להעתיק ולהדביק שכבות

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

השתמשו ב'העתק', 'הדבק' ו'הדבק במקום' כדי לשכפל שכבות עם ה-Effects (אפקטים) והמסכות שלהן ללא שינוי.

העתקה והדבקה של שכבות מבצעות העברה של נתוני השכבה המלאים בין מסמכים, כולל מסכות Bitmap ו-Vector,‏ Effects (אפקטים) של שכבות והפניות ל-Smart Object. השיטה הזאת שומרת על כל מאפייני השכבה ויוצרת עותקים עצמאיים במסמך היעד.

השתמשו בהעתקה ובהדבקה כדי להעביר שכבות בין מסמכים תוך שמירה על כל מאפייני השכבה. כדי לשכפל שכבות בתוך אותו מסמך, השתמשו ב-Layer > שכפל שכבה. כדי למקם מחדש תוכן קיים בלי ליצור עותקים, גררו שכבות בין חלונות מסמכים בעזרת הכלי Move.

להעתיק ולהדביק שכבות

בלוח שכבות , בחרו את השכבות שתרצו להעתיק.

בחרו עריכה > העתק או הקישו על Ctrl + C ‏(Windows) או על Command + C ‏(macOS).

עברו למסמך היעד או צרו מסמך חדש.

בחרו עריכה > הדבק או הקישו על Ctrl + V ‏(Windows) או על Command + V ‏(macOS).

השכבה שהודבקה מופיעה במרכז בד הציור של מסמך היעד. השכבה שהודבקה מופיעה כך שלפחות חלק ממנה נראה על בד הציור.

הדבקת שכבות במיקומן המקורי

בלוח שכבות, בחרו את השכבות שתרצו להעתיק.

בחרו עריכה > העתק או הקישו על Ctrl + C ‏(Windows) או על Command + C ‏(macOS).

עברו למסמך היעד.

בחרו עריכה > הדבקה מיוחדת > הדבק במקום או הקישו על Ctrl + Shift + V ‏(Windows) או על Command + Shift + V ‏(macOS).

הדבק במקום שומר על התוכן שהועתק באותו מיקום ביחס לקצוות בד הציור.

יצירת מסמך בגודל של השכבות שהועתקו

בחרו והעתיקו שכבה אחת או יותר.

בחרו File >‏ New.

בתיבת הדו-שיח מסמך חדש, בחרו באפשרות לוח הגזירים מתוך אפשרויות הקביעה מראש.

בחרו ב-Create כדי ליצור מסמך חדש שמתאים למידות השכבות שהעתקתם.

בחרו ב-Edit > Paste או הקישו על Ctrl + V (Windows) או Command + V (macOS).

ה-Clipboard שהוגדר מראש יוצר מסמך במידות שמתאימות ל-Bbox של כל ה-Layers (שכבות) שהועתקו.

ניהול צבע ורזולוציה.

כשמדביקים בין מסמכים, Photoshop עלול להציג תיבת דיאלוג של אי-התאמה בפרופיל הצבעים אם למסמך המקור ולמסמך היעד יש פרופילי צבעים שונים. אפשר להמיר צבעים כדי להתאים למסמך היעד, או לשמור על הצבעים המקוריים. הגדרות ניהול הצבעים ב-Edit > Color Settings קובעות מתי ההודעות האלה מופיעות.

אם מדביקים שכבות בין מסמכים ברזולוציות שונות, התוכן המודבק שומר על המידות שלו בפיקסלים.זה יכול לגרום לרכיבים המודבקים להיראות גדולים או קטנים יותר ממה שהם במסמך היעד. כדי לשמור על עקביות חזותית, יש להשתמש ב-Image > Image Size להתאמת הרזולוציות לפני ההעתקה וההדבקה, או להשתמש ב-Edit > עריכה חופשית לשינוי הגודל של התוכן המודבק.

הבנת אופן הפעולה של העתקה והדבקה של Smart Object

התראה

עריכות בשכבת Smart Object שהועתקה והודבקה אינן מתעדכנות בשכבת Smart Object המקורית, ולהפך.עותקים מודבקים של Smart Object יוצרים מופעים מוטבעים עצמאיים.

כדי לשמור על קשרים בין מופעים של Smart Object במסמכים שונים, יש להשתמש ב-Smart Objects מקושרים. Smart Objects מקושרים מפנים לקובצי מקור חיצוניים, כך שכל המופעים מתעדכנים כשעורכים את המקור.

העתקת תוכן ממוזג

הפקודה Copy Merged יוצרת עותק משוטח של כל השכבות הגלויות באזור שנבחר.

צרו בחירה באמצעות אחד מכלי הבחירה, או השאירו את הבחירה ריקה כדי להעתיק את כל התוכן הגלוי.

בחרו ב-Edit > Copy Merged או הקישו על Ctrl + Shift + C (Windows) או Command + Shift + C (macOS).

הדביקו את התוכן הממוזג בכל מסמך. התוכן הממוזג מופיע ב-Layer (שכבה) אחת.

Copy Merged מתחשבת בנראות של Layers (שכבות) – רק Layers (שכבות) גלויות משפיעות על התוצאה הממוזגת. שכבות מוסתרות לא נכללות, גם אם הן נבחרו.

עבודה עם התנהגויות ספציפיות לנתיבים

כשמעתיקים שכבות שמכילות נתיבי וקטור, כולל שכבות צורה ומסכות וקטור, אופן ההתנהגות של ההעתקה וההדבקה תלוי בשאלה אם נתיבים נבחרו על בד הציור.

העתקת שכבות צורה ומסכות וקטוריות

כשלא נבחרים נתיבים על בד הציור:

  • העתקה של שכבת צורה או של Layer (שכבה) עם מסכה וקטורית מעתיקה את כל ה-Layer (שכבה) ללוח הגזירים
  • הדבקה יוצרת Layer (שכבה) כפולה עם כל המסכות, Effects (אפקטים) ונתוני הנתיבים שלמים

כשנבחרים נתיבים על בד הציור:

  • העתקה של שכבת צורה עם נתיבים נבחרים מעתיקה רק את נתוני הנתיב ללוח הגזירים
  • ההתנהגות של הדבקת נתוני נתיב תלויה בסוג ה-Layer (שכבה) של היעד (ראו למטה)

הדבקת נתוני נתיב

ההתנהגות של ההדבקה לנתוני נתיב משתנה בהתאם לסוג ה-Layer (שכבה) הנבחרת:

  • לתוך שכבת מפת סיביות (ללא נתיבים): יוצרת מסכה וקטורית חדשה מנתוני הנתיב שהודבק
  • לתוך שכבת צורה שבה לא נבחרו נתיבים: מחליפה את הצורה הקיימת בנתיב שהודבק
  • לתוך שכבת צורה שבה נבחרו נתיבים: משלבת את הנתיב שהודבק עם הנתיבים הקיימים בשכבת הצורה
  • לתוך Layer (שכבה) עם מסכה וקטורית (המסכה לא נבחרה): מחליפה את נתיב המסכה הוקטורית בנתונים שהודבקו
  • לתוך Layer (שכבה) עם מסכה וקטורית (המסכה נבחרה): משלבת את הנתיב שהודבק עם נתיב המסכה הווקטורית הקיימת
פתק

הפקודה גזירה (עריכה > גזירה) אינה זמינה כאשר שכבות נבחרות.כדי להסיר שכבות בזמן העתקתן, השתמשו בהעתקה, ולאחר מכן מחקו את השכבות המקוריות בלוח Layers.