צרו ונהלו שכבות וידאו

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

למדו איך להשתמש בתהליכי עבודה של שכבות וידאו כדי לשלב תוכן בתנועה עם תמונות סטילס בקומפוזיציות שלכם ב-Photoshop.

שכבות וידאו מכניסות תוכן בתנועה אל Photoshop, ומאפשרות לכם לערוך פריימים בודדים, להחיל התאמות וליצור קומפוזיציות מורכבות שמשלבות וידאו עם תמונות סטילס.

שכבות וידאו מפנות לקובצי הווידאו המקוריים, כך שהעריכות שלכם נשארות לא הרסניות. כל שכבת וידאו מופיעה בלוח Layers עם סמל של סרט צילום, ואפשר לשנות אותה באמצעות מסכות, מסננים, מצבי מיזוג וסגנונות שכבה.השתמשו בתהליכי עבודה אלה כשצריך להוסיף קובצי וידאו למסמכים, להחיל טרנספורמציות, לארגן כמה שכבות וידאו או להמיר תוכן וידאו לתמונות סטטיות. 

שכבות וידאו מכניסות תוכן בתנועה אל Photoshop, ומאפשרות לכם לערוך פריימים בודדים, להחיל התאמות וליצור קומפוזיציות מורכבות שמשלבות וידאו עם תמונות סטילס.

לפני שתתחיל
  • נדרש Photoshop 2023 ואילך. כדי לבצע Transform (שינוי) בשכבות וידאו, נדרשת המרה ל-Smart Object. לוח Timeline חייב להיות מוצג במצב ציר זמן.
  • קובץ וידאו בפורמט נתמך (MP4, MOV, AVI או רצף תמונות).
  • לוח Timeline מוצג במצב ציר זמן (בחרו Window > Timeline).

פתיחת קובץ וידאו כמסמך חדש

בחרו File > Open.

נווטו אל קובץ הווידאו שלכם, בחרו אותו ולאחר מכן בחרו Open.

הווידאו מופיע כשכבת וידאו במסמך החדש.

הוספת קובץ וידאו למסמך קיים

כשהמסמך פתוח, ודאו שלוח Timeline מוצג במצב ציר זמן.

בחרו Layer > Video Layers > New Video Layer From File.

נווטו אל קובץ הווידאו או רצף התמונות שלכם ובחרו Open.

יצירת שכבת וידאו ריקה

ודאו שלוח Timeline מוצג במצב ציר זמן עבור המסמך הפעיל שלכם.

בחרו Layer > Video Layers > New Blank Video Layer.

שכבות וידאו ריקות מאפשרות לכם ליצור אנימציות מצוירות ביד או לבצע עריכות פריימים בשכבה נפרדת.

Transform (שינוי) של שכבת וידאו

בלוח ציר הזמן או השכבות, בחרו את שכבת הווידאו שברצונכם לבצע לה Transform (שינוי).

בחרו עריכה > עריכה חופשית כדי להשתמש בידיות בחלון המסמך, או בחרו עריכה > Transform (שינוי) ובחרו אפשרות שינוי ספציפית.

אם תתבקשו, בחרו אישור כדי להמיר את שכבת הווידאו ל-Smart Object.

התאימו את ידיות השינוי או הזינו ערכים מסוימים בסרגל האפשרויות.

הקישו על Enter ‏(Windows) או על Return ‏(macOS) כדי להחיל את השינוי.

קיבוץ שכבות וידאו יחד

בלוח השכבות, בחרו שתי שכבות או יותר על ידי לחיצת Shift או לחיצת Ctrl ‏(Windows) או לחיצת Command ‏(macOS).

בחרו שכבה > קיבוץ שכבות או הקישו Ctrl + G ‏(Windows) או Command + G ‏(macOS).

קיבוץ שכבות וידאו מארגן אותן בהיררכיה ומאפשר לכם ליצור הנפשת אטימות לכל השכבות בקבוצה בו-זמנית. אפשר גם להמיר שכבות מקובצות ל-Smart Object על ידי בחירה ב-שכבה > אובייקטים חכמים > המרה לאובייקט חכם.

המרת שכבת וידאו לרסטר

בלוח השכבות, בחרו את שכבת הווידאו שברצונכם להמיר לרסטר.

בלוח ציר הזמן, הזיזו את מחוון הזמן הנוכחי אל הפריים שברצונכם לשמור.

בחרו שכבה > המרה לרסטר > וידאו.

פתק

המרה לרסטר משטחת את שכבת הווידאו לתמונה משולבת של הפריים שנבחר. בעת המרה לרסטר של כמה שכבות וידאו, Photoshop שומר רק את הפריים הנוכחי של השכבה העליונה ביותר.

לעריכה ברמת הפריים, כמו חיתוך קליפים, התאמת Timing (תזמון) ההפעלה או צביעה על פריימים בודדים, ראו עריכת שכבות וידאו והנפשה.