Rätta till problem med att Illustrator kraschar

Kraschar eller hänger sig Illustrator när programmet startar? Vi hjälper dig gärna.

Åtgärda vanliga kraschproblem i sju enkla steg

1. Kolla om kraschen beror på ett känt produktproblem eller ett kompatibilitetsproblem med operativsystemet.
  2. Kolla att datorn uppfyller de lägsta systemkraven.
  3. Skaffa den senaste versionen av Illustrator för förbättrad produktstabilitet.
  4. Starta om datorn.
  5. Säkerhetskopiera och återställ sedan programpreferenserna.
  6. Se om det är problem med gamla GPU-drivrutiner i SystemkompatibilitetsrapportenUppdatera GPU-drivrutinerna nu om du inte har gjort det än.
  7. Utför en ren ominstallation av Illustrator med hjälp av Creative Cloud-rensningsverktyget.

Testa dessa lösningar om Illustrator ändå kraschar

Problemkategori

Lösning

Problem med Adobe-kontot

Kolla lösningar på vanliga inloggningsproblem eller förläng medlemskapet.

Problem med drivrutiner till pekplattor

Kolla och uppdatera drivrutinerna för skrivplattor från Wacom, Intuos eller någon annan surfplatta för frihandsteckning som du använder.

Problem med att öppna eller spara filer

Kolla och rätta till filproblem som rör otillräckligt mycket minne, filbehörighetsproblem, enhetsproblem eller korrupta filer.

[Windows] Fel på vcruntime140_1.dll

Kontrollera och åtgärda DLL-problem.

Problem med teckensnitt

Kolla och rätta till problem med skadade teckensnitt.

Problem med saknade plugin-program

Minnesproblem

Medieproblem

Kolla och rätta till problem med flyttbara enheter och skrivarproblem.