Voit nyt hallita tuotteen toimintojen ja ominaisuuksien käyttöä Admin Consolen avulla. Admin Console mahdollistaa käyttäjien ja heidän tuotteella suoritettavissaan olevien toimintojen hallinnan antamalla sinun määrittää käyttöoikeudet ja roolit tietyille tuoteprofiileille. Jos organisaatiosi käyttää esimerkiksi Adobe Analyticsia tai Adobe Targetia, voit ensin luoda tuoteprofiileja näille tuotteille, määrittää näihin profiileihin käyttöoikeudet tarpeidesi mukaan ja sitten lisätä käyttäjiä näihin tuoteprofiileihin. Lisätyt käyttäjät saavat käyttöoikeutensa tuoteprofiileista, joihin heidät lisätään.

Sen lisäksi, että annat käyttäjille oikeudet tiettyjen tehtävien suorittamiseen tai tiettyjen alueiden käyttöön, voit myös määrittää heille tuoterooleja tuoteprofiileissa. Adobe Targetissa voit esimerkiksi määrittää käyttäjille tarkkailijan, toimittajan tai hyväksyjän roolit. Näiden tuoteroolien tunnistamisesta ja toimeenpanosta vastaa Adobe Target.

Tuoteprofiilin hallinnoijana voit määrittää tuoteprofiilien käyttöoikeudet ja roolit Admin Consolessa ja siten hallita, miten loppukäyttäjät käyttävät tuotettasi.

Tarkempia tietoja tuotteiden ja profiilien hallinnasta Admin Consolessa on artikkelissa Tuotteiden ja profiilien hallinta.

Admin Consolessa käyttöoikeuskohteet on ryhmitetty osiksi. Jokaisessa osassa on useita käyttöoikeuskohteita, jotka voidaan lisätä tuoteprofiiliin tai poistaa siitä.

Huomautus:

Admin Consolessa näkyvät osat ja käyttöoikeuskohteet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

Käyttöoikeuksien lisäys tuoteprofiileihin

Voit lisätä tuoteprofiiliin käyttöoikeuskohteita tietystä osasta seuraavasti:

1. Kirjaudu Admin Consoleen ja valitse Tuotteet.

Näyttöön tulee luettelo kaikista sellaisista Adoben tuotteiden sopimuksista, joiden hallinnoijana toimit.

2. Napsauta tarvittavan tuotteen sopimusta.

3. Napsauta tuoteprofiilia, johon sinun on lisättävä käyttöoikeudet, ja siirry Käyttöoikeudet-välilehteen.

Käyttöoikeudet-välilehdessä näkyy nykyistä tuotetta koskevien osien luettelo. Luettelossa näkyy myös nykyiseen profiiliin sisältyvien käyttöoikeuskohteiden määrä.

Käyttöoikeusosat
  4. Napsauta jotakin osaa, jolloin käytettävissä olevat käyttöoikeuskohteet tulevat näyttöön.

Voit hakea käyttöoikeuskohdetta käyttämällä hakuruutua. Käyttöoikeuskohteiden luetteloa suodatetaan hakukyselyäsi vastaavien kohteiden mukaan.

Käyttöoikeuskohteet

Lisää tai poista käyttöoikeuksia tarpeen mukaan.

Voit myös hakea käyttöoikeuksia käyttämällä Haku-ruutua.

5. Valitse Tallenna, kun olet valmis.

Käyttöoikeuskohteiden automaattinen sisällytys

Kun olet lisäämässä käyttöoikeuskohteita tuoteprofiiliin, Sisällytä automaattisesti ‑toiminnolla voit lisätä osassa sillä hetkellä olevien kaikkien käyttöoikeuskohteiden lisäksi myös kaikki käyttöoikeuskohteet, jotka voidaan luoda kyseisessä osassa tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun valitset tämän valintaruudun, kaikki osassa sillä hetkellä käytettävissä olevat käyttöoikeuskohteet lisätään tuoteprofiiliin. Jos tässä osassa on myöhemmin käytettävissä uusia käyttöoikeuskohteita, nämä kohteet sisällytetään automaattisesti tähän tuoteprofiiliin. Kun valitset tämän vaihtoehdon, sinun ei tarvitse palata muokkaamaan tätä tuoteprofiilia uusien käyttöoikeuskohteiden sisällyttämiseksi.

1. Kun olet tuoteprofiilin Käyttöoikeudet-välilehdessä, avaa osa napsauttamalla, jolloin käytettävissä olevat käyttöoikeuskohteet tulevat näyttöön.

2. Jos haluat sisällyttää kaikki tässä käyttöoikeusosassa olevat käyttöoikeuskohteet automaattisesti, valitse Sisällytä automaattisesti.

Sisällytä käyttöoikeudet automaattisesti
  3. Valitse Tallenna.

Käyttöoikeudet sisällytetty automaattisesti

Käyttöoikeuksien poisto

Voit halutessasi poistaa tietyt tuoteprofiiliin lisätyt käyttöoikeuskohteet. Voit poistaa myös kaikki tuoteprofiilin käyttöoikeusosassa olevat käyttöoikeuskohteet.

1. Kun olet valitun tuoteprofiilin Käyttöoikeudet-välilehdessä, avaa tarvittava käyttöoikeusosa napsauttamalla.

Poista käyttöoikeudet
  2. Voit poistaa tietyn käyttöoikeuden napsauttamalla sisällytetyn käyttöoikeuskohteen nimen oikealla puolella .

3. Jos haluat poistaa kaikki tuoteprofiilin käyttöoikeusosaan lisätyt käyttöoikeuskohteet, napsauta SISÄLLYTETYT-luettelon oikeassa yläkulmassa Poista kaikki.

Käyttöoikeuksien kopiointi

Voit luoda uuden tuoteprofiilin olemassa olevassa profiilissa määritettyjen käyttöoikeuksien perusteella. Tästä voi olla hyötyä, jos tuoteprofiilissasi on monimutkainen joukko määritettyjä käyttöoikeuksia.

1. Kun olet tallentanut käyttöoikeuksien muutokset tuoteprofiiliin, napsauta Käyttöoikeudet-välilehdessä Kopioi käyttöoikeudet.

2. Kun sinua pyydetään luomaan uusi profiili, valitse Jatka.

Vahvista käyttöoikeuksien kopiointi

Kun kopioit käyttöoikeudet tuoteprofiilista, siirryt uuteen (luonnos)tuoteprofiiliin. Uudella tuoteprofiililla on kaikki alkuperäisen profiilin käyttöoikeudet.

3. Anna Profiilin tiedot ‑välilehdessä uuden profiilin luontiin tarvittavat tiedot.

Uuden profiilin tiedot
  4. Valitse Seuraava.

5. Valitse palvelut, jotka sinun on otettava tässä profiilissa käyttöön tai poistettava käytöstä, ja valitse Valmis.

Uuden profiilin palvelut

Kun uusi profiili on luotu ja käyttöoikeudet on kopioitu edellisestä profiilista, siirryt uuden profiilin Käyttäjät-välilehteen.

Lisää käyttäjiä ja järjestelmänvalvojia tähän profiiliin tarpeen mukaan.