Adoben tukemat tunnistetietotyypit

Adobe käyttää tunnistetietojen hallinnan taustajärjestelmää käyttäjien todentamiseen ja valtuuttamiseen. Jos käytät nimettyjä käyttöoikeuksia tai haluat antaa käyttäjille pääsyn palveluihin, tämä edellyttää tunnistetietojen käyttöä. Adobe tukee kolmea tunnistetietojen tai tilien tyyppiä. Ne käyttävät sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena.

adobe-id

Adobe ID on tunnus, jonka loppukäyttäjä luo, omistaa ja jota hän hallinnoi. Adobe suorittaa todennuksen ja loppukäyttäjä hallinnoi tunnistetietoja. Tunnukseen liittyvien tiedostojen ja tietojen täysi hallinta säilyy käyttäjällä. Käyttäjät voivat ostaa lisätuotteita ja -palveluita Adobelta. Järjestelmänvalvojat kutsuvat käyttäjät liittymään organisaatioon ja he voivat myös poistaa käyttäjät organisaatiosta. Käyttäjiä ei voi kuitenkaan sulkea pois omilta Adobe ID -tileiltään. Järjestelmänvalvoja ei voi poistaa tilejä tai ottaa niitä hallintaansa. Adobe ID:iden käytön aloittaminen ei edellytä asennusta.

Adobe ID:iden käyttöä suositellaan esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

• Jos haluat antaa käyttäjien luoda ja omistaa käyttäjätietonsa ja antaa käyttäjien hallita niitä.
  • Jos haluat antaa käyttäjien ostaa tai rekisteröidä muita Adoben tuotteita tai palveluita.
  • Jos käyttäjien odotetaan käyttävän muita Adoben palveluita, jotka tällä hetkellä eivät tue Enterprise ID:itä tai Federated ID:itä.
  • Jos käyttäjillä on jo Adobe ID:t ja liittyvät tiedot, kuten tiedostot, kirjasimet tai asetukset.
  • Koulutuslaitoksissa, joissa opiskelijoille halutaan antaa mahdollisuus säilyttää Adobe ID:nsä valmistumisen jälkeen.
  • Jos organisaatiollasi on alihankkijoita tai freelancereita, jotka eivät käytä hallinnoimillasi toimialueilla olevia sähköpostiosoitteita.

enterprise-id

Enterprise ID on tunnus, jonka organisaatio luo, omistaa ja jota organisaatio hallinnoi. Adobe isännöi Enterprise ID -tunnuksia ja suorittaa todentamisen, mutta organisaatio ylläpitää Enterprise ID -tunnuksia. Loppukäyttäjät eivät voi rekisteröidä tai luoda Enterprise ID -tunnusta, eivätkä he voi rekisteröidä lisää Adoben tuotteita tai palveluita Enterprise ID -tunnusta käyttäen.

Järjestelmänvalvojat luovat Enterprise ID:t ja myöntävät ne käyttäjille. Järjestelmänvalvojat voivat kumota tuotteiden ja palveluiden käyttöoikeuden ottamalla tilin haltuun tai poistamalla Enterprise ID:n ja estäen näin pysyvästi pääsyn tunnukseen liittyviin tietoihin.

Enterprise ID:iden käyttöä suositellaan esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

• Jos haluat hallita tarkasti käyttäjien sovelluksia ja palveluita.
  • Jos tarvitset hätätilanteissa pääsyn tunnukseen liittyviin tiedostoihin ja tietoihin.
  • Jos tarvitset mahdollisuuden estää käyttäjätilin tai poistaa sen pysyvästi.

federated-id

Federated ID on tunnus, jonka organisaatio luo ja omistaa ja joka on linkitetty hakemistoon liitoksen kautta. Organisaatio hallinnoi kertakirjauksen tunnistetietoja ja prosesseja SAML2- tunnistetietojen toimittajan (IdP) kautta.

Federated ID:iden käyttöä suositellaan esimerkiksi seuraavanlaisissa tilanteissa:

• Jos haluat antaa käyttäjille käyttöoikeuksia organisaatiosi keskitetyn hakemiston perusteella.
  • Jos haluat hallinnoida käyttäjien todennusta.
  • Jos haluat hallita tarkasti käyttäjien sovelluksia ja palveluita.
  • Jos haluat antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää samaa sähköpostiosoitetta Adobe ID:n rekisteröimiseen.

Jos haluat ottaa tunnistetietojärjestelmän käyttöön, perehdy artikkeliin Tunnistetietojen määritys.

Voit käyttää Adobe ID:itä, Enterprise ID:itä ja Federated ID:itä samassa käyttöönotossa. Sen sijaan voit käyttää Enterprise ID:itä tai Federated ID:itä käyttäjillä, joiden tilejä haluat hallita tarkasti.

Vaikutus Creative Cloudin loppukäyttäjiin

Ennen kuin luot Enterprise ID:itä tai Federated ID:itä, harkitse niiden vaikutusta nykyisiin käyttäjiin. On mahdollista, että käyttäjillä on toimialueesi sähköpostiosoitteisiin perustuvia Adobe ID:itä, joilla he pystyvät käyttämään Adoben tuotteita ja palveluita.

Tietoja, kuten mallikirjastoja, tiedostoja, kirjasimia, sovellusten asetuksia, Adobe Color ‑teemoja ja Behance-portfolioita, ei siirretä Enterprise ID- tai Federated ID ‑tilille. Niitä voi käyttää Adobe ID ‑tililtä päivitetyllä sähköpostiosoitteella.

Jos päätät luoda Enterprise ID:itä tai Federated ID:itä nykyisille Creative Cloud ‑jäsenille (Adobe ID:ille), käyttäjien on mahdollisesti siirrettävä tietoja Adobe ID ‑tileiltään.

• Asetusten synkronointi: Käyttäjät voivat kirjautua sovellukseen Adobe ID:llään, synkronoida asetukset, kirjautua ulos ja sitten kirjautua sisään Enterprise ID:llään tai Federated ID:llään. Tietokoneen viimeisimmät asetukset voidaan sitten synkronoida Creative Cloudiin.
  • Creative Cloud Assets: Käyttäjien on ladattava tiedostot nykyiseltä Adobe ID ‑tililtään ja sitten lähetettävä ne Enterprise ID- tai Federated ID ‑tililleen. Jos loppukäyttäjät käyttävät tiedostojen synkronointiin Creative Cloud ‑tietokonesovellusta, kaikki tiedostot ovat jo valmiina heidän tietokoneillaan. Lisätietoja on artikkelissa Resurssien siirtäminen.
    Huomautus: tiedostoihin liittyviä kommentteja ja versioita ei säilytetä.
  • Typekit: Kun yritys varaa toimialueen Enterprise ID:iden tai Federated ID:iden luontia varten, tällä voi olla vaikutusta kyseiseen toimialueen osoitteisiin liitettyihin Typekit-tileihin. Typekit-tilit voidaan palauttaa ottamalla yhteyttä osoitteeseen support@typekit.com. Lisätietoja saat osoitteesta enterprise@typekit.com tai Adoben myyntiedustajalta.
  • Behance: Käyttäjät voivat käyttää Behance-profiiliaan uudella sähköpostiosoitteella. Heidän on kuitenkin päivitettävä sähköpostiosoitteensa Behancen sähköpostiasetuksissa. Tietoja ei voi siirtää suoraan Behancesta.  Käyttäjät voivat kuitenkin kiertää tämän Behanceen liittyvän ongelman
    1. luomalla tilin Enterprise ID:n tai Federated ID:n avulla
    2. kirjautumalla sisään nykyiseen tiliinsä
    3. merkitsemällä nykyisellä tilillään olevat projektit yhteisiksi uuden tilinsä kanssa.
    4. He voivat myös kirjautua sisään uuteen tiliinsä ja poistaa vanhan tilinsä yhteisomistajan. Tällöin sisältö siirretään, mutta vanhaan tiliin liittyviä kommentteja ja seuraajia ei siirretä.
  • PhoneGap Build: Käyttäjät voivat siirtää sovellukseen liittyvät tiedot, kun he siirtyvät käyttämään Enterprise ID:tä.
  • Adobe Color: Jos käyttäjät haluavat siirtää Adobe ID:llään olevat tiedot Enterprise ID:lle tai Federated ID:lle, he voivat lähettää pyynnön osoitteeseen kuler-team@adobe.com.
  • Lightroom: Tiedot synkronoidaan tietokoneelta Creative Cloudiin Enterprise ID:n tai Federated ID:n avulla.
  • Story Plus: Käyttäjät voivat käyttää tietoja päivitetyllä sähköpostiosoitteella. Olemassa olevien tietojen liittämiseksi Enterprise ID:hen tai Federated ID:hen ei ole siirtämispolkua.

Jos Creative Cloudin käyttäjät käyttivät Creative Cloud for enterprise ‑jäsenyyteen kuulumattomia palveluita, heidän jäsenyytensä palautetaan maksuttomiksi versioiksi. Jos käyttäjät lakkauttavat Adobe ID:ihinsä liittyvät Creative Cloud ‑jäsenyytensä, heidän käyttöoikeuksiaan rajoitetaan. Digital Publishing Suiten käyttäjät voivat esimerkiksi käyttää folioitaan, mutta he eivät voi julkaista niitä. Sivustojen ylläpito-oikeudet päättyvät myös 30 päivän kuluttua.

Käyttäjätietojen vaihto

Järjestelmänvalvojana voit muuttaa organisaatiosi käyttäjien tunnistetietojen tyyppiä niin, että Adobe ID ‑tyyppisistä käyttäjistä tulee Enterprise ID- tai Federated ID ‑tyyppisiä käyttäjiä. Voit myös muuttaa Enterprise ID- tai Federated ID ‑tyyppiset käyttäjät Adobe ID ‑tyyppisiksi käyttäjiksi. Lisätietoja käyttäjien tunnistetietotyypeistä on artikkelissa Adoben tukemat tunnistetietotyypit.

Jos muutat käyttäjien tunnistetietotyypin Adobe ID:stä Enterprise ID:ksi tai Federated ID:ksi, nämä käyttäjät voivat edelleen käyttää omaa Adobe ID:tään. He käyttävät kuitenkin organisaation Adobe-sovelluksia, ‑palveluita ja ‑ratkaisuja heille määrätyillä uusilla Enterprise ID:illä tai Federated ID:illä.

Huomautus:

Tällä prosessilla voit vaihtaa seuraavat tunnistetietotyypit Admin Consolessa:

• Adobe ID Enterprise ID:ksi
  • Enterprise ID Adobe ID:ksi
  • Adobe ID Federated ID:ksi
  • Federated ID Adobe ID:ksi

Seuraavien tyyppien vaihtamiseksi sinun on kuitenkin otettava yhteyttä Adobe-tukeen:

• Enterprise ID Federated ID:ksi
  • Federated ID Enterprise ID:ksi

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit muuttaa käyttäjien tunnistetiedot eränä. Voit kuitenkin muuttaa käyttäjien tietoja, kuten sähköpostiosoitteita tai yksittäisten käyttäjien käyttäjänimiä, myös Admin Consolessa tai käyttämällä käyttäjien synkronointityökalua tai User Management API:a.

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Käyttäjät.

2. Valitse ja sitten avattavasta luettelosta Muokkaa tunnistetietojen tyyppiä CSV-tiedoston mukaan.

Muokkaa tunnistetietojen tyyppiä CSV-tiedoston mukaan ‑valintaikkuna tulee näyttöön.

Muokkaa tunnistetietojen tyyppiä CSV-tiedoston mukaan
  3. Jos haluat sisällyttää käyttäjät, joiden tunnistetietotyyppiä haluat muokata, voit ladata nykyisten käyttäjien luettelon tai CSV-vakiomallin valitsemalla Lataa CSV-malli.

Ladattu .csv-tiedosto sisältää seuraavat tiedot:

• Tunnistetietojen tyyppi – Adobe ID, Enterprise ID tai Federated ID
    • Käyttäjänimi
    • Toimialue
    • Uusi tunnistetietojen tyyppi – Adobe ID, Enterprise ID tai Federated ID
    • Uusi sähköpostiosoite
    • Uusi käyttäjänimi
    • Uusi maatunnus
  4. Avaa .csv-tiedosto Excelissä ja muokkaa tunnistetietojen tyyppiä tarpeen mukaan.

Huomautus:

Varmista, että määrität käyttäjille oikean maatunnuksen. Tämän tunnuksen on vastattava maata, jossa heidän resurssinsa ovat. Tätä tunnusta ei voi vaihtaa myöhemmin.

Jos olet vaihtamassa Adobe ID:n käyttäjätyypin Enterprise ID:ksi tai Federated ID:ksi, varmista myös, että Adobe ID:n sähköpostiosoite vastaa käyttäjän yrityksessä olevaa sähköpostitunnusta.

Adobe ID:n sähköpostiosoite Enterprise ID:n tai Federated ID:n sähköpostiosoite Käyttäjätietojen vaihto
    maijameikalainen@xyz.com maijameikalainen@xyz.com Onnistui
    mattimeikalainen@adobe.com mattimeikalainen.@xyz.com Epäonnistui
  5. Avaa Muokkaa tunnistetietojen tyyppiä CSV-tiedoston mukaan ‑valintaikkuna ja lähetä päivitetty .csv-tiedosto.

Saat sähköposti-ilmoituksen, kun prosessi on valmis.

Jos muutat Adobe ID ‑käyttäjien tunnistetietojen tyypin Admin Consolessa Enterprise ID:ksi tai Federated ID:ksi, Adobe ID ‑käyttäjät poistetaan organisaatiosta.

Käyttäjät, joiden tunnistetiedot ovat muuttuneet, saavat myös ilmoituksen, että heidän on käytettävä uusia Enterprise ID:itään tai Federated ID:itään, kun he käyttävät heille varattuja Adoben tuotteita.

Tämä prosessi myös siirtää kaikkien siirrettyjen käyttäjien käyttöoikeudet ja varatut tuotteet.

Huomautus:

Jos käyttäjät käyttivät aikaisemmin Adobe ID:itä ja heidän Adobe ID ‑tileihinsä oli liitetty resursseja, näiden käyttäjien on siirrettävä resurssinsa artikkelissa Resurssien siirto yritystilille kuvatulla tavalla.