Penselen maken in Capture en gebruiken in Photoshop

Met Capture kunt u snel penselen maken vanuit afbeeldingen die zijn opgeslagen op uw apparaat of met de camera op uw mobiele apparaat of tablet. U kunt penselen die in Capture zijn gemaakt, eenvoudig opslaan op uw apparaat en ermee werken in Photoshop voor de iPad.

Uw Capture-penselen laden in Photoshop voor de iPad

Penselen maken in Adobe Capture voor de iPad

1. Open Adobe Capture. Gebruik de camera of importeer een afbeelding om te beginnen met het maken van uw penseel.

Eigenschappen van uw Capture-penselen aanpassen

2. Gebruik de bewerkingsgereedschappen om een stijl voor uw penseel te selecteren of pas de instellingen van uw penseel aan, zoals stroom-, spreidings- en grootte-effecten.

Eigenschappen van uw Capture-penselen aanpassen

Eigenschappen van uw Capture-penselen aanpassen

3. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek in de modus Bewerken.

4. Kies een bibliotheekbestemming om uw nieuw gemaakte penseel op te slaan. Tik op de knop Opslaan om uw penseel op te slaan op de geselecteerde locatie.

Capture-penselen uit de galerie exporteren

1. Zoek naar uw penseel in de galerie Bibliotheken. Tik op het pictogram met de drie puntjes (…) onder het geselecteerde penseel.

2. Tik op het pictogram met drie puntjes () om meer menu-opties weer te geven: Bewerken, Naam wijzigen, Dupliceren, Verplaatsen naar, Verwijderen, Delen, Exporteren als en Opslaan in filmrol

3. Selecteer Exporteren als... uit de diverse menu-opties.

4. Selecteer in het dialoogvenster Exporteren als... de optie ABR om uw penseel als ABR-bestand te exporteren.

5. Kies Bewaar in Bestanden om het penseel op uw opslagapparaat op te slaan.

Een Capture-penseel laden in Photoshop voor de iPad

1. Selecteer in het menu Penselen de knop +Kies Importeren uit bestanden.

Capture-penselen importeren

2. Ga naar de locatie in de opslag van uw apparaat en selecteer het Capture-penseel dat u hebt gemaakt. Het penseel wordt geïmporteerd en u vindt het onderaan het deelvenster Penselen in Photoshop voor de iPad.

Penseel geladen naar Photoshop voor de iPad

3. Selecteer het geïmporteerde penseel en gebruik het in uw Photoshop-document. Gebruik het menu Penseelinstellingen om meer instellingen toe te passen op uw penseel.

Uw Capture-penselen toepassen in Photoshop voor de iPad