Wat er verandert

Adobe heeft in Photoshop CC 2015 enkele kleine wijzigingen in een populaire, veelgebruikte functie aangebracht: Opslaan voor web. Deze functie wordt voor veel doeleinden gebruikt: van het voorbereiden van middelen voor een website tot het optimaliseren van hi-res foto's en het maken van geanimeerde GIF's. Aangezien Opslaan voor web is gebaseerd op het voormalige ImageReady-product (niet langer verkrijgbaar), is de code te oud voor onderhoud en ontwikkeling van nieuwe functies.

Adobe Generator is een nieuw, modern en efficiënter platform voor het exporteren van afbeeldingen uit Photoshop. Adobe heeft de afgelopen twee jaar nieuwe functionaliteit op dit platform gebouwd, waaronder de nieuwe functies Exporteren als en Voorvertoning van apparaat. Via het Generator-platform kunnen we nieuwe, gestroomlijnde workflows bouwen en efficiëntere compressie-algoritmen zoals PNGQuant in Photoshop integreren.

De nieuwe workflows voor Exporteren als transformeren de manier waarop u middelen uit Photoshop exporteert. Exporteren als heeft nieuwe mogelijkheden, zoals een afbeelding opvullen en vormen en paden naar SVG exporteren. Bovendien is de optie Snel exporteren geïmporteerd, waarmee u snel en zonder dialoogvenster een volledig document of geselecteerde lagen kunt exporteren.

Adobe ontwikkelt nu geen nieuwe functies in Opslaan voor web meer. De functie wordt daarom als verouderd beschouwd. Er zijn geen functies uit Opslaan voor web verwijderd, en we weten dat er cruciale workflows zijn waarvoor Opslaan voor web nog is vereist. Opslaan voor web biedt echter geen ondersteuning voor nieuwe Artboard-documenten.

We horen graag wat u vindt zodat we uw feedback kunnen gebruiken voor toekomstige exportworkflows in Photoshop. De beste plaats voor feedback is feedback.photoshop.com. Hier ziet u suggesties van anderen, kunt u stemmen en kunt u deelnemen aan een discussie met Photoshop-engineers en -ontwerpers.

Veelgestelde vragen

Is Opslaan voor web verwijderd uit Photoshop CC 2015?

Nee. Opslaan voor web is nog steeds beschikbaar via het menu Bestand > Exporteren.

Ik gebruik Opslaan voor web elke dag. Wordt mijn workflow vertraagd door het herziene menusysteem?

U kunt het menu volledig overslaan door de bestaande sneltoets te gebruiken:

(Windows) Ctrl + Alt + Shift + S
(Mac) Cmd + Opt + Shift + S

Indien nodig kunt u de sneltoets aanpassen door Bewerken > Sneltoetsen te kiezen.

Zijn er functies verwijderd uit Opslaan voor web?

Nee. Opslaan voor web is ongewijzigd. De optie is echter verplaatst naar het menu Exporteren en heeft het bijschrift Verouderd gekregen.

Betekent 'Verouderd' dat Opslaan voor web in de toekomst wordt verwijderd?

Mogelijk. U kunt er echter op vertrouwen dat Adobe Opslaan voor web niet verwijdert zonder dezelfde functionaliteit in een nieuwe en verbeterde workflow te bieden. We weten bijvoorbeeld dat veel mensen nog steeds de weergave 2up, doelbestandsgrootte, Converteren naar sRGB, metagegevensopties en functies voor geanimeerde GIF's gebruiken. Opslaan voor web wordt niet verwijderd zonder deze functies te vervangen in een nieuwe en verbeterde workflow.

Is het niet te vroeg om Opslaan voor web aan te duiden als 'Verouderd' als er nog workflows ontbreken?

Opslaan voor web biedt geen gedegen ondersteuning voor Artboards. Er zijn geen plannen voor updates. De tekst Verouderd moet aangeven dat Opslaan voor web nog beschikbaar is, maar niet langer wordt bijgewerkt.

Wordt mijn actie of script beschadigd door deze wijziging?

Nee, deze wijziging heeft geen effect op uw acties of scripts. Uw acties of scripts blijven werken zoals u bent gewend.