Klanten die digitale handtekeningen gebruiken, hebben de mogelijkheid om hun eigen service voor tijdstempels te configureren in plaats van de standaardservice te gebruiken.

Beschrijving van functie

Tijdstempels zijn een kritieke component van de standaarden voor handtekeningcompatibiliteit in zowel de EU als in de VS (respectievelijk de eIDAS en de PADes) Volgens deze standaarden moeten digitale handtekeningen zowel de identiteit van de ondertekenaar als het tijdstip van ondertekening vaststellen en moet deze informatie in het document wordt opgenomen op het moment van ondertekening. De tijdstempel fungeert als een vergrendelmechanisme voor zowel de identiteit van de ondertekenaar als het document zelf.  De identiteit kan op verschillende manieren worden vastgesteld (certificaat, aanmelding, identiteitskaart, enz.), maar de tijdstempel moet door een vertrouwde en bevoegde TSA (Time Stamping Authority, ofwel tijdstempelautoriteit) worden geleverd.  TSA's zijn commerciële bedrijven die hun services via een PKI-infrastructuur aanbieden aan klanten, zoals bijvoorbeeld Adobe.  Adobe configureert tijdstempels op toepassings-, shard- en accountniveau.

Adobe biedt een TSA voor alle transacties, maar sommige bedrijven hebben mogelijk al een TSA geïmplementeerd en willen liever deze provider gebruiken in plaats van de door Adobe voorgestelde provider.  Met deze functie kan voor een account een eigen TSA met een licentie geconfigureerd worden voor gebruik met digitaal ondertekende documenten.

De tijdstempel waarborgt de LTV (Long-Term Validity, ofwel geldigheid op lange termijn) van de ondertekende overeenkomst door zowel de handtekening als het document te vergrendelen.  In feite wordt zo een slot verschaft voor het slot.  Dit is van essentieel belang voor compatibiliteit van digitale handtekeningen, omdat persoonlijke certificaten kunnen verlopen, terwijl de LTV van de tijdstempel in de loop der tijd kan worden verlengd zonder de geldigheid van de handtekening te wijzigen.  De LTV-tijdstempel garandeert dat het certificaat geldig was toen het werd toegepast en verlengt de geldigheid van de ondertekende overeenkomst tot na het tijdsbestek van het feitelijke certificaat van de ondertekenaar.

Zoals eerder vermeld, verschaft Adobe met eIDAS compatibele tijdstempels voor al haar EMEA-klanten in de EU1-instantie. Met de functie Aanpasbare tijdstempel kunnen klanten de standaardprovider van de tijdstempel vervangen door de provider van hun voorkeur.

Verderop ziet u een lijst met vooraf goedgekeurde providers. Leveranciers die niet zijn opgenomen in de lijst, moeten worden goedgekeurd door Adobe Sign-technici voordat ze kunnen worden gebruikt met Adobe Sign.

Opmerking:

Externe serviceproviders van tijdstempels vragen betaling voor hun diensten. Adobe is niet verantwoordelijk voor de kosten van het toepassen van een andere tijdstempel dan de geautoriseerde tijdstempel op elke transactie.

Hoe werkt dit?

Tijdstempels worden automatisch toegepast wanneer een digitale handtekening in een overeenkomst wordt geplaatst.

Als de service eenmaal voor het account is geconfigureerd, hoeft u verder niets te doen.

Goedgekeurde providers van tijdstempels

Hieronder volgt een lijst met vooraf gekwalificeerde providers van tijdstempels:

• InfoCert Qualified TSA
  • Intesi Group

De functie in- of uitschakelen

Als u een van de vooraf gekwalificeerde providers wilt gebruiken die al is ingeschakeld voor uw account, neemt u contact op met de ondersteuning van Adobe Sign om uw voorkeur aan te geven.

Het configureren van een aangepaste tijdstempelprovider die niet op de lijst staat, kan een paar dagen duren, omdat onze technici tijd nodig hebben om te controleren of de twee diensten goed kunnen samenwerken.

Neem als eerste stap contact op met uw Success Manager of de ondersteuning van Adobe Sign. Zorg dat u de volgende informatie bij de hand hebt:

• De naam van de provider
  • De eindpunt-URL voor de service

Als de ondersteuning het eindpunt voor uw account eenmaal heeft geconfigureerd, wordt de pagina Instellingen tijdstempel beschikbaar in het menu Accountinstellingen

1. Time Stamp Settings page

De URL van server kan alleen beschikbaar worden gesteld door de technici van Adobe Sign, dus als u van serviceprovider wilt veranderen, dient u contact op te nemen met de ondersteuning van Adobe Sign.

Als u de service wilt verifiëren, klikt u op de knop Toevoegen

In de overlay Aanmelding tijdstempel configureren kunt u de Gebruikersnaam en het Wachtwoord opgeven voor de tijdstempelprovider die u gebruikt

2. Time Stamp Service Provider credentials

Klik op Opslaan als u de referenties hebt ingevoerd

U keert terug naar de pagina Instellingen tijdstempel waar u uw referenties ziet

• Het wachtwoord is gemaskeerd
3. Enabled Custom Time Stamp

Schakel De volgende tijdstempelservice inschakelen in om de nieuwe tijdstempelservice in te schakelen. Alle digitale handtekeningen die worden toegepast nadat de instelling is ingeschakeld, maken gebruik van de nieuwe service.

Als u het selectievakje De volgende tijdstempelservice inschakelen niet inschakelt, wordt de standaardservice van Adobe Sign toegepast.

• De gebruikersgegevens worden opgeslagen, zodat u zich niet opnieuw hoeft te identificeren als u de service opnieuw inschakelt

Referenties wijzigen

Als u de referenties voor de configuratie moet wijzigen, klikt u op de knop Bewerken. De overlay Aanmelding tijdstempel configureren vraagt u om nieuwe referenties in te voeren.

4. Change Authentication

Referenties verwijderen

Als u referenties wilt verwijderen, klikt u op de knop Verwijderen.

U wordt gevraagd of u de referenties echt wilt verwijderen.

Klik op Ja en de referenties worden verwijderd uit het systeem.

5. Delete Credentials challenge

De configuratie testen

Als u de tijdstempelservice hebt geconfigureerd, klikt u op

6. Verify Stamp button

Er wordt een succesbericht weergegeven

7. Time Stamp Success

Controleer uw configuratie of neem contact op met de ondersteuning als er fouten optreden of als de tijdstempel op de overeenkomst niet correct is.