יצירה ועיבוד של מחסניות תמונות

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

השתמשו ב-Smart Objects כדי לשלב כמה תמונות ולהפחית רעש או להסיר אובייקטים לא רצויים ב-Adobe Photoshop במחשב שולחני.

מחסניות תמונות מעניקות בקרה מדויקת על האופן שבו כמה חשיפות משתלבות לתוצאה משופרת אחת.

מחסנית תמונות משלבת כמה תמונות עם מסגור דומה אך עם מאפיינים שונים ל-Smart Object. לאחר מכן תוכלו להחיל אפשרויות עיבוד של מצבי מחסנית, שמנתחות פיקסלים תואמים בכל השכבות כדי ליצור תמונה משולבת שמבטלת רעש, עיוות או אובייקטים לא רצויים. מחסניות תמונות פועלות בצורה הטובה ביותר עם תמונות בממדים זהים שצולמו מנקודת מבט קבועה, כמו תמונות סטילס מחצובה או פריימים ממצלמת וידאו נייחת.

אפשר ליצור מחסניות תמונות ידנית לשליטה מלאה על יישור השכבות ועל בחירת המצב, או להשתמש בסקריפט Statistics כדי להפוך את כל תהליכי העבודה לאוטומטיים.

שילוב תמונות למסמך רב-שכבות אחד

בחרו File > Scripts > Load Files into Stack, או העתיקו ידנית כל תמונה כשכבה חדשה.

אם שכבת Background נכללת, המירו אותה לשכבה רגילה על ידי לחיצה ימנית עליה ובחירה ב-Layer From Background.

בחרו Select > All Layers כדי לבחור בכל השכבות במסמך.

בחרו Edit > Auto-Align Layers, לאחר מכן Auto כאפשרות היישור, ואז בחרו OK.

כשכל השכבות עדיין מסומנות, בחרו Layer > Smart Objects > Convert to Smart Object.

בחרו Layer > Smart Objects > Stack Mode ובחרו מצב עיבוד כמו Mean להפחתת רעש או Median להסרת אובייקטים.

עיבוד במצב מחסנית אינו הרסני.תוכלו לשנות מצבים בכל שלב כדי ליצור Effects (אפקטים) שונים, תוך שמירה על נתוני התמונה המקוריים. שימושים נפוצים כוללים הפחתת רעש בתמונות פורנזיות, רפואיות או אסטרופוטוגרפיות, והסרת רכיבים חולפים כמו הולכי רגל או כלי רכב מצילום אדריכלי. התמונה המשולבת המעובדת מופיעה מיד.

יצירה ועיבוד של מחסנית באמצעות הסקריפט Statistics

בחרו File > Scripts > Statistics.

בחרו מצב מחסנית מתוך התפריט Choose Stack Mode, ואז ציינו את תמונות המקור על ידי בחירה ב-Browse כדי לבחור קבצים או תיקייה.

בחרו Attempt To Automatically Align Source Images אם התמונות שלכם צריכות רישום.

לחץ על OK. Photoshop משלב את התמונות ל-Smart Object ומחיל את מצב המחסנית שנבחר באופן אוטומטי.

הסקריפט Statistics משלים את כל תהליך העבודה של יצירת המחסנית והעיבוד בפעולה אחת.

ערכו את התוכן של ערימת תמונות

בחרו את ה-Layer (שכבה)‏ Smart Object שמכילה את הערימה, ואז Layer > Smart Objects > Edit Contents.

בצעו את השינויים שלכם בשכבות הבודדות בתוך מסמך הערימה, ואז שמרו וסגרו את הקובץ כדי לעדכן את הקומפוזיציה המעובדת.

הסרת עיבוד מאוסף תמונות

בחרו את שכבת ה-Smart Object‏, ואז בחרו Layer > Smart Objects > Stack Mode > None.

הסרת מצב הערימה משאירה את Smart Object ללא שינוי, אבל משביתה את עיבוד הקומפוזיציה וחושפת רק את ה-Layer (שכבה) העליונה.

המרת ערימה ל-Layer (שכבה) רגילה

בחרו Layer > Smart Objects > Rasterize כדי להחיל לצמיתות את עיבוד הערימה הנוכחי ולהמיר את ה-Smart Object ל-Layer (שכבה) רגילה.

שכפלו את ה-Layer (שכבה)‏ Smart Object לפני ביצוע Rasterize כדי לשמור על היכולת לעבד מחדש את הערימה במצבים שונים בהמשך.