De nu volgende technische meldingen bij de release van Adobe Sign zijn zodanig gerangschikt dat de opmerkingen bij de nieuwste release bovenaan staan, steeds gevolgd door opmerkingen bij de oudere versies.

[Belangrijk] Beveiligingsbericht voor de Adobe Sign voor Salesforce-integratie

Eerst gerapporteerd: december 2018 Actueel

Betroffen versies: alle versies vóór 20.9

Adobe Sign voor Salesforce-klanten die een Salesforce-site gebruiken, dienen actie te ondernemen. Het Salesforce-beveiligingsteam heeft onlangs een zwakke plek gemeld. Er zijn geen gevolgen gerapporteerd voor Adobe Sign-klanten, maar u dient actie te ondernemen.

Alle informatie over de vereiste actie staat op deze pagina, evenals informatie over hoe u kunt bepalen of u een Salesforce-site gebruikt.

[Nieuw] Adobe Sign voor Salesforce-update v20.11
(incrementele patch)

Eerst gerapporteerd: januari 2019 Actueel

Er is een nieuwe patch voor Adobe Sign voor Salesforce beschikbaar op AppExchange

Deze patch bevat enkele verbeteringen en correcties voor de Edge- en Internet Explorer-browsers.

De volledige lijst wordt vermeld in de Opmerkingen bij de release.

[Nieuw] Nieuwe W-4-sjabloon beschikbaar

Eerst gerapporteerd: januari 2019 Actueel

Het nieuwe IRS W-4 (2019)-formulier wordt in de tweede helft van januari 2019 toegevoegd aan de Adobe Sign-bibliotheek.

Het formulier krijgt de naam W-4 2019 (Employee's Withholding Allowance Certificate)

VEREISTE ACTIE

De nieuwe W-4-formuliersjabloon heeft een nieuwe libraryDocumentId. Als u de libraryDocumentId van de bestaande sjabloon gebruikt in uw toepassingen, dient u deze bij te werken.

De versie van 2018 wordt in mei 2019 uit het systeem verwijderd.

Eventuele toepassingen/API's die het verouderde formulier (versie 2018/) gebruiken, moeten vóór 1 mei worden bijgewerkt om onderbrekingen in de dienstverlening te voorkomen.

De libraryDocumentId zoeken in een API-account:

1    Meld u aan als accountbeheerder

2    Klik op het tabblad Account > Adobe Sign-API > API-informatie op de koppeling Documentatie REST API-methodes

3    Klik in de sectie GET /libraryDocuments op de knop OAUTH ACCESS-TOKEN

a. Schakel het bereik library_read:self in

4    Klik op de knop Probeer het uit!

5    Zoek in de hoofdtekst van de reactie naar de nieuwe formuliersjabloon W-4 2019 (Employee's Withholding Allowance Certificate) (niet ver. 2018) om de waarde van de libraryDocumentId weer te geven.

Klanten die het belastingformulier liever in hun accountbibliotheek willen beheren, kunnen hier een volledig gecodeerde PDF downloaden.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

Nieuwe W-9-sjabloon beschikbaar

Eerst gerapporteerd: december 2018 Actueel

Het nieuwe IRS W-9-formulier is onder de titel W-9 (Request for Taxpayer Identification Number) ver. 10/18 toegevoegd aan de Adobe Sign-bibliotheek

VEREISTE ACTIE

De nieuwe W-9-formuliersjabloon heeft een nieuwe libraryDocumentId. Als u de libraryDocumentId van de bestaande sjabloon gebruikt in uw toepassingen, dient u deze bij te werken.

De versie van 2017 moet in april 2019 uit het systeem zijn verwijderd.

Eventuele toepassingen/API's die het verouderde formulier (versie 11/17) gebruiken, dienen vóór 1 april te worden bijgewerkt om onderbrekingen in de dienstverlening te voorkomen.

De libraryDocumentId zoeken in een API-account:

1    Meld u aan als accountbeheerder

2    Klik op het tabblad Account > Adobe Sign-API > API-informatie op de koppeling Documentatie REST API-methodes

3    Klik in de sectie GET /libraryDocuments op de knop OAUTH ACCESS-TOKEN

a. Schakel het bereik library_read:self in

4    Klik op de knop Probeer het uit!

5    Zoek in de hoofdtekst naar de nieuwe formuliersjabloon W-9 (Request for Taxpayer Identification Number) ver. 10/18 (niet ver. 11/17) om de waarde van de libraryDocumentId weer te geven.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

find_librarydocid-w9oct2018

Klanten die het belastingformulier liever in hun accountbibliotheek willen beheren, kunnen hier een volledig gecodeerde PDF downloaden.

Upgrade voor Adobe Sign voor Salesforce-integratie v18.x

Eerst gerapporteerd: december 2018 Actueel

Het wordt alle klanten aangeraden vóór 1 maart 2019 een upgrade naar de laatste versie van Adobe Sign voor Salesforce uit te voeren.

Opnieuw verifiëren bij uw account voor automatische statusupdates van Adobe Sign werkt na maart 2019 niet langer als u met v18 of lager werkt.

Als u versie 18 of eerder gebruikt, MOET u een upgrade uitvoeren om ondersteuning te blijven ontvangen.

Adobe raadt klanten aan altijd te upgraden naar de nieuwste versie van Adobe Sign voor Salesforce, omdat deze versie de meest recente beveiligingspatches bevat en er voor 'verouderde' versies een datum is waarop de ondersteuning wordt beëindigd.

Update van Salesforce-instantie

Eerst gerapporteerd: december 2018 Actueel

Salesforce voert upgrades van de infrastructuur uit die tot gevolg kunnen hebben dat de naam van uw Salesforce-exemplaar wordt gewijzigd. Als dit gebeurt, dient u uw instellingen voor automatische updates te vernieuwen. Ga daarvoor naar de pagina Adobe Sign-beheer en selecteer Automatische statusupdates inschakelen.

enable_automaticstatusupdates

Waar kan ik meer informatie vinden?

Neem voor meer informatie contact op met de ondersteuning via de Adobe Sign-toepassing. U kunt uw ondersteuningsopties tonen door u eerst aan te melden bij Adobe Sign (https://secure.echosign.com/public/login) en vervolgens '?' rechtsboven in het scherm te selecteren. U kunt ook contact opnemen met uw Customer Success-manager.

Invullen en ondertekenen is de standaardmethode voor de ondertekening van alles dat u hebt ontvangen

Eerst gerapporteerd: december 2018 Actueel

Vanaf december 2018 is de functie Invullen en ondertekenen de standaardoptie voor het ondertekenen van documenten die u van buiten de Adobe Sign-service hebt ontvangen.

Invullen en ondertekenen is een gratis functie voor het invullen en ondertekenen van formulieren in de wetenschap dat u kunt vertrouwen op de beveiliging van elektronische handtekeningen van Adobe Sign.

Onze klassieke Alleen ik onderteken-functie blijft beschikbaar via een schakeloptie voor klanten met het abonnement voor ondernemingen, maar zal uiteindelijk worden vervangen door de vereenvoudigde functie Invullen en ondertekenen.

nav_to_settings

Nieuwe release: de Adobe Sign-productrelease van december 2018

Eerst gerapporteerd: november 2018 Actueel

De productupdate van december 2018 is volgens planning beschikbaar met een aantal verbeterde functies.

Bekijk de bijgewerkte inhoud in de opmerkingen bij de release.

Ondersteuning voor de Adobe Sign voor Salesforce-integratie v18.x en lager wordt op 1 maart 2019 beëindigd.

Eerst gerapporteerd: november 2018 Actueel

Product- en beveiligingsupdates en technische ondersteuning voor Adobe Sign voor Salesforce v18 worden met ingang van 1 maart 2019 beëindigd.

VEREISTE ACTIE

Voer een upgrade uit naar de nieuwste versie van onze integratie met Salesforce voor de nieuwste functies, beveiligingsupdates en technische ondersteuning.

Download de upgradegids ›

Downloaden via AppExchange ›

Adobe Sign voor "Workplace by Facebook"

Eerst gerapporteerd: november 2018 Actueel

De release van Adobe Sign voor "Workplace by Facebook" staat gepland voor begin 2019. Met deze integratie kunnen gebruikers documenten voor handtekening verzenden, de status van alle overeenkomsten controleren, en Sign-notificaties in Workplace Chat ontvangen.

Voor meer informatie:

Geplande wijzigingen in de interface van de toepassing

Eerst gerapporteerd: juli 2018 Actueel

Aangepaste workflow voor verzenden – In de release van juni 2018 is een meer consistente ervaring met de pagina Verzenden voor gebruikers van aangepaste workflows geïntroduceerd.  Deze nieuwe ervaring is momenteel optioneel zodat er tijd is om de documentatie voor en training van eindgebruikers aan te passen.

Deze optie wordt in de volgende versies geleidelijk geëlimineerd.

Vereiste actie

Schakel de nieuwe ervaring in (kies Account > Accountinstellingen > Verzendinstellingen > Aangepaste workflow voor verzenden in het menu Beheer).

custom_workflow_designercontrols-aug

Beveiligingsbericht: Adobe Sign beëindigt de steun voor oudere API-verificatiemodellen in augustus 2019

Eerst gerapporteerd: augustus 2018 Actueel

Adobe streeft naar een veilige en beveiligde productervaring voor haar klanten door de nieuwste standaardbeveiligingsprotocollen in de branche aan te houden. Als onderdeel van dit proces wordt vanaf augustus 2019 in Adobe Sign niet langer ondersteuning geboden voor API-verificatiemodellen waarin de gebruikersnaam en het wachtwoord in de API-aanroep kunnen worden verzonden.

GEVOLGEN

Klanten die momenteel gebruikmaken van het oudere verificatiemodel dienen over te stappen op de nieuwe op OAuth gebaseerde verificatie.

VEREISTE ACTIE

• Klanten die een integratie gebruiken, dienen een update uit te voeren naar de nieuwste versie. Raadpleeg de referentiehandleidingen voor alle informatie over door Adobe ontwikkelde partnerintegraties.
  • Klanten die hun eigen aangepaste integratie hebben gemaakt met Adobe Sign dienen de instellingen bij te werken naar de nieuwste op OAuth gebaseerde verificatie. Raadpleeg deze Migratiegids voor meer informatie.
  • Mobiele gebruikers dienen een upgrade uit te voeren naar de nieuwste versie van de Adobe Sign-app voor iOS en Android.

Geplande buitengebruikstelling van de SOAP-API in juni 2020

Eerst gerapporteerd: juni 2018 Actueel

De release van versie 6 van de REST-API biedt de beste programmeerervaring voor Adobe Sign-ontwikkelaars. De SOAP-API is verouderd en wordt na juni 2020 niet meer ondersteund.  De REST-API-interface geniet nu de voorkeur bij integratoren en ontwikkelaars van toepassingen, en alle toekomstige ontwikkelingen dienen gebruik te maken van deze API.

Het onderstaande referentiemateriaal kan u helpen bij het doorvoeren van deze overgang:

VEREISTE ACTIE

Als u een integratie of een toepassing op basis van de SOAP-API hebt ontwikkeld voor de Adobe Sign-service, moet u deze vóór juni 2020 herschrijven met gebruik van de REST-API versie 6 of hoger.  Om een vloeiende overgang naar de nieuwste API te waarborgen zullen we in de volgende kwartalen direct communiceren met ontwikkelaars van toepassingen en integraties.

Extra bronnen

Eerdere notificaties

Integratie: de Adobe Sign voor Salesforce-integratie v16 en v17 worden sinds 15 november 2018 niet meer ondersteund.

Eerst gerapporteerd: april 2018 Verwijderd uit de huidige lijst: januari 2019

Product- en beveiligingsupdates en technische ondersteuning voor Adobe Sign voor Salesforce v16 en v17 zijn op 15 november 2018 beëindigd.

VEREISTE ACTIE

Voer een upgrade uit naar de nieuwste versie van onze integratie met Salesforce voor de nieuwste functies, beveiligingsupdates en technische ondersteuning.

Download de upgradegids ›

Integratie: Adobe Sign voor Dynamics v5 wordt niet meer ondersteund.

Eerst gerapporteerd: juli 2018 Verwijderd uit de huidige lijst: januari 2019

Adobe Sign voor Dynamics v5 wordt niet langer ondersteund.  Adobe Sign voor Dynamics 365 CRM  v7 is in juni uitgebracht.

Klanten die gebruikmaken van Dynamics onPrem en Online 365 en die nog niet hebben bijgewerkt naar de meest recente versie, dienen dat nu te doen. Deze versie kan worden gedownload van de Microsoft AppSource van Adobe Sign.

Adobe Sign-interface standaard in modus Volledig scherm

Eerst gerapporteerd: juni 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

Met ingang van de Adobe Sign-release van maart wordt de gebruikerservaring van Adobe Sign aangepast aan de breedte van de browser, deze flexibiliteit verbetert de ervaring op kleine apparaten en de leeservaring op desktops.

Dit is ingeschakeld voor bepaalde Enterprise-accounts en voor alle individuele accounts en Team-accounts.

In juli is dit de standaardconfiguratie geworden.  Gebruikers zien dat de webinterface zich aan de breedte van de pagina aanpast en dat onderdelen worden gestapeld in plaats van te worden verkleind zodat ze op het smalle venster passen.

Vereiste actie

U hoeft geen actie te ondernemen om deze nieuwe functie te benutten, maar accountbeheerders kunnen deze uitschakelen door te navigeren naar Account > Globale instellingen > Adobe Sign-paginapresentatie en het selectievakje uit te schakelen.

In de release van september is de optie om deze functie uit te schakelen, uit de toepassing verwijderd en wordt de flexibelere gebruikerservaring de standaard.

Nieuwe release: Adobe Sign van september 2018

Eerst gerapporteerd: augustus 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

De Adobe Sign-productrelease van september 2018 staat gepland voor begin september.

De productrelease biedt nieuwe functies en verbeteringen voor beheerders en eindgebruikers. Deze release zal naar verwachting geen gevolgen hebben voor de service.

Adobe Sign bied nu ondersteuning voor Aadhaar E-KYC API v2.1

Eerst gerapporteerd: augustus 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

De Aadhaar-ondertekeningsworkflow in Adobe Sign maakt nu gebruik van de nieuwste E-KYC (electronic know your customer) API-specificaties. Dit was nodig om te voldoen aan de nieuwe regelgeving die v2.1 verplicht stelt. Ondertekenaars kunnen overeenkomsten nu ondertekenen met hun virtuele id (VID). In deze update is tevens de ervaring van de ondertekenaar verbeterd en zijn eerder vermelde problemen met Internet Explorer 11 opgelost.

Adobe Sign nu gecertificeerd voor FedRAMP Tailored

Eerst gerapporteerd: mei 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

Adobe Sign is nu geautoriseerd door de GSA (Government Services Administration van de VS) en voldoet aan de vereisten van het Federal Risk Authorization Management-programma (FedRAMP) Tailored. Adobe Sign kan nu worden verkocht en gebruikt door de Federale overheid van de VS.

Dit certificaat betekent dat Adobe Sign door de GSA-beveiligingsadviseur is gecontroleerd en goedgekeurd voor gebruik op Li-SaaS In Process-niveau.  Om deze status als gecertificeerde cloudserviceprovider voor de overheid te behouden, zal Adobe Sign continu worden gecontroleerd en bewaakt.

Meer informatie over FedRAMP vind u op https://www.fedramp.gov/

Adobe Sign is erop gericht om de regelgeving op het gebied van dataprivacy te promoten

Eerst gerapporteerd: mei 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

Adobe Sign zal voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie.

Deze privacywet heeft betrekking op alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen van individuele burgers van de EU.  Adobe Sign houdt zich aan de regel om de minimale hoeveelheid gegevens te verzamelen die nodig is voor zakendoen tijdens het ondertekeningsproces.

Alle deelnemers van Adobe Sign hebben toegang tot hun persoonsgegevens en kunnen deze wijzigen via hun gebruikersprofiel en door de overeenkomsten te controleren die ze hebben ondertekend.

Adobe Sign-klanten die contact onderhouden met consumenten, kunnen informatie aan hun klanten verstrekken over welke informatie is verzameld, en die informatie verwijderen conform hun bedrijfsprocessen. U kunt hier meer lezen over de nieuwe AVG-functies van Adobe Sign.

De regels en bepalingen van Adobe waarmee uw privacy wordt beschermd door het ontwerp van al onze producten zijn hier beschikbaar: https://www.adobe.com/nl/privacy.html.

Adobe laat overeenkomsten die ouder zijn dan 1 jaar en nog steeds niet zijn ondertekend automatisch verlopen

Eerst gerapporteerd: februari 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

Vanaf oktober 2018 is Adobe Sign gestart met het laten verlopen van overeenkomsten die ouder zijn dan 1 jaar en nog steeds de status Wachten op handtekening hebben.

Er worden geen kennisgevingen verzonden naar de deelnemers van deze overeenkomsten, maar deze kennisgevingen zijn te zien op de pagina Beheren in de lijst Geannuleerd/geweigerd.

VEREISTE ACTIE

Klanten kunnen hun oudere overeenkomsten bekijken op de pagina Beheren of door een rapport te maken van overeenkomsten die ouder zijn dan 1 jaar en dit rapport te downloaden.  Gebruik in beide gevallen het filter Verzonden voor ondertekening.

Deze nieuwe regel is alleen van toepassing op overeenkomsten die nog niet zijn beëindigd.

Overeenkomsten die zijn voltooid, geannuleerd of afgewezen worden hierdoor niet beïnvloed.

Integratie: Adobe Sign voor Salesforce v20 uitgebracht in juli 2018

Eerst gerapporteerd: juni 2018 Verwijderd uit huidige lijst: oktober 2018

De zomerrelease 2018 van Adobe Sign voor Salesforce (voorheen ook wel de "voorjaarsrelease" genoemd) is uitgebracht op 17 juli 2018.

De zomerrelease biedt nieuwe functies en verbeteringen voor beheerders en eindgebruikers. De update zal beschikbaar zijn in de Salesforce AppExchange van Adobe Sign.

Lees hier de opmerkingen bij de release.

Onveilig verkeer wordt geblokkeerd

Eerst gerapporteerd: juni 2018 Verwijderd uit huidige lijst: augustus 2018

Sinds 20 juni 2018 worden verschillende categorieën onveilig netwerkverkeer niet meer ondersteund voor Adobe Sign. Dit is nodig om te voldoen aan de specifieke vereisten voor PCI-naleving.

Binnenkomend netwerkverkeer, ofwel verbindingen die een client tot stand brengt met onze servers.

Niet-gecodeerde verbindingen naar onze API's worden niet langer ondersteund, hiermee bedoelen we verzoeken die gebruikmaken van "http:" in plaats van "https:".

Nadat deze wijziging is doorgevoerd, mislukken pogingen van klant- en partnertoepassingen om niet-gecodeerde verbindingen tot stand te brengen.

• Het foutgedrag varieert per toepassing.

Uitgaand netwerkverkeer, ofwel verbindingen van onze servers terug naar door de klant opgegeven servers.

Er zijn twee categorieën:

• Uploadcallbacks voor documentuploads (hier beschreven voor onze REST-API, maar ook van toepassing op de verouderde SOAP-API)
  • Statuscallbacks om de klant op de hoogte te stellen van een wijziging in de overeenkomststatus (hier beschreven voor onze REST-API, maar ook van toepassing op de verouderde SOAP-API)

Voor beide categorieën callbacks wordt het volgende niet langer ondersteund:

• Niet gecodeerde verbindingen (die URL's met "http:" gebruiken in plaats van met "https:")
  • Verbindingen naar servers die geen ondersteuning bieden voor TLSv1.2 (met andere woorden TLSv1.0 en TLSv1.1 worden niet meer ondersteund)
  • Verbindingen naar servers die ongeldige certificaten hebben. Dit omvat certificaten die automatisch zijn ondertekend of die zijn verlopen, evenals gevallen waarin een URL een IP-adres gebruikt in plaats van een hostnaam.

Lees de veelgestelde vragen ›

Nieuwe release: Adobe Sign van juni 2018

Eerst gerapporteerd: mei 2018 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2018

De Adobe Sign-productrelease van juni 2018 is uitgebracht op 11 juni.

De productrelease van juni 2018 bevat nieuwe en verbeterde functies voor beheerders en eindgebruikers. U kunt de opmerkingen bij de release hier vinden.

Nieuw SSL-certificaat

Eerst gerapporteerd: april 2018 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2018

Met ingang van 2 mei 2018 wordt voor Adobe Sign een nieuw SSL-certificaat gebruikt. Er zijn geen wijzigingen in de openbare sleutel, de onderliggende cryptografische protocollen of het schema. Neem contact op met de klantenondersteuning als u vragen hebt.

VEREISTE ACTIE

U hoeft niets te doen als u aangepaste integraties met Adobe Sign hebt samengesteld met gebruik van de SOAP- of REST-API's en als een of meerdere van deze integraties de bestaande openbare sleutel hebben 'gepind'.

Als u het certificaat met een andere methode pint of op een whitelist plaatst, vindt u de nieuwe Adobe Sign-certificaten in de systeemvereisten voor Adobe Sign. Het nieuwe SSL-certificaat werd van kracht op 2 mei 2018.

Belangrijke wijzigingen in IP-adresbereiken

Eerst gerapporteerd: april 2018 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2018

Als de IP-adressen voor Adobe Sign in uw bestaande netwerk- of firewallconfiguratie expliciet zijn opgenomen in een whitelist, kunt u de instellingen van de netwerkconfiguratie bijwerken en de nieuwe IP-adressen hierin opnemen. Zo blijft u toegang houden tot de service.

De meeste bestaande IP-adressen blijven gewoon in gebruik en u dient deze niet uit uw netwerkconfiguratie te verwijderen.

Bekijk de volledige lijst met IP-adresbereiken in de systeemvereisten ›

VEREISTE ACTIE

Als u IP-adressen van Adobe Sign hebt opgenomen in een whitelist voor uw API-callbacks of firewall, moet u de extra IP-adressen opnemen in een whitelist voor uw API-callbacks. Indien van toepassing, moet u derden die de routing van uw callbacks verzorgen, hiervan op de hoogte stellen.

Als u de Adobe Sign voor Salesforce-integratie gebruikt, moeten beheerders de extra IP-adresbereiken opnemen in een whitelist voor hun Salesforce.com-account (inclusief Sites).

TOEVOEGEN:

• 40.67.155.147/32
  • 40.67.154.249/32
  • 40.67.155.185/32
  • 40.67.155.112/32

Als u de IP-bereiken voor uitgaande e-mailrelais op een whitelist plaatst, voeg dan het volgende toe:

• 40.67.157.141/32
  • 40.67.154.24/32
  • 40.67.158.131/32

Integratie: Adobe Sign voor Dynamics v7-release

Eerst gerapporteerd: juni 2018 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2018

De zomerrelease van 2018 (v7) van Adobe Sign voor Dynamics 365 CRM staat gepland voor half juni.

Deze release is verder geïntegreerd met Microsoft Dynamics 365 CRM, heeft een vernieuwde interface voor snelle navigatie en voegt contactinformatie van klanten uit LinkedIn toe, zodat u altijd kunt u 'zien' aan wie u bestanden verstuurt.  Bovendien kunnen klanten hun Adobe Sign-processen nu volledig automatiseren door Adobe Sign rechtstreeks in Microsoft Dynamics 365 CRM-workflows in te sluiten.

De update is beschikbaar in de Microsoft AppSource van Adobe Sign.  Deze release zal naar verwachting geen gevolgen hebben voor de service.

Integratie: Klanten van Adobe Sign voor Salesforce v19.x dienen actie te ondernemen

Eerst gerapporteerd: juni 2018 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2018

Als u Adobe Sign voor Salesforce-versie 19.x uitvoert, moet u een upgrade uitvoeren naar versie 19.5.2 vóór 1 of 8 juni 2018, afhankelijk van uw Salesforce.com-organisatie. De Salesforce-release voor de zomer van 2018 wordt in juni progressief geïmplementeerd door Salesforce, bevat wijzigingen die de compatibiliteit met oudere versies van de Adobe Sign voor Salesforce-integratie beïnvloeden en heeft gevolgen voor het kunnen verzenden van bepaalde overeenkomsten.

Vanaf 1 juni 2018 kunnen klanten die Adobe Sign voor Salesforce-versie 19.x gebruiken en een upgrade hebben uitgevoerd naar de Salesforce-release van de zomer van 2018 geen ontvangers toevoegen en overeenkomsten verzenden op de Lightning-versie van de pagina Verzenden*.

VEREISTE ACTIE

Als u v19.x uitvoert, moet u een upgrade uitvoeren naar Adobe Sign voor Salesforce v 19.5.2 voordat Salesforce een upgrade voor uw organisatie uitvoert naar de Salesforce-release van de zomer van 2018:

• Ga naar de AppExchange, klik op Nu bijwerken en volg de instructies.

Als u hulp nodig hebt met de upgrade, raadpleegt u onze Upgradegids voor Adobe Sign voor Salesforce (v19).

Nieuw SSL-certificaat

Eerst gerapporteerd: april 2018 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2018

Met ingang van 2 mei 2018 wordt voor Adobe Sign een nieuw SSL-certificaat gebruikt. Er zijn geen wijzigingen in de openbare sleutel, de onderliggende cryptografische protocollen of het schema. Neem contact op met de klantenondersteuning als u vragen hebt.

VEREISTE ACTIE

U hoeft niets te doen als u aangepaste integraties met Adobe Sign hebt samengesteld met gebruik van de SOAP- of REST-API's en als een of meerdere van dezeintegratiesde bestaande openbare sleutel heeft 'gepind'.

Als u het certificaat met een andere methode pint of op een whitelist plaatst, vindt u de nieuwe Adobe Sign-certificaten in de systeemvereisten voor Adobe Sign. Het nieuwe SSL-certificaat werd van kracht op 2 mei 2018.

De Adobe Sign-release van maart is voltooid

Eerst gerapporteerd: januari 2018 Verwijderd uit huidige lijst: mei 2018

De Adobe Sign-productrelease van maart 2018 is 15 maart 2018 om0:00 uurPST voltooid.

Lees de volledige opmerkingen bij de release voor meer informatie.

Opmerkingen bij de release ›

SAP-succesfactoren worden vrijgegeven in april.

De 2017-versie van het W-4 US belastingsformulier is verwijderd op 17-4-2018

Eerst gerapporteerd: april 2018 Verwijderd uit huidige lijst: mei 2018

De 2017-versie van de sjabloon voor het Amerikaanse W-4-belastingformulier wordt op 17 april 2018 uit de Adobe Sign-bibliotheek verwijderd.

Klanten die het W-4-formulier uit de Adobe Sign-bibliotheek gebruiken via een API dienen hun document-id bij te werken naar de versie van 2018. (Zie verderop.)

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

De 2018-versie van het Amerikaanse W-4-belastingformulier is beschikbaar

Eerst gerapporteerd: maart 2018 Verwijderd uit huidige lijst: mei 2018

Op 13-3-2018 is een nieuwe sjabloon voor het IRS-formulier W-4 toegevoegd aan Adobe Sign. Het heet W-4 2018 (Employee’s Withholding Allowance Certificate)

VEREISTE ACTIE

De nieuwe W-4-formuliersjabloon heeft een nieuwelibraryDocumentId. Als u delibraryDocumentIdvan de bestaande sjabloon gebruikt in uw toepassingen, moet u deze bijwerken.

U achterhaalt als volgt delibraryDocumentIdin een API-account:

1    Meld u aan als accountbeheerder

2    Klik op het tabblad Account > Adobe Sign-API > API-informatie > op de koppeling Documentatie REST API-methodes

3    Klik in de sectie GET /libraryDocuments op de knop OAUTH ACCESS-TOKEN

a. Schakel het bereik library_read:self in

4    Klik op de knop Probeer het uit!

5    Zoek in de reactie naar de nieuwe sjabloon voor het formulier W-4 (niet de 2017-versie) om de waarde van libraryDocumentId te zien.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

find_librarydocid-March1

5    Zoek in de reactie naar de nieuwe sjabloon voor het formulier W-4 (niet de 2017-versie) om de waarde van libraryDocumentId te zien.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

Beveiligingsmelding: ondersteuning voor TLS 1.0 en 1.1 wordt per 9 april 2018 beëindigd

Eerst gerapporteerd: januari 2017 Verwijderd uit huidige lijst: mei 2018

Adobe zal de ondersteuning voor de protocollen TLS 1.0 en 1.1 in 2018 verwijderen om te voldoen aan de beste industriële werkwijzen voor SSL/TLS-beveiliging.

Vanaf 8 april is het SSL-handshakeprotocol TLS 1.2 vereist. De oudere TLS 1.0- en TLS 1.1-protocollen worden dan niet meer geaccepteerd. Vanaf die datum kunnen clients zonder TLS 1.2 geen netwerkverbinding maken met de Adobe Sign-service.

VEREISTE ACTIE

Voor clients met webbrowsers: gebruik een ondersteunde browser (zie Systeemvereisten).

Voor clients waarop toepassingen worden uitgevoerd met gebruik van Adobe Sign-API's: ondersteuning voor TLS 1.2 is mogelijk afhankelijk van de toepassing, de runtime-bibliotheken en/of het besturingssysteem. In sommige gevallen wordt TLS-ondersteuning geboden door de bibliotheekbestanden van het besturingssysteem en soms door een bibliotheekbestand van een toepassing.

Voor clients met Adobe Sign voor Dynamics v5.x en eerder, moet u een upgrade naar v6.0 uitvoeren.

Voor TLS 1.2 zijn de volgende besturingssystemen vereist:

• Windows Server: gebruik Windows Server 2008 R2 of hoger
  • Windows Desktop: gebruik Windows 8 of hoger
  • OS X: gebruik OS X 10.8 of later

Ondersteuning voor TLS 1.2 door toepassingsframeworks:

• Voor Java: gebruik Java 8 of hoger. Java 7 kan worden gebruikt, maar vereist dat TLS v1.2 expliciet wordt ingeschakeld door de toepassing.
  • Voor .NET: gebruik .NET 4.6 of hoger. U kunt .NET 4.5 gebruiken, maar hiervoor moet TLS v1.2 expliciet worden ingeschakeld door de toepassing. .NET is afhankelijk van Windows voor TLS 1.2-ondersteuning (zie hierboven).
  • Voor toepassingen die OpenSSL gebruiken: gebruik OpenSSL 1.01 of hoger

FAQ voor deze EOL (einde van levensduur) ›

Lees meer over systeemvereisten ›

Integratie: einde van levensduur van Adobe Sign voor Microsoft Dynamics v4 en v5

Eerst gerapporteerd: februari 2018 Verwijderd uit huidige lijst: mei 2018

Adobe Sign voor Microsoft Dynamics v4, v5 en eerder (On-Premise en Online-versies) is buiten gebruik gesteld. Adobe Sign voor Dynamics v6 en later biedt ondersteuning voor Microsoft Dynamics On-Premise 2013, 2015, 365 en Dynamics CRM 365 Online. Neem contact op met uw Customer Success-manager als u vragen hebt over een upgrade naar de nieuwste versie.

Bekijk de opmerkingen bij de release ›

Download de updategids ›

VEREISTE ACTIE

Voer direct een upgrade uit naar Adobe Sign voor Microsoft Dynamics v6 voor On-Premise- en Online-versies. U kunt alle gegevens van v4 en eerder migreren naar de nieuwste versie.

Integratie: einde levensduur voor Adobe Sign voor Microsoft Dynamics v4

Eerst gerapporteerd: september 2016 Verwijderd uit huidige lijst: mei 2018

Adobe Sign voor Microsoft Dynamics v4 en eerder (On-Premise- en Online-versies) is beëindigd en functioneert niet meer vanaf 30 november 2017. Adobe Sign voor Dynamics v6 en later biedt ondersteuning voor Microsoft Dynamics On-Premise 2013, 2015, 365 en Dynamics CRM 365 Online. Neem contact op met uw Customer Success-manager als u vragen hebt over een upgrade naar de nieuwste versie.

Bekijk de opmerkingen bij de release ›

Download de updategids ›

VEREISTE ACTIE

Voer een upgrade uit naar Adobe Sign voor Microsoft Dynamics v6 vóór november 2017 voor alle On-Premise- en Online-versies. U kunt alle gegevens van v4 en eerder migreren naar de nieuwste versie.

Nieuwste sjabloon voor IRS-formulier W-9 beschikbaar vanaf 13 februari

Eerst gerapporteerd: februari 2018 Verwijderd uit huidige lijst: april 2018

Op 13 februari 2018 is een nieuwe sjabloon voor het IRS-formulier W-9 toegevoegd aan Adobe Sign. Dit sjabloon heet W-9 (Request for Taxpayer Identification Number) ver. 11/17. Tegelijkertijd wordt de bestaande W-9-sjabloon hernoemd in W-9 (Request for Taxpayer Identification Number) (legacy). Deze naamswijziging is NIET van invloed op uw workflows.

Op 13 maart 2018 wordt deze laatstgenoemde sjabloon W-9 (Request for Taxpayer Identification Number) (legacy), afgeschreven. U dient voor 13 maart 2018 actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat uw workflow niet wordt onderbroken.

VEREISTE ACTIE

De nieuwe W-9-formuliersjabloon heeft een nieuwe libraryDocumentId. Als u de libraryDocumentId van de bestaande sjabloon gebruikt in uw toepassingen, dient u deze bij te werken.

De libraryDocumentId zoeken in een API-account:

1. Meld u aan als accountbeheerder
  2. Klik op het tabblad Account > Adobe Sign-API > API-informatie > op de koppeling Documentatie REST API-methodes
  3. Klik in de sectie GET /libraryDocuments op de knop OAUTH ACCESS-TOKEN
    1. Schakel het bereik library_read:self in
  4. Klik op de knop Probeer het uit!
  5. Zoek in de reactie naar de nieuwe sjabloon voor het formulier W-9 (niet de verouderde, legacy-versie) om de waarde van libraryDocumentId te zien.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

Integratie: einde van levensduur van Adobe Sign voor Microsoft SharePoint v3 en eerder

Eerst gerapporteerd: oktober 2017 Verwijderd uit huidige lijst: april 2018

Adobe Sign voor Microsoft SharePoint v3 en eerder (On-Premise en Online-versies) werken niet meer na 31 maart 2017. Adobe Sign voor SharePoint v4 en later biedt ondersteuning voor Microsoft SharePoint On-Premise 2013, 2016, en SharePoint Online.

Vereiste actie:

Voer direct een upgrade uit naar Adobe Sign voor SharePoint v4. Neem contact op met uw Customer Success-manager als u vragen hebt over een upgrade naar de nieuwste versie.

Download de upgradegids ›

Integratie: kritieke update naar Adobe Sign voor Salesforce v18

Eerst gerapporteerd: mei 2017 Verwijderd uit huidige lijst: maart 2018

In een release die binnenkort beschikbaar komt, forceert Salesforce het gebruik van het nieuwe LockerService-beveiligingsmodel voor Lightning-componenten. Als u Adobe Sign voor Salesforce v18 gebruikt, moet u een upgrade uitvoeren naar versie 18.27 of hoger om een goede functionaliteit van alle Salesforce Lightning-componenten te waarborgen.

VEREISTE ACTIE

Als u Adobe Sign voor Salesforce v18 gebruikt, moet u een upgrade uitvoeren naar versie 18.27 of hoger.

Meer informatie over Salesforce LockerService ›

Download het nieuwste pakket van AppExchange ›

Integratie: ondersteuning voor de Adobe Sign-integratie met Salesforce v15 is beëindigd

Eerst gerapporteerd: april 2017 Verwijderd uit huidige lijst: maart 2018

Product- en beveiligingsupdates en technische ondersteuning voor Adobe Sign voor Salesforce v15 is met ingang van 15 december 2017 beëindigd

Versie 19 is nu beschikbaar in de Salesforce AppExchange.

VEREISTE ACTIE

Voer een upgrade uit naar de nieuwste versie van onze integratie met Salesforce voor de nieuwste functies, beveiligingsupdates en technische ondersteuning.

Download de upgradegids ›

BELANGRIJK

Controleer de machtigingsinstellingen die worden vereist door Salesforce voordat u start met de upgrade naar v19. Deze informatie vindt u in de sectie Nieuwe functies in versie 19:

https://helpx.adobe.com/nl/sign/help/adobe_sign_for_salesforce_upgrade_guide.html

Adobe Sign-sjablonen voor het 2017 IRS-formulier I-9 zijn nu beschikbaar.

Eerst gerapporteerd: november 2017 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2018

Op 24 oktober is de nieuwe sjabloon voor het gereviseerde IRS I-9-formulier toegevoegd aan Adobe Sign. De sjabloon heeft de naam: I-9 (Employment Eligibility Verification) ver. 07/17/17 N.

Tegelijkertijd is de naam van de bestaande sjabloon I-9 2017 (Employment Eligibility Verification) gewijzigd in: I-9 (Employment Eligibility Verification) ver. 07/17/17 N (verouderd).

Deze naamwijziging heeft GEEN invloed op uw workflow.

Op 1/12/17 is deze laatste sjabloon I-9 (Employment Eligibility Verification) ver. 07/17/17 N (verouderd) echter buiten gebruik gesteld.

Als u de libraryDocumentId van deze verouderde sjabloon in uw toepassingen gebruikt, dient u de instellingen bij te werken, zodat de nieuwe libraryDocumentId-waarde wordt gebruikt.

VEREISTE ACTIE

De nieuwe I-9-formuliersjabloon heeft een nieuwe libraryDocumentId. Als u de libraryDocumentId van de bestaande sjabloon gebruikt in uw toepassingen, dient u deze bij te werken.

De libraryDocumentId zoeken in een API-account:

1. Meld u aan als accountbeheerder
  2. Klik op het tabblad Account > Adobe Sign-API > API-informatie > op de koppeling Documentatie REST API-methodes
  3. Klik in de sectie GET /libraryDocuments op de knop OAUTH ACCESS-TOKEN
    1. Schakel het bereik library_read:self in
  4. Klik op de knop Probeer het uit!
  5. Zoek in de antwoordtekst naar de gereviseerde I-9-formuliersjabloon (I-9 (Employment Eligibility Verification) ver. 07/17/17 N) om de libraryDocumentId-waarde te zien.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

Belangrijke wijzigingen in IP-adresbereiken

Eerst gerapporteerd: juni 2017 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2018

Als de IP-adressen voor Adobe Sign in uw bestaande netwerk- of firewallconfiguratie expliciet zijn opgenomen in een whitelist, kunt u de instellingen van de netwerkconfiguratie bijwerken en de nieuwe IP-adressen hierin opnemen. Zo blijft u toegang houden tot de service.

De meeste bestaande IP-adressen blijven functioneel en mogen niet worden gewist of verwijderd uit de netwerkconfiguratie. U moet echter wel twee verouderde IP-adresbereiken voor Noord-Amerika verwijderen.

Bekijk de volledige lijst met IP-adresbereiken in de systeemvereisten ›

VEREISTE ACTIE

Als u IP-adressen van Adobe Sign hebt opgenomen in een whitelist voor uw API-callbacks of firewall, moet u de extra IP-adressen opnemen in een whitelist voor uw API-callbacks. Indien van toepassing, moet u derden die de routing van uw callbacks verzorgen, hiervan op de hoogte stellen.

Als u de Adobe Sign voor Salesforce-integratie gebruikt, moeten beheerders de extra IP-adresbereiken opnemen in een whitelist voor hun Salesforce.com-account.

TOEVOEGEN:

India:

13.126.23.0/27

VERWIJDEREN:

Noord-Amerika:

166.78.79.112/28

207.97.227.112/28

Integratie: kritieke update naar Adobe Sign voor NetSuite

Eerst gerapporteerd: mei 2017 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2018

Oracle heeft recentelijk een upgrade naar NetSuite 17.0 uitgevoerd. Deze upgrade veroorzaakt een probleem in Adobe Sign voor NetSuite waarbij het tabblad Overeenkomst niet wordt weergegeven voor sommige rollen. Voer een upgrade uit naar Adobe Sign voor NetSuite versie 4.0.1 om zeker te zijn dat de rollen die de beheerder met provisioning heeft ingesteld in de overeenkomstrecord, ook zichtbaar zijn op het tabblad Overeenkomst.

VEREISTE ACTIE

Meld u aan bij de toepassing en voer een upgrade uit naar Adobe Sign voor NetSuite versie 4.0.1 om zeker te zijn dat het Adobe Sign-tabblad Overeenkomst wordt weergegeven voor gebruikers.

Nieuwe release: de Adobe Sign-versie van september 2017

Eerst gerapporteerd: september 2017 Verwijderd uit huidige lijst: november 2017

De productrelease van Adobe Sign van september 2017 is nu voltooid. Deze release biedt nieuwe functies en verbeteringen voor beheerders en eindgebruikers, waaronder:

• Ondersteuning voor eIDAS-compatibele tijdstempels, gecertificeerd op de EUTL-lijst (EU Trusted List)
  • Ondersteuning voor nieuwe, instelbare tijdstempelservices voor het geval dat uw bedrijf al een LTV-tijdstempelprovider gebruikt
  • Bredere CSC-ondersteuning (Cloud Signature Consortium) met nieuwe partners
  • Ondersteuning voor Aadhaar-identiteitsnaleving en een nieuw datacenter in India (IN1)
  • Formuliervelden met kleurcodes en nieuwe lettertypeondersteuning voor een betere ontwerp- en gebruikservaring
  • Formuliervelddetectie is nu beschikbaar voor een groter publiek
  • Ontvangers tijdens het ondertekeningsproces vervangen of toevoegen

Bredere productondersteuning voor Microsoft met nieuwe of verbeterde integraties met:

• Office 365 – Outlook, Word & PPT
  • Dynamics CRM v6
  • Teams
  • Flow

Bekijk de opmerkingen bij de release ›

Beveiliging: de ondersteuning voor Windows Vista SP2 en Internet Explorer 9 en 10 is beëindigd

Eerst gerapporteerd: maart 2017 Verwijderd uit huidige lijst: november 2017

Vanaf 17 maart 2017 biedt Adobe Sign geen ondersteuning meer voor Windows Vista SP2 en Internet Explorer 9 en 10. Klanten die deze browsers blijven gebruiken, hebben geen toegang tot de nieuwe functies van Adobe Sign, en in een later stadium mogelijk zelfs niet tot het programma zelf.

VEREISTE ACTIE

Werk uw oudere hardware bij naar nieuwe configuraties voor het besturingssysteem, zoals Windows 7, 8 of 10 met een van de ondersteunde browsers die wordt vermeld in de systeemvereisten voor Adobe Sign om ervoor te zorgen dat de nieuwe functies werken zoals bedoeld.

Lees meer over systeemvereisten ›

De Adobe Sign-release van meid is nu voltooid

Eerst gerapporteerd: april 2017 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2017

De Adobe Sign-release van meid is nu voltooid. Deze release bevat nieuwe functies en verbeteringen voor beheerders en eindgebruikers. In deze release zijn de klassieke gebruikersinterfaces voor verzenden en ontwerpen vervangen door een nieuwe standaardinterface voor alle Adobe Sign-versies. Deze wijziging in de gebruikersinterface geldt ook voor API-integraties waarin de verzendpagina is ingesloten. De nieuwe verzendfunctie beschikt over alle functionaliteit van de klassieke verzendfunctie, met uitzondering van de workflow voor faxondertekening. Deze laatste is vervangen door een nieuwe scan- en uploadworkflow voor geschreven handtekeningen. Ook bieden de nieuwe verzend- en ontwerpfuncties allerlei nieuwe mogelijkheden, met inbegrip van persoonlijke berichten, nieuwe ontvangersrollen en meer.

Voor nieuwe overeenkomsten zijn er nu bijgewerkte weergaveopties voor toegewezen tekstvelden. De vorige opties voor Helvetica, Times en Courier zijn vervangen door de respectievelijke Adobe-lettertypen Adobe Source Sans Pro, Source Code Pro en Source Serif Pro.

Niet alle functies van deze release zijn bij de implementatie ingeschakeld. Sommige functies worden geactiveerd in juni. Lees de opmerkingen bij de release voor meer informatie.

Opmerkingen bij de release ›

Lees over de wijzigingen aan de ingesloten verzendpagina ›

Lees over de workflow voor geschreven handtekeningen ›

VEREISTE ACTIE

Er is geen actie vereist.

Nieuw SSL-certificaat en certificeringsinstantie

Eerst gerapporteerd: juni 2017 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2017

Adobe Sign gebruikt voortaan een nieuw SSL-certificaat en certificeringsinstantie op

22 juli 2017 Er zijn geen wijzigingen in de openbare sleutel, de onderliggende cryptografische protocollen of het schema. De root-CA en intermediate-CA veranderen wel met deze update. Neem contact op met de klantenondersteuning als u vragen hebt.

VEREISTE ACTIE

Als u aangepaste integraties hebt met Adobe Sign en daarvoor SOAP of REST-API's gebruikt, hoeft u niets te doen, op voorwaarde dat de bestaande openbare sleutel is 'vastgezet' door een van deze integraties.

Als u het certificaat met een andere methode vastzet of op een whitelist plaatst, vindt u de nieuwe Adobe Sign- en CA-certificaten in de systeemvereisten voor Adobe Sign. Het nieuwe SSL-certificaat en de certificeringsinstantie worden van kracht op 22 juli 2017.

Lees meer over de systeemvereisten ›

API: nieuwe instelling om de foutcode aan te passen die wordt gegenereerd als de URL verloopt

Eerst gerapporteerd: mei 2017 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2017

Momenteel wordt de HTTP-foutcode geretourneerd wanneer de URL verloopt. Deze 404-code (Page not found) is niet compatibel met de HTTP-standaard. U kunt deze URL's genereren met REST API-aanroepen zoals GET/overeenkomsts/{agrID}/combinedDocument/url. De correcte HTTP-foutcode is echter 410 (Gone). In de release van mei is de standaard-HTTP-foutcode gewijzigd naar 410. Er is een nieuwe instelling beschikbaar waarmee u een aangepaste HTTP-statuscode (404, 410, enz.) kunt verzenden in een dergelijk foutscenario.

VEREISTE ACTIE

Als uw toepassingen een 404-fout verwachten van een URL die is verlopen, moet u een aanvraag indienen om deze nieuwe waarde te wijzigen. Neem contact op met de klantenondersteuing voor hulp.

Functie verwijderd: workflow voor faxondertekening

Eerst gerapporteerd: mei 2017 Verwijderd uit huidige lijst: juli 2017

Vanaf de release van mei 2017 is de nieuwe verzendfunctie ingesteld als standaard. Tegelijkertijd is de workflow voor faxondertekening vervangen door een nieuwe workflow voor geschreven handtekeningen met gebruik van scanner en bestandsupload. De moderne scan- uploadfunctie is nauwkeuriger en beter te controleren. Ook is de leesbaarheid hierdoor beter geworden. Klanten die de API gebruiken zijn ook omgezet naar de nieuwe workflow voor geschreven handtekeningen.

De klassieke verzendfunctie met gefaxte handtekeningen is nog tijdelijk beschikbaar tot 31 oktober 2017. Als gebruikers van webtoepassingen de workflow voor faxondertekening willen blijven gebruiken, moeten ze de klassieke verzendpagina terug instellen via de verzendinstellingen. API-gebruikers moeten contact opnemen met hun Customer Success-manager als ze de workflow voor faxondertekening willen blijven gebruiken.

VEREISTE ACTIE

Bekijk de nieuwe workflow voor geschreven handtekeningen zorgvuldig en licht uw eindgebruikers in over de veranderingen. Misschien moet u eventuele documentatie voor uw eindgebruikers en klanten bijwerken met informatie over de geschreven workflow.

Lees over de nieuwe workflow voor geschreven handtekeningen ›

Mobiel: de aanmeldingsopties voor Google ID en Google Apps worden verwijderd in de mobiele Adobe Sign-app

Eerst gerapporteerd: maart 2017 Verwijderd uit huidige lijst: juni 2017

Met het oog op meer beveiliging en gebruiksvriendelijkheid staat Google geen OAuth-verificatieverzoeken meer toe via ingesloten browsers (ook bekend als webviews) in native mobiele toepassingen. Als gevolg hiervan zijn de aanmeldingsopties voor Google en Google Apps verwijderd uit de mobiele Adobe Sign-app van mei.

Adobe Sign-gebruikers kunnen zich via de standaardfunctie (e-mail en wachtwoord) nog steeds aanmelden met hun Google ID. Het enige verschil is dat de opties voor Google en Google Apps zijn verwijderd van de aanmeldingspagina. Als u problemen ervaart met de standaardfunctie voor aanmelden en uw Google ID, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen en het nogmaals proberen.

Lees de Google-blog ›

Gepland onderhoud met uitvaltijd in Noord-Amerika (NA1)

Eerst gerapporteerd: januari 2017 Verwijderd uit huidige lijst: april 2017

Gepland onderhoud voor Adobe Sign wordt uitgevoerd bij ons Noord-Amerikaanse datacenter (NA1) met een verwachte uitvaltijd op de volgende datums:

Op zaterdag 8 april 2017 van 17:00 uur (PDT) tot 23:00 uur (PDT)

Dit heeft geen gevolgen voor klanten in onze andere datacenters.

Het geplande onderhoud is vereist om de uitbreiding van onze Noord-Amerikaanse datacenters te voltooien. Tijdens het onderhoud is de service niet beschikbaar op NA1.

Om te kijken welk datacenter van toepassing is op uw account, meldt u zich aan bij Adobe Sign en let u op de afkorting in de URL (NA1, NA2, enzovoort). Neem contact op met uw Customer Success-manager voor al uw vragen.

VEREISTE ACTIE

• Als u de Adobe Sign voor Salesforce-integratie gebruikt: Salesforce-integratiebeheerders moeten voor 7 april 2017 de extra IP-adresbereiken opnemen in een whitelist voor hun Salesforce.com-account. Informatie over Salesforce-whitelist ›
  • Als u IP-adressen van Adobe Sign hebt opgenomen in een whitelist voor uw API-callbacks of firewall: Adobe Sign-beheerders moeten de extra IP-adressen opnemen in een whitelist voor uw API-callbacks. Indien van toepassing, moet u derden die de routing van uw callbacks verzorgen, hiervan op de hoogte stellen. Als de nieuwe IP-bereiken niet worden toegevoegd, zullen callbacks worden geblokkeerd door uw firewall. Veelgestelde vragen over IP-adresbereiken en gepland onderhoud ›

Integratie: ondersteuning voor de Adobe Sign-integratie met Salesforce v14 is beëindigd

Eerst gerapporteerd: september 2016 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2017

Product- en beveiligingsupdates en technische ondersteuning voor Adobe Sign voor Salesforce v14 zijn met ingang van 15 december 2016 beëindigd. Versie 18 is nu beschikbaar.

VEREISTE ACTIE

Voer een upgrade uit naar de nieuwste versie van onze Salesforce-integratie. Klanten met niet-ondersteunde versies dienen een upgrade uit te voeren naar een nieuwe versie om technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Download de upgradegids ›

API: de ondersteuning van SOAP-API's door OAuth-toepassingen wordt afgebouwd

Eerst gerapporteerd: november 2016 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2017

Vanaf de onderhoudsrelease van december hebben nieuwe OAuth-toepassingen alleen toegang tot REST-API's. Bestaande OAuth-toepassingen en integratiesleutels behouden tot nader order toegang tot SOAP-API's.

VEREISTE ACTIE

Gebruik de REST-API's voor de ontwikkeling van uw nieuwe toepassingen. Ga naar het Developer Center voor meer informatie.

API en web-app: regels voor wachtwoordcomplexiteit veranderen in 2017

Eerst gerapporteerd: november 2016 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2017

Adobe Sign verandert de complexiteitsregels voor wachtwoorden om een hogere mate van beveiliging te garanderen. In het voorjaar van 2017 zullen we klanten die de webtoepassing gebruiken, vragen om hun wachtwoord binnen 90 dagen bij te werken. Klanten die voor aanmelding of gebruikersprovisioning gebruikmaken van bestaande REST- of SOAP-API's, kunnen hun toepassingen tot halverwege 2018 bijwerken om te voldoen aan de nieuwe Adobe Sign-wachtwoordvereisten. Informatie over de overgang naar de nieuwe regels is in het voorjaar van 2017 beschikbaar voor API-gebruikers.

Nieuwe wachtwoordcriteria:
• Minimaal 8 tekens, maximaal 100 tekens
• Minimaal één hoofdletter
• Minimaal één kleine letter
• Minimaal één cijfer
• Minimaal één speciaal teken (interpunctie), behalve een witruimte/spatie
• Het wachtwoord mag geen niet-hoofdlettergevoelige gebruikersnaam, voor- of achternaam bevatten
• Het nieuwe wachtwoord wordt geweigerd als het identiek is aan een eerder gebruikt wachtwoord

VEREISTE ACTIE

In het voorjaar van 2017 moeten gebruikers van de webtoepassing hun wachtwoord bijwerken wanneer ze daarom worden gevraagd. Klanten die API's toepassen voor gebruikersprovisioning, kunnen hun toepassingen tot juli 2018 bijwerken naar REST-API's om te voldoen aan de nieuwe wachtwoordvereisten.

API en webtoepassing: ondersteuning voor oudere tekstcodesyntaxis wordt gestopt

Eerst gerapporteerd: juni 2016 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2017

Ondersteuning voor v1.0 tekstcodes is beëindigd. Alhoewel de ondersteuning voor codes van versie 1.0 behouden blijft in de service, worden er geen verzoeken voor foutcorrectie of verbeteringen voor deze syntaxis meer geaccepteerd.

VEREISTE ACTIE
Zorg ervoor dat uw gebruikers versie 2.0 van de tekstcodesyntaxis gebruiken wanneer ze nieuwe documentsjablonen maken. Controleer toepassingen en bestaande sjablonen die mogelijk oude tekstcodes bevatten en werk deze bij met de nieuwe tekstcodesyntaxis van versie 2.0. Raadpleeg de naslaggids voor het maken van formulieren met tekstcodes voor meer informatie.

Lees de naslaggids voor tekstcodes ›

Technische update: januari 2017 (voorafgaande melding)

Eerst gerapporteerd: juni 2016 Verwijderd uit huidige lijst: februari 2017

Adobe Sign-sjablonen voor de IRS-formulieren I-9 en W-4 van 2017 zijn nu beschikbaar. De sjablonen genaamd I-9 (Employment Eligibility Verification 2016) en W-4 2016 (IRS Employees Withholding Allowance) zijn niet beschikbaar op 20 januari 2017 om 12:00 PT.

VEREISTE ACTIE

De IRS-formuliersjablonen voor 2017 bevatten nieuwe document-id's. Als u de document-id van de bestaande sjabloon in uw toepassingen gebruikt, moet u deze id's bijwerken.

De LibraryDocumentID zoeken in een API-account:

1. Meld u aan als Adobe Sign-accountbeheerder
  2. Genereer een integratiesleutel
  3. Ga naar het tabblad Account > Adobe Sign-API > API-informatie > klik op de koppeling: Documentatie REST API-methodes
  4. Schuif omlaag naar de sectie Bronnen en bewerkingen.
  5. In de rij /libraryDocuments klikt u op de koppeling Tonen/Verbergen om de methodes weer te geven
  6. Klik op de eerste knop GET (Ophalen) naast de optie /libraryDocuments
  7. Plak uw integratiesleutel in het veld Toegangstoken
  8. Klik op de knop Probeer het uit!
  9. Zoek naar de formulieren I-9 en W-4 voor 2017 om de waarden voor LibraryDocumentID te bekijken

Voor meer informatie neemt u contact op met uw Customer Success-manager.

Technische meldingen 2015 - 2016