Wat verandert er?

Via scripts gegenereerde gebruikersinterface in Photoshop is in de volgende opzichten verbeterd: ondersteuning voor HiDPI/Retina-schermen en overeenkomst met de algemene gebruikersinterface van de toepassing. De via scripts gegenereerde gebruikersinterface is nu bovendien gebaseerd op een nieuw framework in plaats van op Flex.

Lijst met betrokken dialoogvensters

Hier volgt een lijst met dialoogvensters in de toepassing waarop deze wijziging effect heeft:

DialoogvensterMenu
Contactblad IIBestand > Automatisch > Contactblad II
Voorwaardelijke moduswijzigingBestand > Automatisch > Voorwaardelijke moduswijziging
Afbeelding passendBestand > Automatisch > Afbeelding passend
LenscorrectieBestand > Automatisch > Lenscorrectie
Samenvoegen tot HDR ProBestand > Automatisch > Samenvoegen tot HDR Pro
PhotomergeBestand > Automatisch > Photomerge
Kleur-opzoektabellen exporteren Bestand > Exporteren > Kleur-opzoektabellen
Laagsamenstellingen naar bestandenBestand > Exporteren > Laagsamenstellingen naar bestanden
Laagsamenstellingen naar PDFBestand > Exporteren > Laagsamenstellingen naar PDF
Tekengebieden naar PDFBestand > Exporteren > Tekengebieden naar PDF
Lagen naar bestanden exporteren
Bestand > Exporteren > Lagen naar bestanden
AfbeeldingsprocessorBestand > Scripts > Afbeeldingsprocessor
Scripts Event ManagerBestand > Scripts > Scripts Event Manager
Lagen ladenBestand > Scripts > Bestanden laden naar stapel
AfbeeldingsstatistiekenBestand > Scripts > Statistieken
MetingsschaalmarkeringAfbeelding > Analyse > Schaalmarkering plaatsen
VlamFilter > Rendering > Vlam
FotolijstFilter > Rendering > Fotolijst
StructuurFilter > Rendering > Structuur
Uploaden naar Sketchfab3D > 3D-laag delen op Sketchfab
Voorinstellingen exporteren/importerenBewerken > Voorinstellingen > Voorinstellingen exporteren/importeren
Vulling van steen

Bewerken > Vullen

Selecteer "Patroon" in de vervolgkeuzelijst met inhoud

Selecteer "Script"

Selecteer de optie in de vervolgkeuzelijst Scripts

Kruisweefsel
Langs pad plaatsen
Willekeurige vulling
Symmetrievulling

Lay-out gebruikersinterface

Er zijn geen wijzigingen in de scripting-API's voor het maken van gebruikersinterfaces. De manier waarop de groepwidget werkt, is echter wel gewijzigd.

In Flex werkte de groepwidget als een lay-outmechanisme om widgets te groeperen en was zelf volledig onzichtbaar. Nu is ''groep'' zelf een widget met een eigen achtergrond die andere widgets niet kan overlappen.

Als we bijvoorbeeld twee groepen met widgets zo over elkaar leggen dat de widgets van de ene groep de widgets in de andere groep niet overlappen, dan zijn alle widgets in Flex zichtbaar.

Groepwidget - Flex

In hetzelfde scenario in het nieuwe framework verbergt de bovenste groep echter de onderste groep.

Groepwidget - nieuw framework

Opmerking:

Sommige gebruikers kunnen tot de ontdekking komen dat hun bestaande scripts om deze reden een onjuiste gebruikersinterface hebben in het nieuwe framework. Deze scripts moeten allemaal worden aangepast door de overlap van de groepwidgets te verwijderen. Nieuwe scripts die zijn gemaakt in het nieuwe framework of die worden gewijzigd om te kunnen worden uitgevoerd in dit framework, functioneren ook prima in Flex.

HiDPI-ondersteuning

Met deze verandering ondersteunt de script-gebaseerde gebruikersinterface nu ook HiDPI-schermen. De scripts hoeven echter niet te worden aangepast om ze op HiDPI-schermen te laten werken. U hoeft alleen maar de 2x afbeeldingselementen naast het 1x afbeeldingselement te plaatsen met dezelfde bestandsnaam als het 1x afbeeldingselement, gevolgd door het achtervoegsel @2X.

Als bijvoorbeeld de bestandsnaam voor het 1x afbeeldingselement imageFile.png is, dan moet het 2x afbeeldingselement de naam imageFile@2X.png hebben en zich op dezelfde locatie bevinden.

Opmerking:

Als het 2x afbeeldingselement niet wordt gevonden, wordt het 1x afbeeldingselement gebruikt.

Bekende problemen

• De Flash Player widget wordt niet meer ondersteund. SWF-, Flash- en Flex-bestanden kunnen niet meer via de script-gebaseerde gebruikersinterface worden afgespeeld.
  • Treeview widget wordt niet ondersteund.
  • Het tekenen van illustraties wordt niet ondersteund op widgets voor selectievakjes en keuzerondjes.
  • De achtergrondkleur van knoppen kan niet worden gewijzigd.
  • Lettertypestijlen worden niet ondersteund voor tekst.