En illustration, der er oprettet i Illustrator, kan indeholde hvide objekter, der er anvendt som utilsigtet overprint. Dette opdages først, når man aktiverer overprint-visningen eller udskriver separationer. Dette forårsager forsinkelser i produktionsprocessen, og det kan være nødvendigt at foretage en genudskrift. Selvom Illustrator advarer brugerne, hvis der anvendes et hvidt objekt med overprint, er der situationer, hvor der kan forekomme en hvid overprint, uden at brugeren opdager det. F.eks.:

Fra denne version af Illustrator kan du bruge indstillingen Annuller hvid overprint til at fjerne attributter med hvid overprint i dialogboksene Dokumentopsætning og Udskriv. Denne indstilling er som standard aktiveret i begge dialogbokse. Hvis indstillingen Annuller hvid overprint ikke er valgt i dialogboksen Dokumentopsætning, kan dette tilsidesættes ved at vælge indstillingen i dialogboksen Udskriv.

Situation 1

Der er valgt et objekt med overprint, og der er derefter oprettet et nyt objekt med hvid(t) fyld/streg. I denne situation kopieres attributter for udseende for tidligere valgte objekter til det nye objekt, hvilket resulterer i, at der anvendes en overprint på objektet med hvidt fyld.

Situation 2

Et ikke-hvidt objekt med overprint ændres på et objekt med hvidt fyld.
For at løse dette problem har vi nu fjernet overprint-attributten fra hvide objekter under handlinger, som f.eks. at udskrive eller gemme som EPS eller PDF. Dette giver brugere mulighed for at bruge udskrift og udskrift uden behov for at kontrollere for og rette overprint med hvidt objekt i illustrationen. Denne tilgang vil være optimal i de fleste situationer – for eksisterende illustration, ny illustration, ikke-hvide objekter med overprint anvendt ved ændring til hvid.

Indstillingen Undertryk hvid overprint i indstillingen Udskrift tilgængelig i dialogboksen Dokumentopsætning (venstre) og dialogboksen Udskriv (højre)
Indstillingen Undertryk hvid overprint i indstillingen Udskrift tilgængelig i dialogboksen Dokumentopsætning (venstre) og dialogboksen Udskriv (højre)

Objekter med hvid staffagefarve med overprint påvirkes ikke har denne handling. Dette påvirker kun de gemte filer eller udskriften af en Illustrator-fil. Illustrationen forbliver samtidigt upåvirket af denne indstilling.