Lär dig hur du samlar in information om Illustrator avslutas på ett oväntat sätt.

Om Illustrator avslutades på ett oväntat sätt följer du stegen i det här dokumentet för att samla in information som kan hjälpa Adobe Support att lösa problemet.

I Windows

Gäller Illustrator CC oktober 2017 (version 22.0) och senare utgåvor

Problem

I vissa situationer kan du se följande felmeddelande efter att Illustrator kraschat:

capture

Stäng inte dialogrutan Crash Reporter som visas på skärmen. Gör så här:

Lämna en kraschrapport

1. Gör följande i dialogrutan för kraschrapporten för Adobe Illustrator:

• Skriv ned arbetsflödet du följde när Illustrator kraschade i formuläret Berätta mer.
    • Ange din e-postadress. Detta hjälper oss att snabbt hitta din inlämnade kraschlogg.
  2. Klicka på Skicka kraschrapport för att skicka kraschloggen till Adobe.

Samla in system.NFO-filen

1. Ange msinfo32 i körfönstret och klicka på OK för att öppna systeminformationsfönstret.

2. Välj Arkiv > Spara i systeminformationsfönstret.

3. Spara filen på skrivbordet i .NFO-format.

Obs!

Om Illustrator kraschar när du öppnar en viss fil överför du filen till en fildelningserver. Kopiera och klistra in länken för den överförda filen i ett textdokument och spara det på datorn.

Kombinera och dela

1. Skapa en zip-mapp med följande filer: Illustrator.NFO och textfilen.

2. Dela zip-mappen med hjälp av en fildelningswebbtjänst.

Obs!

Ange den e-postadress som du angav i kraschrapporten som skickades till Adobe.

På Mac OS

Problem

I vissa situationer kan du se följande felmeddelande efter att Illustrator kraschat:

Crash_KB_1

Stäng inte felmeddelandet som visas på skärmen. Gör så här:

Samla in de forcerade loggarna

1. Klicka på Visa detaljer i felmeddelandedialogrutan.

2. Kopiera den information som visas i problemrapporten i Adobe Illustrator CC-dialogrutan.

Crash_KB_2
  3. Starta Textredigering och klistra in den kopierade informationen.

4. Spara textfilen på skrivbordet.

5. Klicka på OK i problemrapporten för Adobe Illustrator CC-dialogrutan. Kraschrapportfönstret för Adobe visas på skärmen.

Crash_KB_3
  6. Gör följande i kraschrapportfönstret för Adobe Illustrator:

• Skriv ned arbetsflödet du följde när Illustrator kraschade i formuläret Berätta mer.
    • Om Illustrator kraschade när du öppnade en viss fil överför du filen till en fildelningwebbserver och delar länken med hjälp av formuläret Berätta mer.
    • Välj att låta Adobe föreslå en lösning.
    • Ange din e-postadress.
    • Avmarkera Skicka alltid kraschrapporter automatiskt till Adobe.
  7. Klicka på Skicka rapport för att skicka kraschloggen till Adobe.

Obs!

Om kraschrapportfönstret för Adobe inte visas på skärmen hoppar du över du steg 6 och 7.

Samla in loggfilerna

1. Välj Program > Verktyg > Terminal.

2. Skriv sudo sysdiagnose i terminalfönstret.

3. Ange lösenordet och tryck på Retur.

4. Tryck på Retur igen. Efter att processen har avslutats sparas loggfilerna i den tillfälliga mappen och mappsökvägen öppnas automatiskt.

5. Flytta sysdiagnose_...tar.gz till skrivbordet.

Kombinera och dela

1. Skapa en .zip-mapp med följande filer: textfilen för kraschloggen och.gz-filen för loggfiler.

2. Dela .zip-mappen med hjälp av en fildelningserver.