עבדו עם Notes (פתקים) ב-Photoshop

עודכן לאחרונה בתאריך 29 באוקטובר 2026

הוסיפו הערות ביאור לאזורים ספציפיים בתמונה כדי לקבל הערות לבדיקה, הערות ייצור ומשוב מהצוות.

Notes (פתקים) ב-Photoshop מוצמדים לקואורדינטות ספציפיות בבד הציור שלכם ולא כשכבות נפרדות.הם מופיעים כסמלים קטנים שאינם ניתנים להדפסה ונשארים גלויים בכל השכבות במיקום שבו הוצבו.

השתמשו ב-Notes (פתקים) לתהליכי עבודה של בדיקה, להערות ביאור בהפקה או לתיעוד שמפנה לאזורים ספציפיים בתמונה. בניגוד להערות של Layer (שכבה),‏ Notes (פתקים) נשארים במקומם גם כשאתם משטחים או ממזגים Layer (שכבה), וכך נשמר ההקשר שלהם לאורך כל תהליך העריכה.

תמצאו את הכלי Notes (פתקים) באותו מקום בסרגל הכלים שבו נמצא הכלי Eyedropper (טפטפת). התאימו אישית כל פתק עם השם שלכם ועם צבע, כדי להקל על ההבחנה בין בודקים או בין סוגי הערות ביאור בפרויקטים של שיתוף פעולה.

הוספת הערות

בחרו והחזיקו את הכלי Eyedropper בארגז הכלים, ואז בחרו בכלי Note.

בסרגל Options, הזינו את שמכם בשדה Author.

בחרו בתיבה Color כדי לפתוח את Color Picker (בורר הצבעים) ולבחור צבע לסמל של הפתק.

בחרו היכן למקם את הערת הביאור על בד הציור שלכם.

הקלידו את הטקסט של ההערה או של הערת הביאור בלוח Notes (פתקים) שמופיע.

הסמל נשאר גלוי על בד הציור שלכם במיקום שנבחר. אתם יכולים ליצור כמה Notes (פתקים) שצריך ברחבי התמונה.

הצגה ועריכה של Notes (פתקים)

בחרו בכלי Note מארגז הכלים.

לחצו לחיצה כפולה על כל סמל פתק כדי לפתוח אותו לעריכה בלוח Notes.

לחלופין, בחרו ב-Window > Notes כדי להציג את לוח Notes (פתקים).

השתמשו בחצים קדימה ואחורה בלוח Notes כדי לנווט בין כל הפתקים במסמך.

ערכו את טקסט הפתק ישירות בלוח, ואז לחצו מחוץ לאזור הטקסט כדי לשמור את השינויים.

שליטה בנראות הפתקים

בחרו View > Show > Notes כדי להפעיל או לכבות את נראות הפתקים.

עצה

אפשר להשתמש גם ב-View > Extras כדי להציג או להסתיר Notes (פתקים) לצד רכיבים אחרים בבד הציור, כגון מדריכים, רשת קולאז' וקצוות בחירה.

מחיקת הערות

בחרו בכלי Note מתוך תיבת הכלים.

בחרו בסמל של ההערה שאתם רוצים להסיר.

בחרו בסמל Delete בלוח Notes (פתקים).

כדי להסיר את כל ההערות בבת אחת, בחרו Clear All בסרגל האפשרויות.

ייבוא Notes (פתקים)

בחרו ב-File > Import > Notes.

עברו אל קובץ ה-PDF או FDF שמכיל את ההערות שאתם רוצים לייבא, ובחרו בו.

בחרו Load.

ההערות המיובאות מופיעות באותם מקומות שבהם הן נשמרו בקובץ ה-PDF המקורי.זה מועיל כאשר בודקים שאין להם גישה ל-Photoshop הוסיפו הערות לגרסת PDF משוטחת של העיצוב רב-השכבות שלכם.אפשר להציג את המשוב שלהם בהקשר של קובץ העבודה המקורי שלכם.