Basics

Hvad er Illustrator CC, og hvem henvender det sig til?

Adobe Illustrator CC er branchestandarden inden for vektorgrafiksoftware, der bruges i hele verden af designere af alle typer, som vil skabe digital grafik, illustrationer og typografi til alle slags medier: tryk, web, interaktiv, video og mobil. Få mere at vide om Illustrator på https://helpx.adobe.com/dk/illustrator/how-to/what-is-illustrator.html?set=illustrator--get-started--overview.

Og eftersom Illustrator CC er en del af Adobe Creative Cloud, får du adgang til alle de nyeste opdateringer og fremtidige frigivelser, så snart de er tilgængelige. Få flere oplysninger om Creative Cloud.

Hvad er vektorgrafik, og hvorfor er det vigtigt?

Vektorgrafik er et af de to mest almindeligt brugte grafikformater inden for design, det andet er bitmap-grafik (eller raster). Vektorgrafik ligesom den, der skabes med Illustrator, er opløsningsuafhængig, hvilket betyder, at de kan tilpasses uendeligt uden tab af kvalitet. For eksempel kan det samme logodesign, der er skabt med Illustrator, bruges på et visitkort og et udendørs skilt og bevare præcisionen og detaljen fra det originale design.

Hvor kan jeg læse mere om nye funktioner?

Se siden Nyheder for at få flere oplysninger.

Hvordan fungerer Illustrator CC i sammenligning med tidligere versioner?

Se sammenligning af Illustrator-versioner.

Tekniske spørgsmål

Hvad er de mindste systemkrav til at køre Illustrator CC?

Se systemkravene for at få flere oplysninger.

Hvilken hardware anbefales for at få Illustrator CC til at køre hurtigere?

Med indbygget 64-bit understøttelse kan Illustrator CC udnytte den tilgængelige RAM på dit system fuldt ud. Mange brugere vil opleve yderligere præstationsforbedringer, når de tilfører ekstra RAM, med 8 GB RAM som en god basis, specielt hvis du kører flere applikationer på samme tid.

I 2015-versionen af Illustrator CC er GPU-ydeevne tilgængelig for både Mac OS og Windows, og den fungerer med forskellige GPU'er. Få flere oplysninger om GPU-ydeevne på siderne til Illustrator CC Hjælp.

Hvad er GPU-acceleration?

GPU-accelereret (Graphics Processing Unit) databehandling giver en betydeligt stærkere ydeevne ved at yde aflastning ved tung databehandling til GPU'en, mens resten af programmet kører på CPU'en. GPU-acceleration for vektorgrafik er et relativt nyt område. I dag foregår størstedelen af vektorgrafik på CPU'en.

Få flere oplysninger om GPU-ydeevne på siderne til Illustrator CC Hjælp.

Hvad er touch-funktionerne i Illustrator CC, og hvordan kan de bruges?

For kunder, der bruger Windows-tabletter, tilbyder Illustrator CC et Touch-arbejdsrum, der indeholder de vigtigste værktøjer og kontrolelementer til at tegne og redigere med en trykpen og bevægelser med flere berøringer.

Illustrator CC leverer også multitouch-funktioner til de nye værktøjer Touch Type, Free Transform og Omform kurvesegmenter. Disse touch-funktioner tilbyder nye måder at arbejde på med naturlige, intuitive håndbevægelser direkte på skærmen, når du bruger skærmenheder, der understøtter multitouch, som f.eks. Wacom Cintiq 24HD touchskærm eller Windows-tabletter.

Vil mine eksisterende plug-ins fungere med Illustrator CC?

Plug-ins, der er designet til tidligere versioner af Illustrator, fungerer ikke sammen med Illustrator CC og skal opdateres. Leverandører af de mere populære plug-ins har arbejdet på at gøre nye versioner tilgængelige så hurtigt som muligt. Du kan se en liste over tilgængelige plug-ins ved at besøge siden plug-ins. For yderligere oplysninger kontaktes plug-in-producenten direkte.

Hvorfor følger kinesiske, japanske og koreanske (CJK) skrifttyper ikke med i filpakkefunktionen?

CJK-skrifttyper følger ikke med i den Pakke-mappe, der skabes med Pakkefunktionen i Illustrator CC pga. geografiske licensbegrænsninger for disse skrifttyper. Det er også tilfældet med den samme funktion i InDesign CC.

Kan jeg skifte fra den mørkegrå til den lysegrå brugergrænseflade i Illustrator?

Den mørkere brugergrænseflade i Illustrator CC er indstillet som standard for at matche andre af Adobes professionelle produkter som f.eks. Photoshop, InDesign og Adobe Premiere Pro. Du kan nemt skifte lysstyrke under dialogen Præferencer. Vælg Rediger > Præferencer > Brugergrænseflade (Windows) eller Illustrator > Præferencer > Brugergrænseflade (Mac OS).

Er Illustrator CC kompatibel med Windows 10?

Ja.

Er Illustrator CC kompatibel med Mac OS X El Capitan (v10.11)?

Ja.

Gratis prøveversioner

Hvor kan jeg få en prøveversion af Illustrator CC?

Med et omkostningsfrit Creative Cloud-medlemskab kan du downloade en prøveversion af Illustrator CC – og andre programmer i Creative Cloud. Når du opgraderer til en Alle apps-plan, vil du kunne downloade den fulde version af ethvert Creative Cloud-program.

Kan jeg konvertere min prøveversion til et betalt medlemskab?

Ja. Du kan konvertere din prøveversion til et Alle apps-medlemskab eller et Enkelt-app-medlemskab ved at købe det på Creative Cloud-websitet. Når du har købt dit medlemskab, vil din prøveversion af produktet automatisk tilbydes i licens, når du starter det igen.

Købsmuligheder

Hvor kan jeg købe Illustrator CC?

Få flere oplysninger om købsmuligheder på siden Creative Cloud-planer.

Lær at bruge Illustrator

Hvordan kommer jeg i gang med Illustrator CC?

Se Illustrator CC Viden og support for at finde alt det, du har brug for til at komme i gang – video og trin for trin-selvstudier samt omfattende produktsupport fra Adobe og vores dygtige fællesskab.

Hvor kan jeg finde manualen?

Du kan finde netbaserede og PDF-versioner af Illustrator CC-manualen på siden Hjælp til Illustrator.

Hvor kan jeg finde de nyeste informationer om Illustrator?

Du kan også følge Illustrator på Facebook og Twitter og finde informative opslag og selvstudier på Illustrator-bloggen.