Metadata är standardiserad information om en fil, bland annat författarnamn, upplösning, färgrymd, copyright och nyckelord som används i den.

Filinformationen som finns på panelen Dokumentinfo omfattar allmän filinformation och objektegenskaper, grafikformatens namn och antal, egna färger, övertoningar, teckensnitt och monterade bilder.

Standarden XMP

Arbeta med metadata i Adobe Bridge och Adobe Creative Suite-komponenter

Panelen Dokumentinfo - översikt

Du använder panelen Dokumentinfo om du vill visa en lista med allmän filinformation och objektegenskaper, grafikformatens namn och antal, egna färger, mönster, övertoningar, teckensnitt och monterade bilder. Du visar panelen genom att välja Fönster > Dokumentinfo.

• Om du vill visa annan typ av information markerar du ett alternativ på panelmenyn: Dokument, Objekt, Grafikformat, Penslar, Dekorfärgsobjekt, Mönsterobjekt, Övertoningsobjekt, Teckensnitt, Länkade bilder, Inbäddade bilder och Teckensnittsinfo.

• Om du vill visa information om bara det markerade objektet väljer du Endast markering på panelmenyn. Om det här alternativet inte är markerat visas information om hela dokumentet.

• Klicka på Spara på panelmenyn om du vill spara en kopia av filinformationen som en textfil. Ange ett namn och en plats och klicka sedan på Spara.

• Om du vill visa ritytans dimensioner klickar du på verktyget Rityta, väljer Dokument på panelmenyn och klickar sedan för att markera den rityta som du vill visa.