Når du starter Adobe Illustrator, indlæses de nødvendige plug-ins, skrifttyper, drivere og andre tredjeparts-elementer, der er nødvendige for at programmet fungerer korrekt. Når der opstod en fejl i Illustrator før i tiden, for eksempel en beskadiget skrifttype eller et inkompatibelt plug-in, ville programmet gå ned, og det var vanskeligt at diagnosticere årsagen til problemet.

Sikker tilstand er en ny funktion, som:

• Hjælper dig med at diagnosticere og udføre fejlfinding på problemområdet, hvilket giver dig mulighed for at løse eventuelle problemer.
  • Bestemmer årsagen til et nedbrud, forhindrer den bestemte fil i at blive indlæst i Illustrator og præsenterer en liste over de elementer, der er årsag til problemet, når Illustrator genstarter.
  • Gør det muligt for Illustrator til at starte på trods af fejlbehæftede skrifttyper, plug-ins eller andre ting, der skaber alvorlige nedbrud.

Når du kører i Sikker tilstand, fungerer Illustrator normalt, bortset fra, at de deaktiverede elementer ikke vil være tilgængelige til brug i Illustrator. Hvis det f.eks. konstateres, at en skrifttype er beskadiget, viser Illustrator ikke længere skrifttypen som en tilgængelig mulighed, der kan bruges på tekstelementer.

Arbejdsforløb i Sikker tilstand

Når du har elementer i dit Illustrator-miljø, som kan skabe nedbrud:

Arbejdsforløb for Sikker tilstand i Illustrator
Arbejdsforløb for Sikker tilstand i Illustrator

Brug af Sikker tilstand

Bemærk:

På trin 1 forudsætter denne procedure, at Illustrator har fungeret normalt indtil nu.

1. Start Illustrator. Hvis Illustrator finder en fil, der er beskadiget eller skaber fejl, afsluttes programmet.

2. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Windows: Genstart Illustrator.
    • Mac: Vælg Åbn igen.
    Eksempel på en fejl på en Mac-computer

3. Når Illustrator genstarter, kan du gøre følgende:

• Vælg Kør diagnostik for at skifte Illustrator til Sikker tilstand, så der kan udføres fejlfinding af fejlen.
    • Vælg Start Illustrator for at forsøge at starte Illustrator normalt igen.
    Klik på Kør diagnosticering for at starte Sikker tilstand

4. (Dette trin kan gentages flere gange) Illustrator genstartes. Hvis der findes en fejl, identificeres årsagen til fejlen (skrifttype, driver plug-in), og den forhindres i at blokere start af Illustrator.

I Sikker tilstand viser startskærmen i Illustrator status for diagnosticeringstests

Bemærk:

Dette trin gentages for hver fil, som Illustrator finder, der kan få Illustrator til at gå ned. Afbryd aldrig diagnosticeringstests.

5. Når alle filer, der kan forårsage fejl, er blevet isoleret og noteret under diagnosticeringsprocessen, startes Illustrator i Sikker tilstand.

6. Når Illustrator startes, viser dialogboksen Sikker tilstand en liste over alle de plug-ins, skrifttyper eller drivere, der får Illustrator til at gå ned. Vælg mellem trin 7 eller i trin 8.

Sikker tilstand-dialogboksen til at markere løste problemer

7. (Indstilling 1 af 2) Sådan retter du fejl:

1. Klik på en række på listen.

2. Kontrollér området Tip til fejlfinding for at få oplysninger.

Kontrollér området Tip til fejlfinding for at få diagnosticeringsoplysninger

3. Følg de viste tip, og erstat en skrifttype, opdater en plug-in eller fjern elementer, der forårsager fejl, efter behov.

4. Hvis du mener, at fejlen er blevet løst, skal du markere det tilgængelige afkrydsningsfelt for hver række.

5. Klik på Aktiver ved genstart, gem dit arbejde, og genstart Illustrator.

8. (Indstilling 2 af 2). Sådan fortsætter du i Sikker tilstand: I dialogboksen Sikker tilstand (trin 6) skal du klikke på Luk for at fortsætte med at køre i Sikker tilstand. Alle filer, som kan forårsage fejl, fortsætter med at være deaktiveret.

Bemærk:

Du kan altid klikke på linket Sikker tilstand på App-linjen for at få vist dialogboksen Sikker tilstand. Eller du kan klikke på Hjælp > Sikker tilstand for at bruge dialogboksen Sikker tilstand.

Åbn dialogboksen Sikker tilstand for at foretage fejlfinding