Het eigendom van een domein verifiëren

Als klant met Adobe-producten en -services voor ondernemingen moet u een domein claimen om gebruikersaccounts voor de onderneming in te stellen. Om het eigendom van het domein te bewijzen, moet de DNS-beheerder een TXT-record toevoegen met de token die is gegenereerd in de Adobe Admin Console.

Een DNS-record toevoegen aan de DNS-instellingen van uw domeinhost

1. Meld u aan bij uw domeinaccount bij uw domeinhost.

2. Zoek de pagina voor het bijwerken van de DNS-record van uw domein. Deze pagina kan DNS Management (DNS-beheer), Name Server Management (Naamserverbeheer) of Advanced Settings (Geavanceerde instellingen) heten.

3. Voeg de TXT-record toe met de waarde adobe-idp-site-verification=<token>, waarbij token het nummer is dat staat vermeld in de Admin Console.

Als uw token bijvoorbeeld 'asdfadgalfjsadr3232324sdfesf' is, is de TXT-record:

@ 3600 IN TXT "adobe-idp-site-verification=asdfadgalfjsadr3232324sdfesf"

Voeg de verificatierecord toe aan uw domeinhost. Ga hiervoor als volgt te werk:

• Selecteer TXT als recordtype.
    • Voer in het veld Name/Host/Alias @ in of laat het leeg.
    • Voer in het veld Time to Live (TTL) 3600 in of gebruik de standaardwaarde.
    • Plak de recordwaarde die u van de Adobe Admin Console hebt gekopieerd in het veld Value/Answer/Destination (Waarde/Antwoord/Doel).
    Opmerking:

De veldnamen voor uw domeinhost kunnen anders zijn.

4. Sla de record op.

Als u een waarschuwing ziet, negeert u deze. Als u TXT-records wijzigt of toevoegt, heeft dit geen nadelige gevolgen voor uw website of DNS-instellingen.

Opmerking:

Het label voor de TXT-record moet overeenkomen met het domein dat wordt geclaimd.

Nadat u de TXT-record hebt bijgewerkt, gaat u terug naar de Adobe Admin Console en valideert u het domein.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

Nadat u DNS-records hebt bijgewerkt, kan het 24 tot 72 uur duren voordat deze correct werken. Domeinhosts noemen deze wachttijd de 'propagatietijd' die nodig is om wijzigingen op internet door te voeren.

Als u probeert uw domein te valideren in de Adobe Admin Console en dit niet werkt, kunt u controleren of de TXT-record voor DNS is bijgewerkt en een waarde bevat die lijkt op: @3600 IN TXT "adobe-idp-site-verification=asdfadgalfjsadr3232324sdfesf"

U kunt elke DNS-zoekservice gebruiken om de realtime status te controleren. Voer uw domeinnaam bijvoorbeeld in G Suite Toolbox Dig in om DNS-records voor uw domein op te halen.

Hoewel de exacte instructies om de DNS-record bij te werken, worden aangeleverd door uw domeinhost, kunt u ook openbaar beschikbare instructies gebruiken. U kunt bijvoorbeeld controleren of de instructies voor uw domeinhost beschikbaar zijn op de Help-pagina's voor Uw domein verifiëren voor G Suite-apps. Nadat de TXT-record is bijgewerkt en geverifieerd, kunt u terugkeren naar de Adobe Admin Console om de configuratie te voltooien.