Adobe Admin Console on keskitetty paikka, jossa voit hallita Adobe-oikeuksia koko organisaation laajuisesti.

Kirjaudu

Järjestelmänvalvojana voit valvoa ja hallita käyttäjätilejä Admin Consolen kautta. Liittymisen yhteydessä voidaan luoda enintään viisi ensisijaisen järjestelmänvalvojan tiliä. Adobe lähettää käyttäjän määrittämään sähköpostiosoitteeseen sähköpostikutsun. Järjestelmänvalvojien on hyväksyttävä kutsu napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa Hyväksy kutsu ‑linkkiä, ennen kuin he voivat kirjautua sisään.

Kutsun hyväksymisen jälkeen järjestelmänvalvoja voi lisätä muita järjestelmänvalvojia tai nimittää olemassa olevia käyttäjiä järjestelmänvalvojan rooliin.

1. Avaa selain ja siirry osoitteeseen https://adminconsole.adobe.com/fi.

2. Ensisijaisena järjestelmänvalvojana sinun on annettava Adobe ID:si ja salasanasi sekä valittava Kirjaudu sisään.

Jos sinut on kutsuttu Admin Consolen ylimääräiseksi järjestelmänvalvojaksi, sinun on käytettävä sinulle toimitettuja kirjautumistietoja.

Huomautus:

Vaikka järjestelmänvalvojan oikeudet voidaan myöntää kaikille käyttäjille, Adobe suosittelee, että järjestelmänvalvojat jatkavat Adobe ID:n käyttöä. Adoben käyttöoikeussivuston ja Admin Consolen tukivaihtoehtojen käyttöön vaaditaan Adobe ID.

3. Jos olet usean organisaation järjestelmänvalvoja, valitse organisaatio.

Järjestelmänvalvoja voi kuulua useisiin organisaatioihin. Jos yrityksellä on esimerkiksi useita tytäryhtiöitä, joista jokaisella on oma käyttöoikeussopimus, tai käyttöoikeussopimuksen alainen erillinen organisaatio, niihin kaikkiin voidaan määrätä sama järjestelmänvalvoja.

Yleiskatsaus-sivu

Yleiskatsaus-sivu on suunniteltu niin, että siinä pystytään näyttämään tehokkaasti runsaasti tietoja. Tämän vuoksi Yleiskatsaus-sivulla käytetään kortteja.

Enterprise Term License Agreement (ETLA)

Yleiskatsaus-sivu sisältää yhteenvedon ETLA‑sopimuksella ostetuista käyttöoikeuksista. Yleiskatsaus-sivulla näkyy myös kunkin sopimuksen käytettävissä olevan tallennustilan määrä.

Esimerkiksi ETLA-sopimusten tapauksessa näytössä näkyvät seuraavat käyttöoikeudet:

• Creative Cloud ‑sovellusten ja ‑palvelujen sopimukset. Näet kunkin sopimuksen tallennustilan tiedot valitsemalla kansiokuvakkeen Creative Cloud ‑sopimuksen vieressä.
  • Jos organisaatiosi on ostanut vähintään kaksi samantyyppistä sopimusta, joiden tallennuskokoonpanot ovat erilaisia, sopimuksen vieressä näkyy numero. Napsauttamalla numeroa näet kunkin kyseistä tyyppiä vastaavan sopimuksen tallennustilan tiedot.
  • Eri määrä yhden sovelluksen käyttöoikeuksia yksittäisille Adoben tuotteille. Näet kunkin sopimuksen tallennustilan tiedot valitsemalla kansiokuvakkeen Creative Cloud ‑sopimuksen vieressä.
  • Hallinnoituja palveluja tukevan Creative Cloud for enterprise ‑sopimuksen käytettävissä olevat synkronointisijainnit.
  • Document Cloud for enterprise ‑sopimukset
  • Marketing Cloud for enterprise ‑sopimukset
  • Adobe Stock for enterprise ‑jäsenyydet

Adobe Sign -osassa näkyvät Adobe Signin tiedot. Valitse Adobe Signin hallinta.

Kokoonpano-osassa on linkki nykyisiin tunnistetietoasetuksiisi.

Yleiskatsaus-sivu

Value Incentive Plan (VIP)

Yleiskatsaus-sivu sisältää yhteenvedon VIP‑sopimuksella ostetuista käyttöoikeuksista. Yleiskatsaus-sivulla näkyy myös kunkin sopimuksen käytettävissä olevan tallennustilan määrä.

Esimerkiksi VIP-sopimusten tapauksessa näytössä näkyvät seuraavat käyttöoikeudet:

• Creative Cloud ‑sovellusten ja ‑palvelujen sopimukset. Näet kunkin sopimuksen tallennustilan tiedot valitsemalla kansiokuvakkeen Creative Cloud ‑sopimuksen vieressä.
  • Yleinen käyttöoikeuksien tila ‑kohdassa näkyy VIP-sopimuksella ostettujen tuotteiden käyttöoikeuksien määrä verrattuna jaeltujen käyttöoikeuksien määrään.
  • Hallinnoituja palveluja tukevan Creative Cloud for enterprise ‑sopimuksen käytettävissä olevat synkronointisijainnit.
  • Document Cloud for enterprise ‑sopimukset
  • Adobe Stock for enterprise ‑sopimukset
  • Adobe Sign -osassa näkyvät Adobe Signin tiedot. Valitse Adobe Signin hallinta.
  • Kokoonpano-osassa on linkki nykyisiin tunnistetietoasetuksiisi.

Ilmoitukset

Admin Console tukee Adoben ilmoitusten näyttämistä. Niissä on organisaatioon liittyviä tärkeitä tietoja esimerkiksi uusista toiminnoista, käyttöoikeuksista ja suunnitelluista huoltotöistä. Yleiskatsaus-sivulla näytetään viimeisimmistä lukemattomista ilmoituksista enintään kolme. Tätä vanhemmat ja hylätyt ilmoitukset voidaan tarkistaa käytön helpottamiseksi ilmoitusten sivupalkista.

Voit avata ilmoitusten sivupalkin napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kellon kuvaketta. Ruudussa mahdollisesti oleva numero ilmoittaa tililläsi olevien lukemattomien ilmoitusten määrän. Ilmoitusten sivupalkki sisältää kaikki vastaanottamasi ilmoitukset niiden vastaanottojärjestyksessä niin, että uusin niistä on ylimpänä. Vierittämällä sivupalkissa alaspäin voit lukea aikaisemmin lähetetyt ilmoitukset ja hallita niitä.

Tunnistetiedot

Adobe käyttää tunnistetietojen hallinnan taustajärjestelmää käyttäjien todentamiseen ja valtuuttamiseen. Jos käytät nimettyjä käyttöoikeuksia tai haluat antaa käyttäjille pääsyn palveluihin, tämä edellyttää tunnistetietojen käyttöä. Adobe tukee kolmea tunnistetietojen tai tilien tyyppiä. Ne käyttävät sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena.

Tuoteprofiilit ja käyttäjät

Adobe tarjoaa yritysasiakkaille mahdollisuuden käyttää uutta Hallintaroolit-ominaisuutta. Sen sijaan, että järjestelmänvalvojien pitäisi hallita käyttäjiä ryhmien kautta, he voivat käyttää Hallintaroolit-ominaisuutta, joka hyödyntää tuoteprofiilien käsitettä. Tämä merkitsee muutosta Adoben tuotteiden ja palveluiden hallintaan Adobe Admin Consolen kautta. Järjestelmänvalvojat voivat myöntää käyttäjille käyttöoikeudet suoraan tuotteisiin sen sijaan, että myöntäisivät ne ryhmien kautta. Katso lisätietoja näistä resursseista:

Käyttöönotto

Admin Consolen Paketit-sivu sisältää seuraavat toiminnot, joita voit käyttää, kun suunnittelet Creative Cloud- ja Document Cloud ‑sovellusten käyttöönottoa yrityksesi loppukäyttäjillä:

• Lataa esimääritettyjä paketteja käyttämällä Adoben mallit ‑toimintoa.
  • Luo täysin mukautettuja paketteja, jotka vastaavat kokoonpanoltaan ja sovelluksiltaan täysin loppukäyttäjien tarpeita.
  • Ota sähköposti-ilmoitukset käyttöön, jotta saat ilmoituksen, kun uusia tuoteversioita on saatavana.
  • Tarkastele itsesi tai organisaatiosi järjestelmänvalvojien aikaisemmin luomia paketteja. Tarkastele myös yksittäisen paketin tietoja ja seuraa paketin sovelluksille saatavana olevia päivityksiä.
  • Lataa IT-työkaluja, kuten Remote Update Manager ja Adobe Update Server Setup Tool.
  • Lataa Extension Manager ‑komentorivityökalu, jolla voit asentaa laajennuksia ja plug-ineja ZXP-tiedostosäilön muodossa.

Adobe-yritysorganisaation järjestelmänvalvojana voit tuoda Creative Cloud- ja Document Cloud ‑sovellukset kahdella tavalla: itsepalvelupaketteina ja hallittuina paketteina. Jos haluat luoda paketteja Creative Cloudiin tai Document Cloudiin kuulumattomille tuotteille, kuten Adobe Captivatelle ja Presenterille, sinun on mukautettava käytettävissä olevia Adoben malleja.

Paketit-sivu

Lisätietoja on artikkelissa Sovellusten pakkaus Admin Consolella.

Tuki

Voit käyttää tukivaihtoehtoja valitsemalla Admin Consolessa Tuki. Tuen yleiskatsaus ‑sivu avautuu näyttöön. Tällä sivulla voit

• hallita tukipyyntöjä
  • luoda tukipyyntöjä
  • varata aikoja asiantuntijaistuntoihin
  • luoda linkkejä dokumentaatioon ja keskustelupalstoihin
  • ottaa yhteyttä Adobe-tukeen.

Sivulla näkyvät myös kolme viimeksi muokattua avointa tukipyyntöä ja asiantuntijaistuntoa.

Voit soittaa Adobe-tukeen käyttämällä sivun oikeassa yläkulmassa annettua puhelinnumeroa. Jos puhelinnumeron alla oleva maa ei vastaa omaa maatasi, löydät lisää puhelinnumeroita valitsemalla Muut alueet. Lisätietoja tukiehdoistamme ja ‑prosesseistamme saat yritystuen ehdoista.

Lisätietoja on artikkelissa Tuki ja asiantuntijapalvelut.

Huomautus:

Hallinnoijien on kirjauduttava sisään Adobe ID:illään, jotta he voivat käyttää tukipyyntöihin ja asiantuntijaistuntoihin liittyviä toimintoja.