Veelgestelde vragen over Adobe Acrobat Sign

Veelgestelde vragen over Adobe Acrobat Sign

Ja.

E-handtekeningen zijn legaal in veel landen over de hele wereld. Raadpleeg onze pagina's over wereldwijde wetgeving inzake e-handtekeningen in het Adobe Trust Center voor meer informatie.

De volgende soorten elektronische handtekeningen en zegels zijn beschikbaar bij Adobe:

  • Basishandtekeningen - Een basishandtekening is de eenvoudigste vorm van een elektronische handtekening waarbij de ondertekenaar primair via een e-mailadres wordt geïdentificeerd. Dit type handtekening kan ook een aanvullende verificatie van de ondertekenaar bevatten, zoals een eenmalig wachtwoord (OTP) dat naar een mobiele telefoon wordt verzonden. Basishandtekeningen kunnen worden gemaakt door een naam in een handtekeningveld te typen, een afbeelding van een handgeschreven handtekening te gebruiken of door op een aanraakscherm te tekenen.
  • Geverifieerde handtekeningen - Een geverifieerde handtekening is een elektronische handtekening die wordt gemaakt nadat de identiteit van de ondertekenaar tijdens het ondertekeningsproces is geverifieerd of opnieuw is bevestigd door een vertrouwde derde partij. Geverifieerde handtekeningen kunnen een breed scala aan identificatie-ervaringen en betrouwbaarheidsniveaus (LoA) omvatten, maar ze vereisen allemaal dat de ondertekenaar contact opneemt met een identiteitsprovider (IdP) zoals een bank, overheid of andere identiteitsprovider. Geverifieerde handtekeningen worden ondersteund door een Identiteitsrapport ondertekenaar (SIR), dat details van de IdP bevat over de succesvolle identificatie van de ondertekenaar.
  • Digitale handtekeningen - Een digitale handtekening is een veiligere elektronische handtekening die wordt gegenereerd met behulp van een digitaal certificaat en cryptografisch aan het document wordt gebonden met behulp van een openbare sleutelinfrastructuur (PKI). Het digitale certificaat is uniek voor de ondertekenaar en verkregen van een vertrouwde derde partij zoals een vertrouwensdienstverlener (TSP) of certificeringsinstantie (CA) na verificatie van de identiteit van de ondertekenaar.
  • Cloudhandtekeningen - Een cloudhandtekening is een digitale handtekening waarbij het digitale certificaat van de ondertekenaar wordt beheerd door een vertrouwensdienstverlener (TSP) in de cloud. Cloudhandtekeningen zijn gebaseerd op de wereldwijde open standaard van het Cloud Signature Consortium (CSC). Anders dan de traditionele digitale handtekening die wordt toegepast met een fysieke smartcard of usb-token, kunnen met cloudondertekening gemakkelijk vertrouwde digitale handtekeningen rechtstreeks vanaf een mobiel apparaat of een webbrowser worden toegepast.
  • Elektronisch zegel - Een elektronisch zegel of e-zegel wordt door een juridische entiteit zoals een bedrijf of organisatie gebruikt om de oorsprong, authenticiteit en integriteit van documenten te certificeren. Elektronische zegels bieden sterk juridisch bewijs dat het document niet is gewijzigd en afkomstig is van de entiteit die door het digitale verzegelingscertificaat is geïdentificeerd.

Ga voor beveiligingsinformatie over Adobe Acrobat Sign en aanvullende informatie over hoe Adobe uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie beschermt, naar het Adobe Trust Center.

Voor informatie over de naleving van Acrobat Sign raadpleegt u de lijst Nalevingscertificeringen, normen en voorschriften van Adobe in het Adobe Trust Center.

Voor informatie over conformiteit met toegankelijkheid raadpleegt u de toegankelijkheidsrapporten voor Adobe-oplossingen die beschikbaar zijn in het Adobe Trust Center.

Voor digitale handtekeningen ondersteunt Acrobat Sign het volledige scala aan veilige apparaten voor het maken van handtekeningen, zoals USB-token, smartcards en digitale certificaten die worden gehost in de cloud. Daarnaast kunt u werken met de vertrouwde serviceprovider(TSP), certificeringsinstantie (CA) of tijdstempelautoriteit van uw keuze uit de Trusted Lists van de Europese Unie (EUTL) en de Adobe Approved Trust List (AATL).

Acrobat Sign-datacenters worden gehost door Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure in landen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar de pagina Acrobat Sign-datacenters.

Adobe Acrobat Sign Solutions worden gehost op 2 of 3 gelijktijdig actieve datacenters in een meerlagig redundantiemodel dat geautomatiseerde processen gebruikt om verkeer weg te leiden van toepassingsservers, databases of datacenters die een storing ondervinden. Bovendien worden in bepaalde regio's passieve datacenterconfiguraties onderhouden om noodherstel mogelijk te maken.Raadpleeg voor meer informatie de pagina Adobe Acrobat Sign Solutions-datacenters.

Wanneer ze worden gehost door Amazon Web Services (AWS), worden transactiegegevens, documenten en metadata van klanten veilig opgeslagen in Amazon Simple Storage Service (S3) en Elastic Block Store (EBS). Wanneer ze worden gehost door Microsoft Azure, worden transactiegegevens, documenten en metadata van klanten veilig opgeslagen in Azure Zone Redundant Storage (ZRS) en Azure Local Redundant Storage (LRS). Identificeer de primaire datacenterlocatie van uw bedrijf en bekijk de pagina Adobe Acrobat Sign Solutions-datacenters voor meer informatie.

Klanten van Acrobat Sign Solutions beheren alle persoonsgegevens die worden verzameld in verband met een ondertekend document. Om ervoor te zorgen dat alle ondertekenaars de mogelijkheid hebben om een volledig uitgevoerde overeenkomst te downloaden en op te slaan, kunnen klanten gegevensbeheer zodanig configureren dat voltooide overeenkomsten automatisch na 14 dagen uit Adobe Acrobat Sign Solutions worden verwijderd. Raadpleeg het Adobe Privacy Center voor meer informatie over het Adobe-beleid voor persoonsgegevens.

Dankzij de wereldwijde expertise van Adobe, onze strenge beveiligingspraktijken en een continue bewaking van het juridische landschap kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze voldoen aan de regelgeving van overheden en industriële instanties in de hele wereld. Hoewel dit onwaarschijnlijk is, kan Adobe in geval van een rechtszaak klanten helpen en de wettigheid van zijn elektronische handtekeningen verdedigen. Ter beoordeling van Adobe kan deze ondersteuning het volgende omvatten:

  • Informatie over de oplossing en/of toegang tot audittrails voor ondertekende documenten
  • Uitleg over Acrobat Sign, bijvoorbeeld conferenties
  • Beëdigde verklaringen van Adobe-experts bieden
  • Personeel beschikbaar stellen voor een PMK-verklaring (Person Most Knowledgeable, de meest deskundige persoon)  
Adobe-logo

Aanmelden bij je account