Adobe toimittaa sovellusten päivitykset, ominaisuudet ja uudet versiot, kun ne tulevat saataville. Sinun on päätettävä, miten otat nämä sovellukset ja päivitykset käyttöön ja toimitat ne loppukäyttäjille. Tähän on olemassa useita vaihtoehtoja, ja voit valita parhaiten tarpeisiisi sopivan tavan. Kannattaa pitää mielessä, että kullakin menetelmällä on omat hyvät ja huonot puolensa. Pohdi hyötyjä organisaatiosi tai ryhmäsi tarpeiden kannalta.

Adobe-yritysorganisaation järjestelmänvalvojana voit tuoda Creative Cloud- ja Document Cloud ‑sovellukset loppukäyttäjien käyttöön kahdella tavalla:

Itsepalvelupaketit

Miljoonien Adobe-käyttäjien tavoin voit antaa luovien työntekijöiden asentaa sovellukset ja päivitykset Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella. Itsepalvelupaketit vähentävät IT-osaston työmäärää ja varmistavat, että luovat työntekijät voivat käyttää kaikkia tarvitsemiaan työkaluja ja että he saavat päivitykset heti, kun ne julkaistaan.

Jos haluat ottaa itsepalvelun käyttöön, mutta loppukäyttäjillä ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia, voit tehdä jonkin seuraavista:

• Luo itsepalvelupaketti
  • Luo hallittu paketti, jossa tarvittavat käyttöoikeudet on otettu käyttöön
  • Luo Adoben malliin perustuva paketti, jossa tarvittavat käyttöoikeudet on otettu käyttöön

Itsepalvelutyönkulkujen avulla käyttäjät voivat itse tarvittaessa ladata ja asentaa sovelluksia. Sovellukset, joihin käyttäjällä on oikeudet, otetaan käyttöön, kun käyttäjä kirjautuu sisään. Muita sovelluksia he voivat käyttää rajoitetun kokeilujakson ajan. Tässä skenaariossa järjestelmänvalvojien ei tarvitse luoda ja ottaa käyttöön useita paketteja ja päivityksiä. Esimerkiksi itsepalvelutyönkulut toimivat parhaiten seuraavissa tilanteissa:

• Käyttäjillä on hyvin erilaiset ja muuttuvat sovellustarpeet.
  • Käyttäjillä on useita laitteisto- ja käyttöjärjestelmäyhdistelmiä.
  • Organisaatiossasi on etätyöntekijöitä.
  • Eri tiimit tai käyttäjät päivittävät sovelluksia eri aikaan esimerkiksi projektien keston mukaan.
  • Haluat minimoida sovellusten vaatimat laiteresurssit sallimalla käyttäjien asentaa vain tarvitsemansa sovellukset vain niin pitkäksi aikaa kuin tarvitsevat niitä.

Ensin käyttäjät lataavat Creative Cloud -tietokonesovelluksen Creative Cloud -verkkosivustosta. Ohjelmistojen lataamisen ja asennuksen lisäksi sovellus mahdollistaa Creative Cloud -palveluiden, kuten File Syncin, Font Syncin ja Behancen käytön.

Itsepalvelutyönkulut edellyttävät seuraavia asioita:

• nimetyt käyttöoikeudet
  • kaikkien Creative Cloud -verkkopalveluiden käyttöoikeudet
  • järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet asiakaskoneessa.

Loppukäyttäjän opas: Creative Cloud ‑tietokonesovellus.

Hallitut paketit

Hallitut paketit ‑toimintoa käytettäessä voit päättää, mitä otetaan käyttöön ja milloin se päivitetään. Voit luoda paketteja, jotka sisältävät Adoben tuotteiden uusimmat tai arkistoidut versiot. Nämä paketit voidaan sitten ottaa käyttöön organisaatiosi käyttäjien tietokoneissa. Voit suorittaa myös hiljaisen ja mukautetun käyttöönoton, jossa käyttäjiltä ei vaadita mitään toimia asennuksen aikana.

Voit käyttää sovellusten hallinnoitua toimitusta esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

• Haluat hallita tarkasti asiakaslaitteille asennettuja sovelluksia.
  • Haluat vähentää tarvittavaa Internet-yhteyden kaistanleveyttä estämällä useat itsepalvelulataukset.
  • Asiakaskoneissa ei ole Internet-yhteyttä.
  • Haluat hallita tarkasti asennettujen sovellusten versioita koko organisaatiossa.
  • Haluat muokata asennettujen sovellusten päivityskäyttäytymistä.
Lisätietoja sovellusten paketoimisesta ja käyttöönotosta paketoinnin käyttöoppaassa.

Jos haluat luoda hallittuja paketteja Adobe Admin Consolella, voit toimia jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Luo valmiiksi määritettyjä paketteja käyttämällä Adoben malleja.
  • Luo mukautettuja paketteja, joiden kokoonpanon ja sovellukset voit määrittää loppukäyttäjille haluamallasi tavalla.

Voit käyttää myös Creative Cloud Packageria. Tällöin Creative Cloud Packagerin on oltava asennettuna tietokoneessa, jossa on Internet-yhteys ja johon ei ole asennettu Adobe-ohjelmistoja. Tarvitset myös erilliset Mac- ja Windows -tietokoneet pakettien luomiseksi molempiin ympäristöihin.

Tässä vaiheessa sinun on suunniteltava paketit, tehtävä luettelo paketeista, määritettävä pakettien määrät ja päätettävä pakettien nimeämisjärjestelmä. Lisätietoja on artikkelissa Pakettien suunnittelu.

Päivitysten käyttöönotto

Sovelluspäivitysten toimittamiseen loppukäyttäjille on useita eri mekanismeja. Valitse organisaatiosi tarpeiden perusteella jokin seuraavista.

Itsepalvelu

Käyttäjät voivat ladata ja asentaa päivitykset suoraan Adobelta. Tämä menetelmä takaa, että loppukäyttäjät saavat uusimmat päivitykset heti, kun ne ovat saatavana. Päivitykset voi ladata ja asentaa Creative Cloud -tietokonesovelluksen tai sovellusten mukana tulevan Adobe Updaterin avulla. Näissä työnkuluissa asiakaskoneiden pitää saada yhteys Adoben palvelimiin, ja käyttäjillä pitää olla järjestelmänvalvojan oikeudet tietokoneeseensa.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä sekä itsepalvelumallissa että hallinnoidussa sovellustoimituksessa.

Hallinnoitu toimitus

Kun luot paketteja, voit valita päivitysten hallinnoidun toimitustavan.

• Asiakaskoneet asentavat päivitykset sisäisen päivityspalvelimen kautta.
  • Päivitykset käynnistetään etätoimintona Remote Update Manageria käyttäen. Käytä tätä vaihtoehtoa, kun asiakaskoneilla ei ole järjestelmänvalvojan oikeuksia.
  • Luo ja ota käyttöön vain päivitys -paketteja Creative Cloud Packageria käyttäen.

Lisätietoja hallinnoidusta toimituksesta on artikkelissa Päivitysten käyttöönotto.