תכונת Photoshop
מצאו פרטים על תאימות תכונות של Adobe Photoshop במחשב שולחני, שיטות ייבוא ופרטי ניהול צבע עבור תהליכי עבודה ב-InDesign.
הבינו איך לתכנן תהליכי עבודה של קבצים בין Photoshop ל-InDesign, לפתור בעיות תצוגה או צבע, או לקבוע אילו תכונות של Photoshop עוברות לפריסות של InDesign.
InDesign מזהה קובצי Photoshop (PSD) מקוריים ושומר על רוב התכונות של Photoshop במהלך הייבוא, כולל שכבות, Layer Comps (קומפוזיציית שכבות), שקיפות, מסכות, נתיבים, פרופילי צבע וערוצי צבע ספוט.
תכונות Photoshop נתמכות ב-InDesign
|
|
אופן הפעולה ב-InDesign |
דרישות |
|
ניראות השכבה |
אפשר להתאים את הנראות של שכבות ברמה העליונה במהלך המיקום או דרך אפשרויות שכבת אובייקט. |
השתמשו ב-אובייקט > אפשרויות שכבת אובייקט אחרי המיקום |
|
מבנה שכבות |
נגיש דרך הרשימה הנפתחת Layer Comp במהלך המיקום או ב-אפשרויות שכבת אובייקט |
קובץ Photoshop חייב לכלול Layer Comps (קומפוזיציות שכבות) שמורות. |
|
Transparency |
מוצג ומודפס כראוי בלי הכנה נוספת |
None |
|
נתיבי מסיכה |
משמש אוטומטית להסרת רקע ולגלישת טקסט |
צרו נתיב ב-Photoshop לפני הייבוא |
|
ערוצי אלפא |
זמין לשקיפות ולגלישת טקסט |
שמרו את ערוץ האלפא בקובץ Photoshop |
|
מסכות שכבה |
נשמר וניתן לעריכה דרך אפשרויות שכבת אובייקט |
יש תמיכה במסכות ברמה העליונה |
|
פרופילי צבע של ICC |
מזוהים אוטומטית כשהם מוטמעים; אפשר לעקוף זאת דרך אפשרויות ייבוא או הקצאת פרופילים |
הפעילו ניהול צבע בשני היישומים. |
|
מופיעים בלוח Swatches (דוגמיות צבע) של InDesign |
צרו ערוצי צבע ספוט ב-Photoshop |
|
|
רזולוציית תמונה |
פרוקסי ברזולוציית מסך מוצג בפריסה; הרזולוציה המלאה נשמרת בקובץ המקושר או המוטמע |
קשרו או הטמיעו קובץ באמצעות הפקודה Place |
Layer Comps (קומפוזיציות שכבות) בתהליכי עבודה בין-יישומיים
Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) מאפשרות כמה וריאציות עיצוב בתוך קובץ Photoshop אחד, וכך מפחיתות כפילות קבצים בפרויקטים של InDesign. כל Layer Comp מתעד את נראות השכבה, המיקום, המראה ומצב הקומפוזיציה שנבחר.
כשממקמים קובץ Photoshop עם Layer Comps (קומפוזיציית שכבות):
- בחרו את הקומפוזיציה הרצויה מהרשימה הנפתחת Layer Comp בתיבת הדו-שיח Place PDF.
- שנו מאוחר יותר את הקומפוזיציה הראשית דרך Object > Object Layer Options.
- ייבאו קובץ אחד ועברו בין וריאציות עיצוב בלי להחליף את הגרפיקה שהוצבה.
כדי ליצור Layer Comps (קומפוזיציית שכבות) ב-Photoshop, פתחו את הלוח Layer Comps (Window > Layer Comps) ובחרו Create New Layer Comp.
שיטות ייבוא
|
שיטה |
קשר הקובץ |
מקרה שימוש |
|
File > Place |
מקושר או מוטמע |
תהליך עבודה סטנדרטי: שומר על מאפיינים ומאפשר יכולת עדכון |
|
גרירה ושחרור |
Embedded |
מיקום מהיר; מגדיל את גודל הקובץ |
|
העתקה והדבקה |
פיקסלים מוטמעים |
יש להימנע מכך, מכיוון שהדבר גורם לפיקסלציה ומסיר תכונות של Photoshop |
הגדרות ביצועי תצוגה
כברירת מחדל, InDesign מציג קובצי Photoshop שמוקמו כפרוקסי ברזולוציית המסך.כדי להציג תצוגה מקדימה של פרטים ברזולוציה מלאה:
בחרו View > Display Performance > High Quality Display.
ודאו ש-High Quality Display מסומן בתפריט.
High Quality Display מופעל כברירת מחדל, אבל ייתכן שיושבת במערכות איטיות יותר או במסמכים גדולים.
ניהול צבעים בין יישומים
פרופילי צבע לא תואמים גורמים לרוויה מוגזמת או לשינויי צבע.
כדי לשמור על צבע עקבי:
פתחו את Edit > Color Settings גם ב-Photoshop וגם ב-InDesign.
בחרו הגדרות צבע מוגדרות מראש תואמות (לדוגמה, North America General Purpose 2).
בדקו שמרחב העבודה CMYK תואם בשני היישומים.
הגדירו את מדיניות ניהול הצבעים ל-Preserve Embedded Profiles.
הקצאה או הסרה של פרופילי צבע
כדי לשנות או להסיר פרופילים מוטבעים ב-Photoshop:
בחרו Edit > Assign Profile.
בחרו ב-Working CMYK, בפרופיל אחר, או ב-Don't Color Manage This Document.
בחרו OK.
הקצאת פרופיל משנה את מראה הצבעים על המסך, אך לא ממירה את ערכי הפיקסלים.כדי להמיר ערכי פיקסלים, השתמשו ב-Edit > Convert to Profile במקום זאת.
ב-InDesign, עקפו פרופילים מוטבעים בזמן הייבוא:
בחרו ב-Show Import Options בעת השימוש ב-File > Place.
בחרו ב-Use Document Default או בחרו פרופיל אחר.
בחרו OK.
שיקולים לגבי פורמט קובץ
אף ש-InDesign תומך בקובצי PSD מקוריים, מומלץ לשמור על קובצי ה-PSD המקוריים ולייצא לפורמטים אחרים רק כאשר תהליך העבודה הספציפי שלכם לפלט מחייב זאת.
אלה הפורמטים החלופיים הנדרשים לתהליכי עבודה ספציפיים:
|
Format |
מתי להשתמש |
Notes |
|
PSD |
תהליכי עבודה סטנדרטיים של InDesign |
משמר את כל השכבות ואת תכונות העריכה |
|
TIFF |
מדפסות שאינן PostScript® או יישומים שאינם תומכים ב-PSD |
מחייב איחוד שכבות או נתיב גזירה לשקיפות |
|
EPS |
התקני פלט PostScript® |
פורמט מיושן שמחייב נתיב חיתוך לשקיפות |
|
|
תאימות בין יישומים |
משטח שכבות אך משמר רכיבי וקטור |
צור תמונות מדהימות עם Photoshop
ערוך,Retouch (ריטוש תמונות) והמר תמונות עם כלי היצירה המובילים בתעשייה שאתה מכיר ואוהב.