Vanaf de versie 2015 van Photoshop CC is de functie Middelen extraheren niet meer beschikbaar in de vorm die wordt beschreven in dit artikel. Er zijn meer gebruiksvriendelijke functies geïntroduceerd in Photoshop voor het exporteren van tekengebieden, lagen, laaggroepen en documenten als afbeeldingsmiddelen.

Zie voor meer informatie over nieuwe exportopties Tekengebieden, lagen en meer exporteren.

Middelen extraheren is een functie in Photoshop CC (2014) en eerdere versies die voorziet in een interface boven op Adobe Generator om middelen uit Photoshop-bestanden snel te kunnen extraheren voor ontwerpen voor websites en schermen. U kunt lagen of laaggroepen in Photoshop selecteren en deze met behulp van een grafische gebruikersinterface extraheren als JPG-, PNG-, SVG- of GIF-afbeeldingsmiddelen.

Met Middelen extraheren kunt u het volgende doen:

• Een laag of laaggroep uit een PSD extraheren naar een of meerdere afbeeldingsmiddelen
  • Afbeeldingsmiddelen maken die een PNG-, JPG-, GIF- of SVG-indeling hebben
  • 1x, 2x of meer versies instellen van alle afbeeldingsmiddelen
  • Voorvertoning weergeven van elk afbeeldingsmiddel
  • Eenvoudig middelen extraheren naar de gewenste map
  • Controleren of de geëxtraheerde middelen worden bijgewerkt wanneer de PSD is gewijzigd

Lagen of laaggroepen extraheren

Wanneer u meerdere lagen of laaggroepen voor extractie hebt geselecteerd, kunt u kiezen uit een aantal opties waarmee u een afzonderlijk middel van elk van de geselecteerde items kunt genereren.

1. Selecteer een of meer lagen of laaggroepen.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde items en selecteer vervolgens Middelen extraheren in het snelmenu.
  • Druk op de sneltoets Cmd + Opt + Shift + W (Mac) of Ctrl + Alt + Shift + W (Windows).
  • Selecteer Bestand > Middelen extraheren.

Opmerking:

De functie Middelen extraheren respecteert de laagnamen die overeenkomen met de syntaxis van Photoshop Generator. Als u bijvoorbeeld een middel uit een laag wilt extraheren met de naam laag.gif, toont het dialoogvenster Middelen extraheren GIF als de standaardindeling voor het afbeeldingsmiddel.

1. Geef in het dialoogvenster Middelen extraheren de volgende instellingen op voor elk middel dat u wilt genereren:

Indeling middel:
    selecteer PNG-8, PNG-24, PNG-32, GIF, JPG of SVG.
    Schaling kwaliteit:
    voor JPEG-middelen kunt u een waarde opgeven van 0 tot 100% waarmee u de kwaliteitsschaal van het middel instelt. Schuif de schuifregelaar in de gewenste richting.
  1. Als u meer dan een versie van het middel wilt extraheren, klikt u in het dialoogvenster Middelen extraheren op het pictogram + naast het middel. U kunt verschillende parameters voor indeling, kwaliteit en schaling opgeven voor elk middel.
  2. Klik op Extraheren.
  3. U krijgt een melding dat een wijziging in de laagnaam is vereist om verder te kunnen met het extraheren van de middelen. Deze wijziging is nodig omdat in Photoshop het onderliggende framework van Generator wordt gebruikt voor het maken van middelen via de Generator-syntaxis. Klik op OK om verder te gaan met het extraheren van middelen.
  4. Ga naar de map waarin u de gegenereerde middelen wilt opslaan.
  5. Klik op Extraheren. Photoshop maakt de afbeeldingsmiddelen en opent de map met daarin deze middelen in de Finder (Mac) of Windows Verkenner. Tijdens het maken van de middelen krijgen de relevante lagen automatisch een nieuwe naam overeenkomstig de Photoshop Generator-syntaxis.

Opmerking:

Lagen/laaggroepen die u als afbeeldingsmiddelen extraheert, worden de volgende keer dat u de functie voor extractie van afbeeldingsmiddelen activeert, in het dialoogvenster Middelen extraheren weergegeven.

Resolutie van middelen instellen

U kunt instellingen voor extractie opgeven en middelen voor verschillende doeleinden maken door gebruik te maken van een aantal vooraf ingevulde instellingscombinaties. U kunt bijvoorbeeld middelen voor Retina-schermen genereren. Alle instellingen die u opgeeft, worden in het gehele document toegepast.

1. Geef in het gedeelte Middelen extraheren aan de rechterkant een of meer gewenste resoluties op.
  2. Als u een resolutie wilt hebben die niet in de lijst staat, of als u de doelsubmap wilt wijzigen voor middelen die met verschillende resoluties moeten worden geëxtraheerd, klikt u op Instellingen.
  3. U kunt de standaardachtervoegsels gebruiken die voor elke resolutie beschikbaar is, of u voegt uw eigen achtervoegsels toe.
  4. U kunt daarnaast de standaardsubmappen gebruiken die voor elke resolutie beschikbaar zijn, of de naam van submappen naar wens wijzigen.
  5. Als u op Gereed klikt in het dialoogvenster Middelen extraheren, worden deze instellingen voor het document opgeslagen. Wanneer u hierna middelen maakt, worden dezelfde instellingen gebruikt. Voortaan worden dan alle middelen gemaakt met de resoluties die u hebt opgegeven wanneer het document in een Photoshop CC-versie wordt geopend.

Automatisch middelen genereren

Selecteer, indien nodig, de optie Middelen automatisch genereren tijdens bijwerken van document. Deze optie wordt gesynchroniseerd met de optie Genereren > Afbeeldingsmiddelen voor Photoshop Generator. Wanneer u de optie Middelen extraheren inschakelt, wordt de Generator-optie automatisch ook ingeschakeld.

Delen met ontwikkelaars

1. Sla uw PSD-bestand op in de Creative Cloud-map die u hebt gesynchroniseerd met Creative Cloud.
  2. Open Middelen extraheren (Bestand > Middelen extraheren) en voeg de gewenste middelen toe. Klik op Extraheren en kies de standaardmap waarin u ze wilt opslaan.
  3. Wanneer u het PSD-bestand opent in Creative Cloud, kunt u uw Photoshop-bestand zien samen met een lijst van middelen die u hebt geëxtraheerd.
  4. U kunt nu uw PSD en de middelen die u hebt gemaakt, delen met ontwikkelaars met wie u wilt samenwerken via Creative Cloud.

Veelvoorkomende fouten

De laag is leeg in het dialoogvenster Middelen extraheren

Lagen die leeg zijn of waarmee geen afbeeldingen kunnen worden gerenderd, kunnen niet worden gerenderd in het dialoogvenster Middelen extraheren. Deze lagen kunnen uitknipmaskers, aanpassingslagen of gewoon lagen zonder pixels zijn.

Middelnamen zijn met elkaar in conflict

Als u lagen met dezelfde naam hebt die zijn opgesplitst over verschillende groepen, overschrijven deze elkaar waarschijnlijk omdat middelen meestal worden gerenderd in één map. Om dit probleem te voorkomen, wordt in Photoshop de naam van een laag automatisch gewijzigd wanneer er een conflict optreedt.

Als u niet accepteert dat de naam wordt gewijzigd, wordt deze fout getoond om te voorkomen dat u een bestaand middel overschrijft met de naam die u hebt gekozen.

De fout wordt ook weergegeven als de namen van de middelen ongeldige tekens bevatten. Geef het bestand een andere naam zonder de ongeldige tekens om het probleem op te lossen.

Afbeelding ligt buiten de documentgrenzen

De functie Extraheren kan de afbeelding niet renderen omdat deze afloopt buiten het canvas. Verplaats de afbeelding zodat deze past binnen het canvas.

Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan

Deze fout doet zich voor wanneer Adobe Generator niet meer reageert terwijl het dialoogvenster Middelen extraheren is geopend. U kunt de fout oplossen door te klikken op Gereed om het dialoogvenster Middelen extraheren te sluiten, uw bestand op te slaan en Photoshop vervolgens opnieuw te starten.