Creative Cloud for enterprise tarjoaa täyden vastineen sijoituksellesi, kun käytät sitä resurssiesi hallintaan ja otat käyttöön käyttäjien välisen yhteistyön ja jakamisen. Creative Cloud ‑tuotteissa keskeistä on tallennustila, joka varmistaa, että käyttäjillä on aina pääsy resursseihin ja niihin liittyviin palveluihin.

Creative Cloudin tallennustilan käyttöönotto

Kun organisaatio käyttää Creative Cloud for enterprisea, loppukäyttäjät voivat tallentaa tiedostoja Creative Cloudiin suojatusti ja turvallisesti. Käyttäjät voivat myös jakaa tiedostoja ja tehdä yhteistyötä toisten käyttäjien kanssa. Käyttäjät voivat käyttää tiedostoja Creative Cloud -verkkosivuston, Creative Cloud -tietokonesovelluksen ja Creative Cloud -mobiilisovelluksen kautta. Käyttäjät voivat hyödyntää myös kasvavaa määrää mobiilisovelluksia, kuten Adobe Illustrator Draw- ja Photoshop Mix ‑sovelluksia.

Creative Cloud for enterprisen Term License Agreement (ETLA) ‑sopimus määrittää tallennustilan käyttöoikeuksia soveltuvin osin. Tallennustilan koko on määritetty sopimuksessa, ja Adobe konfiguroi tallennustilan, kun organisaatiosi tili on perustettu. Jos tallennustila ja palvelut eivät ole käytössä, käyttäjien yritykset päästä käyttämään tallennustilaa ja palveluita hylätään.

Voit valita myös rajoittavat resurssiasetukset, jotka estävät työntekijöitä käyttämästä tiettyjä Creative Cloudin ja Document Cloudin jakotoimintoja.

Voit päivittää jäsenyytesi sisältämään tallennustilan ja palvelut ottamalla yhteyttä Adoben asiakaspäällikköön.

Tuoteprofiilien määritys

Jotta käyttäjät voisivat käyttää tuotetta tai palvelua, heidän pitää olla määritettyinä tuoteprofiiliin. Tuoteprofiili määrittää myös tallennustilan oikeudet sen käyttäjille. Admin Consolessa voit liittää tallennustilan ja palvelut sisältäviä jäsenyyksiä organisaatiosi tuoteprofiileihin.

Tuoteprofiilien hallintaan liittyviä tietoja löydät artikkelista Tuotteiden ja profiilien hallinta.

Välityspalvelimen ja palomuurin asetukset

Creative Cloud for enterprise -jäsenyyksien osalta voit tutustua yksityiskohtaiseen Creative Cloud for enterprise – verkon päätepisteet -luetteloon ja varmistaa, että käyttäjillä on tallennustilan ja todennusta edellyttävien verkkopalveluiden käyttöoikeudet.

Tarkempia tietoja suojauksesta löydät artikkelista Creative Cloud for enterprise - tietoturvan yleiskatsaus.

Tietokoneen synkronointi

Jotta voisit ottaa käyttöön tietokoneen tiedostojen synkronoinnin, varmista, että Creative Cloud -tietokonesovellus on käyttäjien saatavana.

Sovelluksen käyttöönoton tavasta riippuen voit tehdä jonkin seuraavista:

Omistajuus ja tallennustilan varaaminen

Tallennustilaa ei voi siirtää varantoon tai kohdistaa käyttäjäkohtaisesti. Tallennus toimii pinoperiaatteella. Käytettävissä oleva tallennustila on kaikkien jäsenyyksien tallennustilojen kokojen summa. Creative Cloudin henkilökohtaiset ja ryhmäjäsenyydet sekä Creative Cloud for enterprise ‑jäsenyydet voivat kaikki kasvattaa tallennustilan kokoa, joten Adobe ID -käyttäjän tallennustila voi olla suurempi kuin mitä enterprise-jäsenyys tarjoaa. Samoin Enterprise ID- tai Federated ID ‑käyttäjien tallennuskiintiö kasvaa, jos käyttäjä kuuluu useampaan kuin yhteen tuoteprofiiliin, johon kuuluvat tallennustila ja palvelut.

Jos esimerkiksi käyttäjä, jolla on Enterprise ID, kuuluu kahteen tuoteprofiiliin, joissa molemmissa on 2 gigatavun tallennustila, käyttäjällä on yhteensä 4 gigatavua henkilökohtaista tallennustilaa.

Adobe ID -käyttäjillä tallennustilaa kasvattavat myös Creative Cloudin henkilökohtaiset ja ryhmäjäsenyydet. Käyttäjä, jolla on Creative Cloud for teams ‑jäsenyys (100 Gt) ja 2 gigatavun Creative Cloud for enterprise ‑jäsenyys, saa käyttöönsä yhteensä 102 gigatavun kiintiön.

Kun käyttäjä poistetaan tuoteprofiilista, hän menettää oikeudet kyseisen tuoteprofiilin käyttöön. Tallennuskiintiö tarkistetaan välittömästi.  Jos käyttäjän tallennustilan sisällön koko ylittää tarkistetun kiintiön, hän ei voi lisätä uusia tiedostoja, mutta pääsee käyttämään olemassa olevia tiedostoja. Käyttäjä voi vapauttaa tilaa ja päästä uuden kiintiörajan alapuolelle poistamalla tiedostoja.

Jos käyttäjä kuitenkin poistetaan, Creative Cloud ‑tallennustilassa olevat tiedostot poistetaan, eikä niitä voi palauttaa.

Jos Enterprise ID- tai Federated ID ‑käyttäjät poistetaan kaikista tuoteprofiileista, jotka antavat heille oikeudet tallennustilaan ja palveluihin, heillä ei ole enää oikeutta tallennustilaan. Tiedostot ovat käytettävissä 90 päivää, jolloin käyttäjät voivat ladata ne itselleen. Tiedostojen lähettäminen sen sijaan ei ole sallittua, ja tiedostot eivät ole käytettävissä 90 päivän jälkeen.

Salauksen hallinta

Lisätietoja on artikkelissa Salauksen hallinta.

Tiedostojen hallinnoitu käyttö (Enterprise ID ja Federated ID)

Organisaation järjestelmänvalvojilla ei yleensä ole oikeuksia käyttää Creative Cloud -tallennustilaa. Joskus kuitenkin on tarpeen päästä käyttämään tallennustilan tiedostoja. Jos esimerkiksi käyttäjä on lähtenyt organisaatiosta, toisen työntekijän saattaa olla tarpeen päästä käyttämään kyseisen käyttäjän tilissä olevia tiedostoja.

Creative Cloud -pilvitallennustilassa ei ole suoria järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksia. Enterprise ID -ympäristöissä järjestelmänvalvoja voi pakottaa salasanan palauttamisen, vaihtaa salasanan ja päästä manuaalisesti käyttämään tiedostoja Creative Cloud -verkkosivustossa.

Huomautus:

Käyttäjälle lähetetään salasanan palautusohjeet sisältävä sähköpostiviesti. Turvallisuustoimenpiteenä järjestelmänvalvojan pitää voida käyttää käyttäjän sähköpostia, jotta uusi salasana voidaan määrittää ja tiliä käyttää.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Käyttäjät.

Käyttäjät-sivulla on luettelo organisaatiosi käyttäjistä.

2. Jos haluat nollata käyttäjän salasanan, napsauta käyttäjän sähköpostiosoitetta.

Käyttäjä-vetolaatikko avautuu.

3. Valitse Lähetä salasanan palautussähköpostiviesti.

Tämä toiminto ei ole käytettävissä Adobe ID -käyttäjille.

4. Kirjaudu Creative Cloudiin käyttäjätunnuksella ja uudella salasanalla ja lataa tarvittavat tiedostot.

Federated ID -käyttäjien kohdalla voit pyytää salasanan palautusta ja saada salasanan sähköpostiisi. Tämän jälkeen voit käyttää tiedostoja Creative Cloud -verkkosivustossa.

Varatun tallennustilan käyttö

Loppukäyttäjät voivat käyttää tallennustilaa ja tarkistaa vapaana olevan tilan seuraavilla tavoilla:

Loppukäyttäjän opas: Tiedostojen hallinta ja synkronointi.