Stavekontrol

1. Vælg Rediger > Stavekontrol.
  2. Hvis du vil angive indstillinger, der skal gælde, når stavkontrollen søger efter og ignorerer ord, skal du klikke på pilen nederst i dialogboksen og vælge de ønskede indstillinger.
  3. Klik på Start for at starte stavekontrollen.
  4. Når Illustrator viser ord, der er forkert stavet, eller andre mulige fejl, skal du benytte en af følgende fremgangsmåder:
    • Klik på Ignorer eller Ignorer alle for at fortsætte stavekontrollen uden at ændre et bestemt ord.

• Vælg et ord på listen Forslag, eller indtast det korrekte ord i den øverste boks, og klik derefter på Erstat for kun at ændre den aktuelle forekomst af det forkert stavede ord. Du kan også klikke på Erstat alle for at ændre alle forekomster af det forkert stavede ord i dokumentet.

• Klik på Tilføj for at gemme et ord, som stavekontrollen ikke kender, men som du kan godkende, i ordbogen, således at senere forekomster af ordet ikke registreres som stavefejl.

5. Når Illustrator er færdig med at kontrollere dokumentet, skal du klikke på Slut.

Bemærk:

Illustrator kan foretage stavekontrol på en række forskellige sprog. Du skal blot angive det sprog, der skal gælde for teksten.

Redigere ordbogen

1. Vælg Rediger > Rediger brugerordbog.
  2. Benyt en af følgende fremgangsmåder, og klik på Slut:
    • Hvis du vil føje et ord til ordbogen, skal du skrive ordet i boksen Indtastning og klikke på Tilføj.

• Hvis du vil fjerne et ord fra ordbogen, skal du markere ordet på listen og klikke på Slet.

• Hvis du vil ændre et ord i ordbogen, skal du vælge ordet på listen. Skriv derefter det nye ord i boksen Indtastning, og klik på Erstat.

Tildeling af sprog til tekst

Illustrator bruger ordbøger fra firmaet Proximity til stavekontrol og orddeling. Hver ordbog indeholder flere hundredtusind ord med standardorddelinger. Du kan anvende et sprog til et helt dokument eller på markeret tekst.

Tildeling af sprog til tekst i Illustrator
Eksempler på orddeling på forskellige sprog

A. "Glockenspiel" på engelsk B. "Glockenspiel" på traditionelt tysk C. "Glockenspiel" på reformeret tysk

Anvende et sprog på al tekst

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Orddeling (Windows) eller Illustrator > Indstillinger > Orddeling (Mac OS).
  2. Vælg en ordbog i pop op-menuen Standardsprog, og klik på OK.

Tildele markeret tekst et sprog

1. Marker teksten.
  2. Brug panelet Tegn til at vælge den ønskede ordbog i menuen Sprog. Hvis menuen Sprog ikke vises, skal du vælge Vis indstillinger i menuen i panelet Tegn.

Om Unicode

Illustrator understøtter Unicode, en standard, som tildeler hvert enkelt tegn et entydigt tal, uanset hvilket sprog eller hvilken computertype du arbejder med. Unicode-standarden er:

Transportabel

Bogstaver og tal ændres ikke, når du flytter en fil fra én arbejdsstation til en anden. Det giver ikke problemer at bruge et fremmed sprog i et dokument, fordi tegn fra fremmede sprog har deres egne angivelser, som ikke forstyrrer kodningen fra andre sprog i det samme projekt.

Platformneutral

Windows- og Macintosh-operativsystemerne understøtter nu Unicode, og det er derfor blevet lettere at udveksle filer mellem de to platforme. Du behøver ikke længere at korrekturlæse en Illustrator-fil, bare fordi du har flyttet den over på en computer, der kører Windows, fra en computer, der kører Macintosh, eller omvendt.

Omfattende

Eftersom Unicode-kompatible skrifttyper har et større antal potentielle tegn, er specialtegn let tilgængelige.

Fleksibel

Med Unicode-understøttelse kan du erstatte en skrifttype i et projekt, uden at det betyder, at tegn erstattes. Med en Unicode-kompatibel skrifttype er et g et g, uanset hvilket skriftsnit der bruges.

Alle disse ting gør det muligt for en fransk designer at designe for en kunde i Korea og give projektet videre til en partner i USA, uden at teksten volder problemer. Den amerikanske designer skal blot aktivere det korrekte sprog i operativsystemet, indlæse skrifttypen til det fremmede sprog og fortsætte projektet.