Varningen ”inte tillräckligt med minne” visas när du kopierar en teckning (endast Mac OS)

När du kopierar bilder visas varningsmeddelandet ”inte tillräckligt med minne”. När du klickar på OK kraschar Illustrator.

En konflikt med ett urklippsverktyg är orsaken till problemet. Urklippverktygen innehåller (men är inte begränsade till) Pastebox, Alfred, tangentbordsmaestro, urklippsmenyn, kopierad och andra urklippsprogram.

Lösning: Stäng av urklippsverktyg

Om du planerar att kopiera grafik som en del av ditt Illustrator arbetsflöde:

1. Stäng av alla urklippsverktyg.
  2. Starta om illustrator och fortsätt.