Efter at have installeret en nyere version af Illustrator på Windows-computere bliver filtilknytningen for .ai-filer nogle gange brudt, og brugerne kan ikke længere angive et standardprogram til åbning af Illustrator-projektfiler.

Løsning

1.    Kontrollér illustrator.exe-filstien.

Standardplaceringen er:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC [produktversion]\Support Files\Contents\Windows

Afhængigt af den produktversion, der er installeret på computeren, repræsenterer "[produktversion]" den version af Illustrator, der er installeret på systemet.

Eksempel :

2015 repræsenterer Illustrator version 19.X

2014 repræsenterer Illustrator version 18.X

CC repræsenterer Illustrator version 17.X osv.

2.    Åbn registreringseditoren. (For at åbne registreringseditoren skal du have administratorrettigheder på computeren. Hvis du ikke har administratorrettigheder på computeren, skal du kontakte din it-administrator)

For at åbne registreringseditoren skal du klikke på startmenuen og klikke på "Kør" eller trykke på Windows-tasten og bogstavet "R" på samme tid på tastaturet.

Skriv "regedit", og tryk på Enter.

Registreringseditoren er et følsomt område af computeren, så medmindre du er bevidst om de ændringer, du foretager i registreringsdatabasen, bør du ikke forsøge at foretage unødvendige ændringer her.

Det anbefales også, at du tager en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før du foretager ændringer i registreringsdatabasen.

Du kan sikkerhedskopiere registreringsdatabasen ved at gå til Fil > Eksportér og vælge en placering, hvor sikkerhedskopien skal gemmes. Sørg for, at "Alle" er valgt under indstillingen "Eksportområde".

Angiv et filnavn, og gem den.

Nu i registreringseditoren,

3.    Gå til HKEY_CLASSES_ROOT\APPLICATIONS\Illustrator.exe\shell\open\command

Dobbeltklik på "Standardtasten"

Kontrollér, at standardtasten har den korrekte sti for Illustrator.exe

Hvis du opdager, at værdidataene i tasten "Standard" er forkerte, skal du angive den korrekte værdi under fanen "Værdidata" afhængigt af den produktversion, som du vil bruge til at åbne Illustrator-projektfiler.

For at åbne .AI-filerne med Ai CC 2015 skal værdidataene f.eks. være:

"C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2015\Support Files\Contents\Windows\Illustrator.exe" "%1"

(med anførselstegn)

Bemærk: Hvis du ikke kan finde Illustrator.exe i ovenstående registreringsdatabase-hive, skal du gå til følgende placering og igen følge trinene ovenfor:

HKEY_CLASSES_ROOT\Illustrator.Document\Shell\Open\Command

Klik på "OK", og luk registreringseditoren. Højreklik nu på Illustrator-projektfilen, og vælg standardprogrammet.