Lær alt om funktionen GPU-ydeevne, opdateret til Illustrator CC 2015.

Hvad kan funktionen GPU-ydeevne?

Grafikprocessorenheden (GPU), der findes på grafikkort og som en del af diverse skærmsystemer, er en specialiseret processor, der lynhurtigt kan udføre manipulerings- og billedvisningskommandoer. GPU-accelereret databehandling sikrer hurtigere ydeevne for en lang række design-, animations-, og videoprogrammer.

Dette betyder, at du får et ordentligt løft i ydeevnen: Illustrator kører hurtigere og mere stabilt end nogensinde før.

GPU-ydeevne blev lanceret i 2014-versionen af Illustrator CC til Windows-computere med visse kompatible NVIDIA-grafikprocessorer. I 2015-versionen af Illustrator CC kan GPU-ydeevne benyttes i både Mac OS og Windows, og funktionen fungerer sammen med flere forskellige GPU'er.

Systemkrav

I afsnittet Systemkrav | Illustrator kan du finde ud af, hvordan man aktiverer og benytter funktionen GPU-ydeevne.

Optimeringer af Illustrator CC 2015 ved hjælp af GPU-ydeevne

Med GPU-ydeevnens optimeringer af Illustrator kan du panorere, zoome og scrolle op til 10 gange hurtigere med 10 gange så stærk zoomforstørrelse (64.000 %, fra 6.400 %).

Sådan gør du:

Vælg zoomværktøjet (Z), og benyt derefter en af følgende fremgangsmåder:

• Du zoomer ind ved at trykke og holde fingeren på museknappen (langt tryk) og trække markøren mod højre.
  • Du zoomer ud ved at trykke på Alt og holde fingeren på museknappen (langt tryk) og trække markøren mod venstre.

Se videoen om den optimerede ydeevne i Illustrator CC 2015.

Aktivér GPU-ydeevne

Når du har sørget for, at computeren opfylder systemkravene for GPU-ydeevne, skal du følge vejledningen til aktivering af funktionen i Illustrator CC.

Aktivering og deaktivering af GPU-visning

1. På programlinjen skal du klikke på ikonet GPU-ydeevne , så indstillingerne for GPU-ydeevne vises på panelet Indstillinger.

2. Markér (for at aktivere) eller fjern markeringen (for at deaktivere) i afkrydsningsfeltet GPU-ydeevne, og klik på OK.

Skift mellem eksempelvisninger

Det er muligt at skifte (Ctrl + E) mellem GPU-visningstilstand og CPU-visningstilstand, når funktionen GPU-ydeevne er aktiveret.

• Klik på Vis > GPU-visning for at skifte til GPU-visning.
  • Klik på Vis > Visning på CPU for at skifte til CPU-visning.

Indstillinger for GPU-ydeevne

Indstillingerne for funktionen GPU-ydeevne kan ændres i panelet Indstillinger.

Indstillinger panel

Indstillingerne for GPU-ydeevne i panelet Indstillinger

Ud over aktivering og deaktivering af GPU-ydeevne finder du i panelet Indstillinger også andre GPU-ydeevne-relaterede indstillinger, som kan ændres:

• Animeret zoom. Når du markerer dette afkrydsningsfelt, fremstår zoomhandlinger elegante og animerede.
  • Vis systemoplysninger. Klik på denne knap for at åbne panelet Systemoplysninger, der viser oplysninger om Illustrators software- og hardwaremiljø.
  • (Kun for NVIDIA) Fremhæv tynde streger. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis de tyndere streger i illustrationerne fremstår utydeligt eller ikke kan ses ved lave zoomniveauer.

Tips til fejlfinding

Kan du ikke aktivere funktionen GPU-ydeevne, eller opfører Illustrator sig mærkeligt, når du aktiverer funktionen? Sørg for, at computeren opfylder systemkravene for brug af GPU-ydeevne (f.eks. skal du have Windows 8 for at kunne bruge GPU-funktioner i Illustrator CC 2015, hvis computeren anvender et AMD GPU-kort).

Få mere at vide om fejlfinding i afsnittet GPU-ydeevne indeholder fejlfinding.