Fel inträffar i Illustrator när du använder en Wacom-platta

Något av följande problem kan inträffa när du använder en Wacom-platta i Illustrator:

• Illustrator kraschar under eller efter start. Det gäller i synnerhet när du använder en indataenhet (t.ex. en mus, penna, surfplatta osv.). Programmet kraschar då omedelbart.
  • När du använder en Wacom-platta med en stylus som stöder tryckkänslighet fungerar inte tryckkänsligheten korrekt.
  • Illustratorn svarar inte när du använder en Wacom-stylus.
  • När du använder Wacom Cintiq kan du få problem när du arbetar med Illustrator-dokument. Till exempel försvinner markören när Wacom Cintiq blir den sekundära bildskärmen.

Lösningar

Det här felet inträffar på grund av att det finns inaktuella Wacom-enhetsdrivrutiner på datorn. Du löser problemet genom att uppdatera drivrutinerna eller avinstallera äldre drivrutiner som inte används. Det här problemet kan uppstå om du för närvarande inte har någon Wacom-enhet som är ansluten till datorn.

Lösning 1: Uppdatera Wacom-enhetsdrivrutiner

1. Avinstallera dina aktuella Wacom-enhetsdrivrutiner. Se Wacoms produktdokumentation med information om hur du avinstallerar enhetsdrivrutinerna.

2. Ta bort filen WacomMultiTouch.framework om den finns på datorn (rekommenderas för Mac-användare). Gör så här för att söka efter filen och ta bort den:

1. Öppna ett nytt Finder-fönster, klicka på Gå > Gå till mapp > skriv /Bibliotek/Frameworks > och klicka på Gå.
    2. Sök efter en fil med namnet WacomMultiTouch.framework i den senast öppnade mappen. Om filen finns där, tar du bort den.
  3. Gå till Wacoms webbplats för support och installera de senaste Wacom-enhetsdrivrutinerna på datorn på nytt.

Lösning 2: Avinstallera Wacom-enhetsdrivrutiner

• Om du inte använder en Wacom-enhet, avinstallerar du drivrutinerna som hör till enheten. Starta sedan Illustrator.