Dette dokument beskriver, hvordan du aktiverer og kører en særlig tilstand i Adobe Illustrator, som kan bruges til fejlsøgning af inoperable dokumenter. Funktionen til dokumentgenoprettelse gemmer Illustrator-dokumentet igen, så det kan gennnemses i en teksteditor. Dokumentgenoprettelse sletter beskadigede data, så Illustrator kan åbne dokumentet.

Denne procedure er ikke så enkel. Udfør den med forsigtighed og på egen risiko. Arbejd altid på en sikkerhedskopi af filerne, når du bruger denne metode.

Aktivering af dokumentgenoprettelse

Gennemfør følgende trin for at aktivere en særlig tilstand til genoprettelse af indholdet i din aktuelle version af Illustrator:

1. Afslut Illustrator.
  2. Find Adobe Illustrator-præferencefilen, f.eks.:
Mac: <user name>/Library/Preferences/Adobe Illustrator [version] Settings/en_US/Adobe Illustrator Prefs
Windows XP: C:\Documents and Settings\<user name>\Application Data\Adobe\Adobe Illustrator [version] Settings\en_US\AIPrefs
Windows Vista: C:\Users\<user name>\AppData\Local\Adobe\Adobe Illustrator [version] Settings\en_US\AIPrefs
Windows 7: C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Illustrator [version] Settings\en_US\AIPrefs

Bemærk (for Windows OS): Hvis du ikke kan se mappen, skal du kontrollere, at skjulte filer vises i Windows. Du kan finde flere oplysninger under Show hidden files, folders, filename extensions | Windows XP, Vista, Windows 7 (kb402324).

1. Åbn præferencefilen i en almindelig teksteditor som f.eks. Text Wrangler (Mac) eller UltraEdit (Windows). Eller brug et mere traditionelt tekstbehandlingsprogram, og gem filen som almindelig tekst uden at tillade, at der tilføjes et skjult .txt-filtypenavn. Find de sektioner, der indeholder følgende tekst:
/aiFileFormat {
/PDFCompatibility 1
enableATEReadRecovery 0
/enableContentRecovery 0
/enableATEWriteRecovery 0
/clipboardPSLevel 3
}
  1. Skift værdienenableContentRecovery fra 0 til 1. Hvis sektionen /aiFileFormat ikke har en enableContentRecovery-linje, skal den tilføjes:
/enableContentRecovery 1
  1. Gem præferencefilen uden at tillade ændring af navn eller udvidelse.

Start af dokumentgenoprettelse

For hver fil, der er beskadiget, skal du gennemføre følgende trin:

1. Fra Illustrator skal du vælge Filer > Åbn kommando eller trykke på Kommando + O.

Undgå at dobbeltklikke på en fil, bruge listen med de seneste filer eller trække en fil til programikonet for Illustrator. Kør navigationsdialogen Åbn fil, og brug knappen Åbn med modifikatortasterne vist herunder.
  2. Vælg den fil, du vil reparere, i filnavigationsdialogen, men undlad at åbne den endnu.
  3. Mens du holder Kommando + Alternativ + Skift (på Mac),eller Ctrl + Alt + Shift (i Windows) nede, skal du klikke på knappen Åbn i dialogboksen Åbn.
  4. Denne kommando åbner et tomt filvindue. Luk det uden at gemme.

I Finder eller Windows stifinder skal du kigge i den mappe, som indeholdt den originale fil. Kig efter en kopi af den, efterfulgt af en understregning. Åbn f.eks. "MyFile.ai", og find en ny fil ved navn "_MyFile.ai". Denne genoprettede version af filen kan åbnes i en teksteditor og redigeres.