Formuliervelden toewijzen aan ontvangers


Veldtoewijzing

Wanneer u velden toevoegt aan uw overeenkomt, is het belangrijk dat u elk veld toewijst aan een ontvanger. Met de veldtoewijzing bepaalt u welke ontvanger een veld mag invullen. Door een veld aan een ontvanger toe te wijzen, vergrendelt u het veld voor alle andere ontvangers.

In velden die als Vereist zijn gemarkeerd, moet de ontvanger inhoud invoeren om zijn of haar deel van de overeenkomst te kunnen voltooien.

Velden die niet vereist zijn en door de ontvanger niet worden ingevuld, blijven vergrendeld voor andere ontvangers omdat ze aan een specifieke partij in de transactie zijn toegewezen.

Het is mogelijk om een veld aan iedereen toe te wijzen. In dat geval is het veld om de beurt beschikbaar voor de verschillende ontvangers tot iemand inhoud in het veld invoert.  Als een veld eenmaal inhoud bevat en de ontvanger zijn of haar deel van het proces voltooit, wordt de veldinhoud vergrendeld om te voorkomen dat volgende ontvangers het veld nog kunnen bewerken.

Het is ook mogelijk om een veld in te stellen als Vooraf invullen. In dat geval worden de velden op het moment van verzending van de overeenkomst beschikbaar gemaakt voor de afzender van de overeenkomst. Deze velden zijn alleen beschikbaar tijdens de fase van het vooraf invullen en kunnen niet beschikbaar worden gemaakt voor ontvangers.


Velden toewijzen aan ontvangers

Als u een veld voor een bepaalde ontvanger wilt definiëren, moet u de waarde voor Toegewezen aan voor het veld instellen wanneer u het document ontwerpt.

Een eenvoudige manier om dit te doen is door de ontvanger in het gedeelte ONTVANGERS rechts in het venster te selecteren voordat u velden plaatst.

Voor elk veld dat u vervolgens plaatst, wordt het veld Toegewezen aan standaard ingesteld op die geselecteerde ontvanger.

Er zijn twee visuele indicatoren die meer informatie over het eigendom van een veld bieden:

  • Wanneer u een ontvanger selecteert, worden alle aan deze ontvanger toegewezen velden geel weergegeven. De velden die niet aan de geselecteerde ontvanger zijn toegewezen, worden grijs weergegeven
  • Naast elke ontvanger in de lijst ONTVANGERS wordt een ander kleurblokje weergegeven. De kleuren van deze blokjes komen overeen met de kleuren in de rechterbovenhoek van elk veld

Plaats alle velden voor één ontvanger, selecteer vervolgens de volgende ontvanger die inhoud moet invoeren of ondertekenen en plaats de bijbehorende velden.  Doe dit voor elke ontvanger in de overeenkomst.

 

Als een veld is opgenomen in het document, kunt u de waarde voor Toegewezen aan wijzigen via het menu voor veldeigenschappen.

Dubbelklik op het veld om het eigenschappenmenu te openen (als u met de rechtermuisknop op een geselecteerd veld klikt, wordt er een klein menu met de optie Bewerken geopend).

U vindt het veld Toegewezen aan boven in het geopende eigenschappenmenu, direct onder de veldnaam.

Alle ontvangers worden opgenomen in de vervolgkeuzelijst.

De rolkiezer in de veldeigenschappen


Veldeigendom toewijzen in een bibliotheeksjabloon

Bij het maken of bewerken van een bibliotheeksjabloon zijn dezelfde opties beschikbaar.

Het enige verschil is dat er in plaats van een benoemde ontvanger een algemene tijdelijke aanduiding wordt weergegeven: Deelnemer 1, Deelnemer 2, enzovoort.

  • Deelnemer 1 krijgt als eerste toegang, Deelnemer 2 als tweede, enzovoort.
  • Vooraf in te vullen velden zijn exclusief voor de Afzender en zijn alleen beschikbaar om in te vullen op het moment dat de overeenkomst wordt verstuurd.
  • Velden van het type Iedereen staan open voor alle ontvangers totdat inhoud is toegevoegd. Op dat moment wordt het veld vergrendeld.
  • Deelname van iedereen geldt alleen voor Hyperlink-velden (niet iedereen kan hetzelfde veld invullen, maar iedereen moet wel op een koppeling kunnen klikken).

U kunt extra deelnemers toevoegen met de optie Nieuwe deelnemer toevoegen boven aan de lijst met ontvangers.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account