Her kan du læse om fejlfinding af problemer med programnedbrud og dårlig ydeevne, der er relateret til Wacom-enheder.

Oplever du nogen af nedenstående problemer?

• Illustrator går ned under opstart eller straks efter opstart, når der bruges en inputenhed (f.eks. en mus, pen, tablet etc.)
  • Når du bruger en Wacom-tablet-pc med en pen, der registrerer trykfølsomheden, fungerer trykfølsomheden ikke korrekt.
  • Illustrator holder op med at reagere, når du bruger en Wacom-pen.
  • Der kan opstå problemer, når du arbejder på et Illustrator-dokument og bruger Wacom Cintiq. Musemarkøren kan f.eks. forsvinde, når Wacom Cintiq anvendes som sekundær skærm.

Hvorfor er din Wacom-enhed deaktiveret

Hvis Illustrator registrerer, at den forrige session gik ned pga. et problem med Wacom-enheden, deaktiveres Wacom-enheden automatisk, næste gang du åbner appen. Du kan aktivere din Wacom-enhed igen fra indstillingerne i Illustrator.

Dette gøres ved at åbne Indstillinger > Enheder og markere afkrydsningsfeltet Aktivér Wacom.

Løsninger

Hvis problemet skyldes for gamle drivere til Wacom-enheden, kan problemet løses ved at opdatere driverne (eller afinstallere gamle drivere, eller drivere, der ikke er i brug).

Fejlen kan opstå, selvom der ikke er knyttet en Wacom-enhed til computeren i øjeblikket.

Opdater Wacom-driveren Afinstaller Wacom-driveren
  1. (Anbefalet på macOS) Slet filen WacomMultiTouch.framework, hvis den findes.
    1. Åbn et nyt Finder-vindue, og vælg Gå til > Gå til mappe > indtast /Bibliotek/Frameworks > klik på Gå til.
    2. Se, om filen WacomMultiTouch.framework findes i mappen. Hvis filen findes, så slet den.
  2. Gå ind på Wacoms supportwebsted, og geninstaller de nyeste drivere til din Wacom-enhed.
  1. Hvis du ikke bruger en Wacom-enhed, skal du afinstallere de drivere, der er knyttet til enheden. Du kan læse om, hvordan du afinstallerer driverne, i dokumentationen til dit Wacom-produkt.
  2. Åbn Illustrator.