לארגן שכבות בלוח Layers

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

שנו שם, מחקו, ייצאו וקודדו בצבע שכבות כדי לשמור על סביבת עבודה מסודרת.

שמירה על סדר בלוח Layers הופכת פרויקטים מורכבים לקלים יותר לניהול ועוזרת לכם לאתר רכיבים במהירות.

הנהלים האלה עוזרים לכם לשמור על לוח Layers נקי באמצעות מתן שמות תיאוריים לשכבות, הסרת תוכן מיותר, ייצוא שכבות לשימוש חיצוני והחלת תוויות צבע חזותיות. השתמשו בטכניקות האלה כשאתם עובדים עם מסמכים שמכילים כמה שכבות או כשאתם מכינים קבצים לשיתוף פעולה.

לשנות שם לשכבות או קבוצות

שמות תיאוריים מקלים על זיהוי מהיר של תוכן השכבה.

בחרו את שם השכבה או שם הקבוצה בלוח Layers.

הזינו שם חדש שמתאר את תוכן השכבה.

הקש Enter ‏(Windows) או Return ‏(macOS).

פתק

אתם יכולים לבחור את השכבה או הקבוצה ולבחור באפשרות Layer > Rename Layer או Layer > Rename Group כדי לתת שם חדש.

מחיקת שכבות או קבוצות

הסרת שכבות שאינן בשימוש מקטינה את גודל הקובץ ומפחיתה עומס בלוח Layers.

בחרו שכבה אחת או יותר, או קבוצות, בלוח Layers.

בחרו בסמל Delete שבתחתית הלוח או לחצו על המקש Delete.

בחרו Yes בתיבת הדו-שיח לאישור כדי להשלים את המחיקה.

עצה

כדי למחוק בלי להציג תיבת דו-שיח לאישור, גררו את השכבה או הקבוצה אל הסמל Delete, או לחצו תוך החזקת Alt‏ (Windows) או Option‏ (macOS) על הסמל Delete.

כדי להסיר במהירות את כל השכבות הריקות במסמך, בחרו File > Scripts > Delete All Empty Layers. כדי למחוק שכבות מוסתרות, בחרו Layer > Delete > Hidden Layers. כדי למחוק שכבות מקושרות, בחרו שכבה מקושרת, בחרו Layer > Select Linked Layers, ולאחר מכן מחקו את הבחירה.

ייצוא שכבות לקבצים נפרדים

שמרו כל שכבה כקובץ נפרד כשאתם צריכים ליצור נכסים לפרויקטים באינטרנט, להנפשות או למסירות ללקוח.

בחרו File ‏> Export ‏> Layers to Files.

בחרו את תיקיית היעד והזינו קידומת לשם הקובץ.

בחרו Visible Layers Only אם אתם רוצים לייצא רק שכבות שמוצגות כרגע בלוח Layers.

בחרו פורמט קובץ מהתפריט הנפתח סוג הקובץ והגדירו אפשרויות ספציפיות לפורמט.

בחרו באפשרות הפעלה כדי לייצא כל Layer (שכבה) כקובץ נפרד.

Photoshop נותן שם לכל קובץ מיוצא באמצעות הקידומת שהזנתם, בתוספת שם ה-Layer (שכבה) המקורי.בחרו באפשרות הכללת פרופיל ICC כדי להטביע את פרופיל הצבע עבור תהליכי עבודה עם ניהול צבעים.

הקצאת צבעים לשכבות

קידוד צבעים מאפשר לכם לקבץ באופן חזותי שכבות קשורות ולאתר אותן במהירות בלוח Layers.

לחצו לחיצה ימנית על ה-Layer (שכבה) או הקבוצה בלוח Layers.

בחרו צבע מתפריט ההקשר.

הצבע מופיע כפס לצד התמונה הממוזערת של ה-Layer (שכבה) או הקבוצה בלוח Layers.הקצאת אותו צבע לשכבות קשורות מקלה על זיהוין.למדו כיצד לארגן שכבות (Layers) בעזרת קבוצות שכבות, לקשר ולבטל קישור של שכבות ו-לעבוד עם לוח Layers בעבודה עם מסמכים מורכבים.