוחלה עליהם מסכה נמחקים, והתוכן הגלוי שנותר נשאר ללא שינוי. הגישה הזאת עוזרת להפחית את מורכבות הקובץ תוך שמירה על שכבות נפרדות.

פתק

המרה של תמונה בין מצבי צבע מסוימים משטחת את הקובץ באופן אוטומטי.לדוגמה, מעבר ממצב RGB למצב Bitmap מוחק את כל השכבות.למידע נוסף על מצבי צבע והמרות, כדי להבין מתי נתוני ה-Layer (שכבה) נשמרים.

לאחר ההשטחה, גודל הקובץ של המסמך קטן, מה שמאפשר שמירה מהירה יותר, שיתוף קל יותר, ותאימות לפורמטים כמו JPEG.