Google-liitos (Google Connector) yhdistää Googlen hallintakonsolin Adobe Admin Consoleen ja yksinkertaistaa kertakirjautumisen käyttöönottoprosessia. Google-yhdistimellä voit automatisoida käyttäjien synkronoinnin ja käyttöoikeuksien varaamisen työnkulut, jolloin kertakirjautuminen voidaan määrittää muutamassa minuutissa.

Huomautus:

Jos sinulla on jo toimiva SAML-pohjainen kertakirjautumistunnus, joka on määritetty Google Identityllä, suosittelemme, että pidät nykyisen kokoonpanosi. Tulevalla toiminnolla voit automaattisesti siirtää käyttäjät ja kertakirjautumiskokoonpanon.

Työnkulun vaiheet

Google-liitoksen työnkulun vaiheet

Yleiskatsaus

Kertakirjautumisen määritys Google-yhdistimellä (Katso: 2 min)

Määritä kertakirjautuminen (SSO) Googlen hallintakonsolissa käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallinnoimiseksi Adoben sovelluksissa ja palveluissa. Tässä tapauksessa Adobe Admin Console käyttää Googlea tunnistetietojen toimittajana (IdP).

Google-liitos yhdistää hakemiston luonnin, toimialueen varaamisen, kertakirjautumisen määrityksen, SAML-sovelluksen luonnin ja käyttäjien valmistelun prosessit Googlen hallintakonsolissa ja Adobe Admin Consolessa suoritettavia toimia käsittäväksi yksinkertaiseksi työnkuluksi. Google-käyttäjät, jotka on linkitetty Adobe Admin Consoleen, ovat yksilöiviä. Käyttäjien tiedot voidaan liittää yhteen tai useampaan tuoteprofiiliin.

Kun yhdistimen asennus on valmis, kaikki käyttäjät tuodaan ensimmäisellä synkronointikerralla Googlen hallintakonsolista. Tämän jälkeen synkronointi suoritetaan määräajoin, jotta Adobe Admin Consolessa hallittavien käyttäjien tiedot pysyvät ajan tasalla. Adobe Admin Consolen järjestelmänvalvojat saavat ilmoitussähköpostin, joka sisältää muutosten varalta yhteenvedon lisätyistä ja poistetuista käyttäjistä.

Edut

Käyttämällä Google ID:n liitos- ja synkronointityökalua säästät aikaa ja vaivaa seuraavilla tavoilla:

• Eri vaiheita, kuten toimialueiden varausta, ei tarvitse toistaa, sillä kaksi Admin Consolea keskustelevat keskenään.
  • Ensimmäinen synkronointikerta on nopea määrittää ja käynnistää saumattoman työnkulkumenetelmän ansiosta.
  • Kaikkien käyttäjien hallinnointi keskitetään Googlen hallintakonsoliin.
  • Käyttäjät on helppo ottaa mukaan ja irrottaa palveluista suoraan G Suitesta.
  • Adobe Admin Consolen synkronointi ei edellytä lisäpalveluita tai API-määrityksiä.

Edellytykset

Adobe Admin Consolen ja Googlen käyttäjien hallinnoinnin integrointi edellyttää organisaatioltasi seuraavaa:

• Olet Googlen hallintakonsolin järjestelmänvalvoja.
  • Googlen hallintakonsolissa on vahvistettuja toimialueita.
  • Tunnet Googlen G Suitessa olevan SAML-sovellusten luettelon.

Tuetut integrointivaihtoehdot

Google Connector tukee useiden Googlen hallintakonsoleiden ja useiden Adobe Admin Consoleiden yhdistämistilanteita. Tuetut tilanteet:

Organisaatiolla on yksi yhteen -suhde yhden Googlen hallintakonsolin ja yhden Adobe Admin Consolen välillä. Google Connector synkronoi käyttäjien tiedot käyttäjähallintaa ja lisenssien varausta varten.

Organisaatiossa on useita Adobe Admin Consoleita joko ensisijaisen järjestelmänvalvojan tai toimitsijoiden hallinnassa. Toimitsijan Admin Console voi hyödyntää ensisijaisessa Admin Consolessa määritettyä kertakirjausta. Tällöin Google Connector hallinnoi vain ensisijaisen Admin Consolen käyttäjiä.

Toimitsijan Adobe Admin Console voi hyödyntää SSO-kokoonpanoa. Käyttäjät on kuitenkin synkronoitava ensisijaiseen Adobe Admin Consoleen, ennen kuin heidät lisätään luotettuun Admin Consoleen manuaalisesti tai käyttäjien hallintapalvelun (kuten manuaalisen CSV-latauksen, käyttäjien synkronointityökalun tai User Management API -rajapinnan) kautta.

Organisaatiolla on useita Googlen hallintakonsoleita, joiden tietoja käytetään syötteenä yhden Adobe Admin Consolen kanssa käyttäjien hallintaa ja lisenssien varausta varten. Google Connector voi synkronoida usean vuokralaisen tiedot yhteen Adobe Admin Consoleen, jolloin kertakirjautuminen ja käyttäjien hallinta voidaan ottaa kaikilla yhteyden muodostaneilla vuokralaisilla käyttöön.

Ota Googlen hallintakonsoliin liitos käyttöön

Jos edellytykset täyttyvät, on aika määrittää integrointi ja varata Adoben sovellukset ja palvelut loppukäyttäjien käyttöön.

Huomautus:

Määritysprosessi muodostuu Adobe Admin Consolessa ja Googlen hallintakonsolissa rinnakkain suoritettavien vaiheiden työnkulusta. Suosittelemme, että pidät molemmat Consolet auki erillisissä ikkunoissa määritysprosessin aikana.

Määritä käyttäjät Googlen hallintakonsolilla.

Kun Googlen hallintakonsoli on määritetty ja se on valmiina käyttöön, suorita seuraavat toimet niitä vastaavissa ikkunoissa (Googlen hallintakonsolissa tai Adobe Admin Consolessa):

1. Kirjaudu Adobe Admin Console -palveluun ja napsauta Asetukset. Tunnistetiedot-sivulla napsauta Luo hakemisto

2. Hakemiston luonti -näytössä toimi seuraavasti ja napsauta siten Aloita.

• Anna hakemiston nimi
    • Valitse Federated ID -kortti
    Federated Id
  3. Valitse Google, sitten Seuraava ja lopuksi Kirjaudu Googleen seuraavassa ohjenäytössä. Voit synkronoida SAML-asetukset ja käyttäjät Googlesta suorittamalla ohjenäytössä mainitut toimet.

Google
  4. Sinut ohjataan Googlen kirjautumissivulle. Anna järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite ja salasana ja napsauta sitten Seuraava. Tarkista suostumuskehotteet ja myönnä käyttöoikeudet. Valitse sitten Salli myöntääksesi Adobe.comille oikeudet Google-tilisi käyttöön.

Azure-kirjautumisen käyttöoikeus
  5. Palaa Adobe Admin Consoleen, tarkista G Suite ‑tiedot ja napsauta Vahvista.

Vahvista hakemiston tiedot
  6. Valitse Adobe Admin Consolen kanssa synkronoitavat toimialueet, sitten Synkronoi ja lopuksi Seuraava.

Toimialueiden varaaminen

Huomautus:

Vain ne toimialueet, joiden omistajuus on vahvistettu, voidaan valita ja synkronoida. Muiden toimialueiden omistajuus on vahvistettava Googlen hallintakonsolissa ennen synkronointia.

7. Jos haluat synkronoida käyttäjiä Adobe Admin Consoleen, sinun on luotava SAML-pohjainen Adobe-sovellus ja määritettävä käyttäjien valmistelu Googlen hallintakonsolissa. Toimi tässä annettujen ohjeiden mukaan ja palaa Adobe Admin Consolen Määritä Google ‑näyttöön. Suorita sitten määritys loppuun valitsemalla Vahvista.

Synkronoi käyttäjät ‑vahvistus

Googlen hallintakonsolin käyttäjien synkronointia varten sinun on suoritettava seuraavat toimet:

1. Kirjaudu järjestelmänvalvojan tunnistetiedoilla Googlen hallintakonsoliin. Valitse alkunäytössä Sovellukset. Avaa sitten SAML-sovellukset.

2. Napsauta +-merkkiä lisätäksesi uuden SAML-sovelluksen, vieritä alas ja valitse Adobe luettelosta. Varmista, että valitset luettelosta Adobe-vaihtoehdon, et Adobe Sign ‑vaihtoehtoa.

Uusi SAML-sovellus ‑valinta
  3. Lataa IDP-metatiedot Google IdP ‑tiedot ‑näytön Vaihtoehto 2 ‑kohdasta ja valitse Seuraava. Siirry Adobe Admin Consolen Määritä Google ‑näyttöön ja lähetä tämä tiedosto Vaihe 3: Lähetä Googlen metatiedot ‑kohdassa.

Google ID ‑tiedot
  4. Vahvista Adoben perustiedot seuraavassa näytössä ja siirry Palveluntarjoajan tiedot ‑ikkunaan. Anna ACS:n URL-osoite ja entiteettitunnus, jotka on annettu Määritä Google ‑näytössä. Valitse Allekirjoitettu vastaus ‑ruutu ja sitten valmis.

Palveluntarjoajan tiedot
  5. Valitse Adoben kertakirjautumisen määritys ‑valintaikkunassa Määritä nyt ja napsauta sitten Käyttäjien valmistelu ‑osan Määritä käyttäjien valmistelu ‑painiketta.

6. Kopioi valtuutustunnus ja Adoben päätepisteen URL-osoite Adobe Admin Consolen Määritä Google ‑näytön vaiheesta 4 ja lisää ne Google User Provisioningin määrityksen vaiheissa 1 ja 2.

7. Jätä Määritä määritteet ‑vaiheessa määritteet ennalleen ja valitse Seuraava. Jos haluat synkronoida vain jotkin käyttäjäryhmät, kirjoita niiden nimet Määritä valmistelun laajuus ‑valintaikkunaan. Jätä muussa tapauksessa tämä tyhjäksi ja synkronoi koko hakemisto. Valitse sitten Valmis.

Määritä määritteet
  8. Käyttäjien valmistelu ‑osassa Valmistelun tila ‑asetuksen tilana näkyy EI KÄYTÖSSÄ. Valitse Muokkaa palvelua, sitten Palvelun tila ‑kohdassa kaikkien asetukseksi KÄYTÖSSÄ ja lopuksi Tallenna.

Palvelun tila
  9.  Tarkista Käyttäjien valmistelu ‑valintaikkuna ja suorita määritys loppuun valitsemalla Aktivoi.

10. Valmistelun tilaksi muuttuu KÄYTÖSSÄ, ja näyttöön tulee synkronoinnin tilan yhteenveto. Siirry nyt Määritä Google ‑näyttöön, jossa voit suorittaa määrityksen loppuun ja käynnistää käyttäjien synkronoinnin.

Käyttäjien valmistelu

Toimialueiden ja hakemistojen synkronointi Googlen hallintakonsolista käynnistyy. Tiedot esimerkiksi synkronoiduista käyttäjistä näkyvät Tiedot-osion Asetukset-välilehdessä.

Synkronointi-näyttö

Kun synkronointi on suoritettu, voit määrittää tuotteet loppukäyttäjille.

Seuraavat vaiheet

Kun synkronointi on valmis, kaikkien käyttäjien tiedot tuodaan Adobe Admin Consoleen. Voit nyt luoda tarkoituksiisi sopivat tuoteprofiilit ja liittää ne käyttäjiin heidän tuotemäärityksiensä hienosäätöä varten. Lisätietoja on artikkelissa Tuotteiden ja profiilien hallinta.

Organisaatiosi voi päättää, miten sovellukset otetaan loppukäyttäjillä käyttöön: IT-osaston hallinnoimina paketteina vai itse ladattavana ja asennettavana Creative Cloud ‑tietokonesovelluksena. Lue lisää paketointi- ja käyttöönottovaihtoehdoista.