Admin Consolen uusien käyttökokemusta parantavien toimintojen julkaisu lähestyy. Katso tämä lyhyt video nyt! (alle 2 minuuttia) Siinä on esitetty keskeisimmät muutokset ja parannukset.

Adobe Admin Console on keskitetty paikka, jossa voit hallita Adobe-oikeuksia koko organisaation laajuisesti.

Kirjaudu

Järjestelmänvalvojana voit valvoa ja hallita käyttäjätilejä Admin Consolen kautta. Liittymisen yhteydessä voidaan luoda enintään viisi ensisijaisen järjestelmänvalvojan tiliä. Adobe lähettää käyttäjän määrittämään sähköpostiosoitteeseen sähköpostikutsun. Järjestelmänvalvojien on hyväksyttävä kutsu napsauttamalla sähköpostiviestissä olevaa Hyväksy kutsu ‑linkkiä, ennen kuin he voivat kirjautua sisään.

Kutsun hyväksymisen jälkeen järjestelmänvalvoja voi lisätä muita järjestelmänvalvojia tai nimittää olemassa olevia käyttäjiä järjestelmänvalvojan rooliin.

1. Avaa selain ja siirry osoitteeseen https://adminconsole.adobe.com/fi.

2. Anna Adobe ID:si ja salasanasi ja valitse sitten Kirjaudu sisään.

Jos sinut on kutsuttu Admin Consolen ylimääräiseksi järjestelmänvalvojaksi, käytä sinulle toimitettuja kirjautumistietoja.

Huomautus:

Vaikka järjestelmänvalvojan oikeudet voidaan myöntää kaikille käyttäjille, Adobe suosittelee, että järjestelmänvalvojat jatkavat Adobe ID:n käyttöä. Adoben käyttöoikeussivuston ja Admin Consolen tukivaihtoehtojen käyttöön vaaditaan Adobe ID.

3. Jos olet usean organisaation järjestelmänvalvoja, valitse organisaatio.

Järjestelmänvalvoja voi kuulua useisiin organisaatioihin. Jos yrityksellä on esimerkiksi useita tytäryhtiöitä, joista jokaisella on oma käyttöoikeussopimus, tai käyttöoikeussopimuksen alainen erillinen organisaatio, niihin kaikkiin voidaan määrätä sama järjestelmänvalvoja.

Yleiskatsaus

Yleiskatsaus-sivu on suunniteltu niin, että siinä pystytään näyttämään tehokkaasti runsaasti tietoja korttien avulla.

Enterprise Term License Agreement (ETLA)

Yleiskatsaus-sivu sisältää yhteenvedon ETLA‑sopimuksella ostetuista käyttöoikeuksista. Yleiskatsaus-sivulla näkyy myös kunkin sopimuksen käytettävissä olevan tallennustilan määrä.

Esimerkiksi ETLA-sopimusten tapauksessa näytössä näkyvät seuraavat käyttöoikeudet:

• Creative Cloud ‑sovellusten ja ‑palvelujen sopimukset. Näet kunkin sopimuksen tallennustilan tiedot valitsemalla Creative Cloud ‑sopimuksen vieressä olevan kansiokuvakkeen.
  • Jos organisaatiosi on ostanut vähintään kaksi samantyyppistä sopimusta, joiden tallennuskokoonpanot ovat erilaisia, sopimuksen vieressä näkyy numero. Napsauttamalla numeroa näet kunkin kyseistä tyyppiä vastaavan sopimuksen tallennustilan tiedot.
  • Eri määrä yhden sovelluksen käyttöoikeuksia yksittäisille Adoben tuotteille. Näet kunkin sopimuksen tallennustilan tiedot valitsemalla Creative Cloud ‑sopimuksen vieressä olevan kansiokuvakkeen.
  • Hallinnoituja palveluja tukevan Creative Cloud for enterprise ‑sopimuksen käytettävissä olevat synkronointisijainnit.
  • Document Cloud for enterprise ‑sopimukset
  • Marketing Cloud for enterprise ‑sopimukset
  • Adobe Stock for enterprise ‑jäsenyydet

Adobe Sign -osassa näkyvät Adobe Signin tiedot. Valitse Adobe Signin hallinta.

Kokoonpano-osassa on linkki nykyisiin tunnistetietoasetuksiisi.

Yleiskatsaus-sivu

Value Incentive Plan (VIP)

Yleiskatsaus-sivu sisältää yhteenvedon VIP‑sopimuksella ostetuista käyttöoikeuksista. Yleiskatsaus-sivulla näkyy myös kunkin sopimuksen käytettävissä olevan tallennustilan määrä.

Esimerkiksi VIP-sopimusten tapauksessa näytössä näkyvät seuraavat käyttöoikeudet:

• Creative Cloud ‑sovellusten ja ‑palvelujen sopimukset. Näet kunkin sopimuksen tallennustilan tiedot valitsemalla Creative Cloud ‑sopimuksen vieressä olevan kansiokuvakkeen.
  • Yleinen käyttöoikeuksien tila ‑kohdassa näkyy VIP-sopimuksella ostettujen tuotteiden käyttöoikeuksien määrä verrattuna jaeltujen käyttöoikeuksien määrään.
  • Hallinnoituja palveluja tukevan Creative Cloud for enterprise ‑sopimuksen käytettävissä olevat synkronointisijainnit.
  • Document Cloud for enterprise ‑sopimukset
  • Adobe Stock for enterprise ‑sopimukset
  • Adobe Sign -osassa näkyvät Adobe Signin tiedot. Valitse Adobe Signin hallinta.
  • Kokoonpano-osassa on linkki nykyisiin tunnistetietoasetuksiisi.

Ilmoitukset

Admin Console tukee Adoben ilmoitusten näyttämistä. Niissä on organisaatioon liittyviä tärkeitä tietoja esimerkiksi uusista toiminnoista, käyttöoikeuksista ja suunnitelluista huoltotöistä. Yleiskatsaus-sivulla näytetään viimeisimmistä lukemattomista ilmoituksista enintään kolme. Tätä vanhemmat ja hylätyt ilmoitukset voidaan tarkistaa käytön helpottamiseksi ilmoitusten sivupalkista.

Voit avata ilmoitusten sivupalkin napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kellon kuvaketta. Ruudussa mahdollisesti oleva numero ilmoittaa tililläsi olevien lukemattomien ilmoitusten määrän. Ilmoitusten sivupalkki sisältää kaikki vastaanottamasi ilmoitukset niiden vastaanottojärjestyksessä niin, että uusin niistä on ylimpänä. Vierittämällä sivupalkissa alaspäin voit lukea aikaisemmin lähetetyt ilmoitukset ja hallita niitä.

Tuotteet ja käyttäjät

Admin Consolen Tuotteet-sivulla voi hallita tuotteita ja tuoteprofiileja. Tuoteprofiilien avulla voit ottaa käyttöön sopimuksen kaikki Adoben sovellukset ja palvelut tai osan niistä sekä ja mukauttaa tiettyyn tuotteeseen tai sopimukseen liittyvät asetukset. Tämän jälkeen voit määrittää tuoteprofiileille tuotteen hallinnoijat. Tuotteen hallinnoijat lisäävät loppukäyttäjiä hallinnoimiinsa tuoteprofiileihin. Lisätietoja on seuraavissa kohdissa:

Paketit

Paketit-sivu

Lisätietoja on artikkelissa Sovellusten pakkaus Admin Consolella.

Asetukset

Asetukset-sivulla voit varata toimialueita, pyytää oikeudet varatun toimialueen käyttöön, määrittää salasanavaatimukset, estää käyttäjiä käyttämästä tiettyjä jakotoimintoja ja määrittää sähköpostiviestien oletuskielen.

Tunnistetiedot

Adobe käyttää tunnistetietojen hallinnan taustajärjestelmää käyttäjien todentamiseen ja valtuuttamiseen. Jos käytät nimettyjä käyttöoikeuksia tai haluat antaa käyttäjille pääsyn palveluihin, tämä edellyttää tunnistetietojen käyttöä. Adobe tukee kolmea tunnistetietojen tai tilien tyyppiä. Ne käyttävät sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena. Nämä tunnistetietotyypit ovat seuraavat:

• Federated ID: Tunnus, jonka organisaatio luo, omistaa ja jota se hallinnoi ja joka on liitetty yhdistämällä yrityshakemistoon. Organisaatio hallinnoi kertakirjauksen tunnistetietoja ja prosesseja SAML2- tunnistetietojen toimittajan (IdP) kautta.
  • Enterprise ID: Tunnus, jonka organisaatio luo, omistaa ja jota organisaatio hallinnoi. Adobe isännöi Enterprise ID -tunnuksia ja suorittaa todentamisen, mutta organisaatio ylläpitää Enterprise ID -tunnuksia.
  • Adobe ID: Tunnus, jonka loppukäyttäjä luo, omistaa ja jota hän hallinnoi. Adobe suorittaa todennuksen, ja loppukäyttäjä hallinnoi tunnistetietoja.

Organisaatiotarpeesi mukaan voit valita sopivimman toteutettavan ja käytettävän tunnistetietomallin.

Lisätietoja on artikkelissa Käyttäjätietotyyppien hallinta.

Todennusasetukset

Adobe Admin Console tukee useita salasanasuojaustasoja ja ‑käytäntöjä tietoturvan varmistamiseksi. Voit määrittää kaikille organisaatiosi käyttäjille yhteisen salasanasuojaustason. Lisätietoja on artikkelissa Todennusasetukset.

Resurssiasetukset

Resurssiasetuksien avulla organisaatio voi hallita, miten työntekijät jakavat resursseja organisaation ulkopuolella. Järjestelmänvalvoja voi valita rajoittavan asetuksen, joka estää työntekijöitä käyttämästä tiettyjä Creative Cloudin ja Document Cloudin jakotoimintoja. Resurssiasetuksia käytetään organisaation muiden (ei Adoben ylläpitämien) käytäntöjen toimeenpanojärjestelmien kanssa varmistamaan, että resursseja jaetaan vain asianmukaisten ulkoisten henkilöiden ja organisaatioiden kanssa.

Resurssiasetukset koskevat vain sellaisia organisaatiosi käyttäjiä, joilla on Enterprise ID tai Federated ID.

Konsolin asetukset

Konsolin asetukset ‑kohdassa voit valita sähköpostin oletuskielen, jolla saat sähköpostiviestejä käyttäjien tilien tilasta, muun muassa ilmoituksia tilauksen muutoksista tai luottokortin vanhentumisesta.

Jos sinulla on suoraan Adobelta ostettu työryhmäjäsenyys, voit muuttaa työryhmäsi nimen Konsolin asetukset ‑kohdassa.

Tuki

Voit käyttää tukivaihtoehtoja valitsemalla Admin Consolessa Tuki. Tuen yleiskatsaus ‑sivu avautuu näyttöön. Tällä sivulla voit

• hallita tukipyyntöjä
  • luoda tukipyyntöjä
  • varata aikoja asiantuntijaistuntoihin
  • luoda linkkejä dokumentaatioon ja keskustelupalstoihin
  • ottaa yhteyttä Adobe-tukeen.

Sivulla näkyvät myös kolme viimeksi muokattua avointa tukipyyntöä ja asiantuntijaistuntoa.

Voit soittaa Adobe-tukeen käyttämällä sivun oikeassa yläkulmassa annettua puhelinnumeroa. Jos puhelinnumeron alla oleva maa ei vastaa omaa maatasi, löydät lisää puhelinnumeroita valitsemalla Muut alueet. Lisätietoja tukiehdoistamme ja ‑prosesseistamme saat yritystuen ehdoista.

Lisätietoja on artikkelissa Tuki ja asiantuntijapalvelut.

Huomautus:

Hallinnoijien on kirjauduttava sisään Adobe ID:illään, jotta he voivat käyttää tukipyyntöihin ja asiantuntijaistuntoihin liittyviä toimintoja.